Ο Σκανδαλίδης και ο… φίλος του ο Τσίπρας στο TikTok – «Άσε ρε φίλε ήσυχο τον Αντρέα, τι σχέση έχεις;»

12
6019

«Άσε ρε φίλε ήσυχο τον Αντρέα, τι σχέση έχεις;», αναφέρει στο TikTok  το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ένα «φρένο» στις συχνές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου από τον αρχηγό και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να βάλει χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης, αξιοποιώντας την αμεσότητα και την απήχηση του Tik Tok, ειδικά στις νεότερες γενιές.

Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο, το έμπειρο στέλεχος εμφανίζεται να παρακολουθεί από το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας το βίντεο πρόσφατης ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, να σταματά στο επίμαχο σημείο με την αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και να σχολιάζει απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: «άσε ρε φίλε ήσυχο τον Αντρέα, τι σχέση έχεις;». Αφορμή για το δηκτικό σχόλιο του κ. Σκανδαλίδη ήταν, όπως λένε οι γνωρίζοντες, το ότι ο κ. Τσίπρας μιλώντας πρόσφατα σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στην Πάτρα διερωτήθηκε -σχετικά με τα μετεκλογικά σενάρια- πως μπορεί να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη Νέα Δημοκρατία.

Η «τάση», τόσο του κ. Τσίπρα όσο και αρκετών βουλευτών του, να αναφέρονται συχνά στον Ανδρέα Παπανδρέου και θετικά στο έργο διακυβέρνησής του, κάθε άλλο παρά γίνεται εύκολα αποδεκτή από τη Χαριλάου Τρικούπη– που άλλωστε επιμένει ότι η μόνη «προοδευτική παράταξη» στα χνάρια του ιδρυτή του είναι το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα και άλλα κορυφαία στελέχη, όταν βρίσκονται σε ανάλογη θέση επιτίθενται με σφοδρότητα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και σπεύδουν να υπογραμμίσουν τις ουσιώδεις διαφορές τους με την Κουμουνδούρου.

Ο κ. Σκανδαλίδης ωστόσο, δοκίμασε έναν άλλο πιο δημοφιλή δρόμο για να περάσει το μήνυμα στους πολίτες- ψηφοφόρους. Απόδειξη ότι μέχρι τις 10:30 το βράδυ είχαν δει και ακούσει το «μήνυμα» Σκανδαλίδη περίπου 10.000 χιλιάδες χρήστες του Tik Tok, ενώ πολλοί άλλοι είχαν ήδη αποκτήσει «εικόνα» από την αναπαραγωγή του σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες και ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας έχει μελετήσει αρκετά την κατά τον ίδιο «συγκλονιστική διαδρομή που ακολούθησε το «διαδίκτυο» ως εφαρμογή των νέων τεχνολογιών από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, σε μόλις είκοσι χρόνια». Αναλύοντας δε τις σκέψεις του σε εκδήλωση προ δύο εβδομάδων για την παρουσίαση του βιβλίου του «Το ΠΑΣΟΚ meta» υποστήριζε συγκεκριμένα ότι: «Η τελευταία εξέλιξη, όπως είναι για παράδειγμα το TikTok, εμφανίζει αλγόριθμο με τον οποίο το ίδιο το μέσο μπορεί να διαπιστώσει το τι επιθυμεί να βλέπει κάθε χρήστης και το παρουσιάζει. Μετατρέπει έτσι το χρήστη σε απλό καταναλωτή του προϊόντος, που είναι ανεξάρτητο από αυτόν και κατασκευασμένο γι’ αυτόν. Η μηχανή παίρνει από το χρήστη την παραγωγή των γεγονότων, γίνεται η ίδια παραγωγός για λογαριασμό του».

Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του θα επιχειρήσει προεκλογικά να μην αφήσει αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ – «ούτε και από τη ΝΔ», συμπληρώνουν στελέχη του- εκτιμώντας ότι μέσω του μπρα ντε φερ με την Κουμουνδούρου και το Μαξίμου θα καταφέρει να συσπειρώσει δυνάμεις, προσελκύοντας ψηφοφόρους, ιδίως από το χώρο της κεντροαριστεράς. Προσβλέπει στη διεξαγωγή τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών, στο άνοιγμα της βεντάλιας των περιοδειών ανά την Ελλάδα, αμέσως μετά το Πάσχα και στην σαφή περιγραφή των διλημμάτων, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θέτει και αφορούν στην επόμενη μέρα των εκλογών.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης στρέφει το βλέμμα του στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ξεκινώντας από τις μη εκλόγιμες θέσεις. Χθες ανακοίνωσε και επίσημα την κάθοδο, σε μη εκλόγιμη θέση του Επικρατείας, του πρώην τερματοφύλακα, Νίκου Σαργκάνη. Για τις εκλόγιμες θέσεις δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του- ακούγονται πάντως τα ονόματα των συνεργατών του, των κ.κ. Παναγιώτη Δουδωνή και Δημήτρη Μάντζου, καθώς και της Ελένης Χρονοπούλου (δικηγόρου στις Βρυξέλλες και μέλους του νέου Πολιτικού Συμβουλίου).

Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Περιμένει το βραχιολάκι, για να βγει από τη φυλακή – «Αλήθεια μου λες, θα δω το παιδί μου»;

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε Κώστα μου παράτα τα 70 χρονών έγινες άσε κανένα νέο να μπει στα πράγματα ο γηραιότερος στην βουλή έγινες δεν βαρέθηκες!!!

  2. Το ΠΑΣΟΚ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πει μία συγνώμη στον ελληνικό λαό για τις οριζόντιες περικοπές. Κάποιοι » βολευτές» υπηρετούν ακόμα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ