Θέλουν να κρυφτούν αλλά το έγκλημα δεν τους αφήνει… 63 θάνατοι και 1.633 παρενέργειες από τα εμβόλια covid στην Ελλάδα – Επίσημα στοιχεία του ΕΟΦ

10
4728

Δύο χρόνια πέρασαν από τον πρώτο εμβολιασμό κατά της COVID-19 στην Ελλάδα και ο ΕΟΦ δημοσιοποίησε σήμερα (24.4.2023) τα συγκεντρωτικά στοιχεία (τα πιο κραυγαλέα, άστε τα χιλιάδες περιστατικά που πέρασαν στα ψιλά)  για τους θανάτους και τις ανεπιθύμητες ενέργειες από όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) κατέγραψε και έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας τα παρακάτω στοιχεία σχετικά με τους θανάτους και τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια κατά της της COVID-19, ανάμεσα σε σύνολο 22.120.416 δόσεων εμβολίων που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Οι αναφορές πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών που υποβλήθηκαν στον ΕΟΦ το 2022 μέσω Κίτρινης Κάρτας, (2021-2022), είναι 1.344 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, μετά από τον εμβολιασμό έναντι της λοίμωξης COVID-19, εκ των οποίων οι 289 αφορούσαν απλά περιστατικά.

Εμβόλια COVID-19: 63 θανάτους έχει καταγράψει ο ΕΟΦ

Αναλυτικότερα, από τους 63 θανάτους:

  • οι 49 αφορούσαν το εμβόλιο της Pfizer (σ.σ. από το οποίο εμβολιάστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων)
  • οι 6 το εμβόλιο της Moderna,
  • οι 3 από το εμβόλιο της AstraZeneca (χορηγούνταν μόνο το 2021)
  • 5 θάνατοι από το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα περιστατικά αυτά είτε αναφέρθηκαν εξαρχής ως θάνατοι είτε η πληροφορία της έκβασης λήφθηκε από τον ΕΟΦ στο πλαίσιο αναζήτησης συμπληρωματικών στοιχείων (follow-up) για την αξιολόγηση της αναφοράς.

Από τα περιστατικά αυτά, τα 38 έλαβαν χώρα το 2021, τα 21 έλαβαν χώρα το 2022 και για τα 4 δεν υπάρχει διαθέσιμη η σχετική πληροφορία.

Δόσεις εμβολίων 2022

Σε ό,τι αφορά τις δόσεις εμβολίων για την COVID έχουν χορηγηθεί το 2022 στη χώρα μας, αυτές είναι:

  • COMIRNATY (Pfizer) : 4.050.772
  • SPIKEVAX (Moderna): 278.123
  • VAXZEVRIA (Astra Zeneca): 0
  • JCOVDEN (Johnson & Johnson): 118.128
  • NUVAXOVID (Novavax): 9.094

Όλα τα παραπάνω εμβόλια, που χορηγήθηκαν ή χορηγούνται ακόμα στην Ελλάδα έχουν λάβει κανονική άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ΕΜΑ), πλην του Nuvaxovid, το οποίο έχει λάβει υπό όρους άδεια κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών Ε.Ε. 726/2004 και 507/2006.

Επιπλέον, όλα τα ανωτέρω εμβόλια, τελούν υπό συμπληρωματική παρακολούθηση (additional monitoring), όπως συμβαίνει με όλα τα φάρμακα.

Η κατάταξη των ανεπιθύμητων ενεργειών

Ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η απόκριση σε ένα φάρμακο που χορηγείται σύμφωνα με τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας του και είναι επιβλαβής και ακούσια.

Σοβαρή (κατά την κρίση του αναφέροντα) ανεπιθύμητη ενέργεια είναι αυτή που επιφέρει θάνατο, είναι άμεσα απειλητική για τη ζωή του ασθενούς, απαιτεί νοσηλεία ή παράταση νοσηλείας, οδηγεί σε μόνιμη ή σημαντική αναπηρία ή ανικανότητα ή επιφέρει συγγενή ανωμαλία ή βλάβη κατά τον τοκετό ή αποτελεί σημαντικό ιατρικό συμβάν.

Μη αναμενόμενη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η ανεπιθύμητη ενέργεια της οποίας η φύση, η σοβαρότητα ή το αποτέλεσμα δεν είναι σύμφωνα με την Περίληψη Χαρακτηριστικών του Προϊόντος.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΦ εδώ.

Πηγή: iatropedia.gr

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγα μην είναι μόνο αυτά… Βαλε και τις δολοφονίες στα νοσοκομεία βαλε και τους νοσησαντες που δεν τους δόθηκαν θεραπείες βαλε κι αυτους που έσφαξαν με τις σωλήνες…. Ποιος θα πάει φυλακή????

  2. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία των εικαζόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών που καταχωρήθηκαν μέσω της Κίτρινης Κάρτας, στο πλαίσιο του συστήματος φαρμακοεπαγρύπνησης. Το σύνολο των στοιχείων αφορά αναφορές πιθανολογούμενων παρενεργειών που καταχωρούνται αυθόρμητα από επαγγελματίες υγείας και πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύουν αιτιώδη σχέση με τα εμβόλια που χορηγήθηκαν. Οι 1.633 πιθανολογούμενες παρενέργειες βρίσκονται υπό αξιολόγηση, ενώ από τις 63 αναφορές με θανατηφόρο έκβαση, μόνο 2 αξιολογήθηκαν να έχουν πιθανότητα συσχέτισης με το εμβόλιο που χορηγήθηκε, γεγονός που δεν αποδεικνύει με βεβαιότητα την άμεση συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

    • Που τις ειδες τις κιτρινες καρτες που τις εξαφανησαν οι ακαταδιωκτοι σου??? οι δικοι μας οι σαραντάρηδες πενηντάρηδες εξηνάταρηδες που εφυγαν ξαφνικα καμιά πενηνταριά άνθρωποι στην Κω και άλλοι τοσοι στα γυρω νησια κ ακομα τρεμουμε μην ξημερωσει κ δεν ειμαστε ζωντανοι απο ανακοπη οσοι σας πιστεψαμε και τα καναμε η μας υποχρεωσατε με το οπλο στον κροταφο???? ενω ολοκληρη ψευτοπανδημια πηρε μονο 4-5 που τους τυλιξατε σε σακουλες σαν τα κοτοπουλα για να φοβηθουμε να τα κανουμε τον ενα τον φαγανε επιτηδες να τον γυριζουν και να τον μεταγυριζουν χωρις οξυγονο,,, και οι αλλοι δυο τρεις ειχαν υποκειμενα. Ψέματα λέω??? Ξεστραβωσου Ποιοι και γιατί κρύβουν τα πιθανά προβλήματα των εμβολίων; https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/288114_poioi-kai-giati-kryboyn-ta-pithana-problimata-ton-embolion

      • Δε μιλάμε την ίδια γλώσσα για να καταλάβεις. Χάνουμε το χρόνο μας. Αν πιστεύεις ότι χάθηκαν 4-5 από covid και χάνονται σωρηδόν από τάχα μου εμβόλια, δικαίωμά σου. Μη λες ανοησίες όμως. Κίτρινες κάρτες θα σου εμφανίζαν εσένα για να πειστείς? Είναι εκεί που πρέπει να είναι. Έλεος με την κάθε βλακεία εδώ μέσα. Ρε πιστεύετε ότι θέλετε. Μια χαρά η χειραγώγηση τρόμου από τις δήθεν τάχα μου συνέπειες ΘΑΝΑΤΟΥ των εμβολίων. Καλά να πάθετε. Άσχετο βέβαια που οι μισοί που πεθαίνουν ξαφνικά δεν το είχαν κάνει. Πέθαναν όμως επειδή το σκέφτηκαν να το κάνουν. Εσείς ψηφίζετε στις 21/5 δηλαδή. Μάλιστα. Δε θέλω να ξέρω τι.

        • Ρσυ μιλάς τη γλώσσα του χρήματος και της απάτης. Πρώτα πρώτα ειναι παντού δημοσιευμένο
          Υγεία & Επιστήμη Στην Ελλάδα κανείς δεν συμπληρώνει την κίτρινη κάρτα για τα εμβόλια Συνένοχοι δολοφόνοι. Όσοι έπαθαν ξαφνικίτιδα ΟΛΟΙ τα είχαν κιάνει ΟΛΟΙ με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και το ξερεις ΦΟΝΙΑΔΕΣ. Αλλά … το αλλά το ξερεις κι αν δεν το ξερεις θα το μαθεις πολυ καλα

  3. Δεκάδες δημοσιεύματα, την ίδια μέρα, ισχυρίστηκαν με ελλιπή και παραπλανητικό τρόπο πως στην Ελλάδα καταγράφηκαν 63 θάνατοι και 1.633 παρενέργειες από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, χωρίς να πλαισιώνουν επαρκώς τους παραπάνω ισχυρισμούς τους. Ορισμένα δημοσιεύματα, μάλιστα, διατύπωσαν ψευδείς ισχυρισμούς ενισχύοντας τον φόβο και την εχθρότητα απέναντι στον εμβολιασμό. Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αφενός έκαναν χρήση του παραπλανητικού τίτλου “63 θάνατοι και 1.633 παρενέργειες“, παραλείποντας να διευκρινίσουν πως πρόκειται για αναφορές εικαζόμενων παρενεργειών υπό διερεύνηση, αφετέρου ενσωμάτωσαν πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία της έκθεσης του Ε.Ο.Φ. παραλείποντας – ιδιαίτερα για την περίπτωση των 63 αναφορών με θανατηφόρο έκβαση – να συμπεριλάβουν την κρίσιμη πληροφορία πως μόνο 2 από τις 63 αναφορές έχουν αξιολογηθεί ότι έχουν “πιθανότητα συσχέτισης” (possible).

    • ΕΠΙΣΗΜΑ Στοιχεια του ΕΟΦ ειναι για αυτο το δημοσιευσαν ΟΛΟΙ και τα ΠΕΤΣΩΜΕΝΑ σας ποσα κιλα παιζει να σαι??? αλλα τοσο σε καιει που εισαι ΣΥΝΝΕΝΟΧΟ φασιστοειδες στο εγκλημα και με ΑΠΟΔΡΙΞΕΙΣ που σου περισσευει η δικολαβια και η ΒΛΑΚΕΙΑ

  4. ……………Όσοι έπαθαν ξαφνικίτιδα ΟΛΟΙ τα είχαν κιάνει ΟΛΟΙ με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ………..
    Παρουσίασέ μας τις αποδείξεις που λες. Περιμένουμε. Μη χαθείς.

    • Θα βγεις στη φορα κι εσύ μαζι οταν πρεπει εκτος αν …. οποτε θα δικαιωθεις λογω ανωτερας βιας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ