Θλίψη σε Λάρισα και Πάτρα για τον αδόκητο θάνατο δύο νέων εκπαιδευτικών

0
10449

Το συλλυπητήριο μήνυμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας για τον Νίκο Τσέτσιλα

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε αδόκητα και πρόωρα από κοντά μας ο αγαπητός μας, εξαίρετος συνάδελφος εκπαιδευτικός, Νικόλαος Τσέτσιλας. Ο εκλιπών, τέκνο ο ίδιος οικογένειας άξιων εκπαιδευτικών, στο σύντομο διάστημα της ζωής του υπηρέτησε με αφοσίωση την εκπαίδευση προσφέροντας τα μέγιστα σε εκπαιδευτικό, αλλά και διοικητικό έργο.

Καταγόμενος από το Μακρυχώρι Λάρισας, σπούδασε την Παιδαγωγική Επιστήμη στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να ασκεί με συνέπεια και αγάπη το λειτούργημα του εκπαιδευτικού ως αναπληρωτής στη Βοιωτία και στην Πιερία και ακολούθως ως μόνιμος στη Λακωνία. Το 2010 «επαναπατρίστηκε» στη Λάρισα, και εργάστηκε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και σε Δημοτικά Σχολεία, έχοντας οργανική θέση στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, για τούτο και αγαπήθηκε από την ευρύτερη σχολική κοινότητα στο σύνολό της.

Νίκος Τσέτσιλας: Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του, θα θυμόμαστε πάντοτε το απαράμιλλο παιδαγωγικό του έργο, που αφήνει ως παρακαταθήκη στην εκπαιδευτική κοινότητα, τη διάθεσή του για προσφορά, τον εξαίρετο και ακέραιο χαρακτήρα του, την υπευθυνότητά του, την καλοσύνη, την πραότητα και την ευγένειά του. Προπάντων, θα μας μείνει αξέχαστη η πνευματική του καλλιέργεια, η οποία ακτινοβολούσε στους γύρω του.

Θα ήθελα να εκφράσω προσωπικά και εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και να ευχηθώ δύναμη και κουράγιο.

Καλό ταξίδι, Νίκο, στην αγκαλιά των Αγγέλων…»

Ανείπωτη θλίψη στην Πάτρα: «Έφυγε» από τη ζωή μόλις στα 36 του χρόνια ο καθηγητής Στέργιος Ρέππας

ανείπωτη-θλίψη-στην-πάτρα-έφυγε-από-137598

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε  στην εκπαιδευτική κοινότητα η είδηση του θανάτου του εκπαιδευτικού Στέργιου Ρέππα στις 19 Μαρτίου 2023. Ο εκπαιδευτικός ήταν μόλις 36 ετών και υπηρετούσε στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας.

Η ανακοίνωση του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας για τον χαμό του Στέργιου Ρέππα

Βαθιά θλίψη γέμισε τις καρδιές μας η είδηση του θανάτου του καθηγητή Στέργιου Ρέππα, στις 19 Μαρτίου 2023. Μόλις 36 ετών, ο αγαπημένος μας Στέργιος ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος που είχε το χάρισμα να κερδίζει την αγάπη όλων όσων τον γνώριζαν και είχαν την ευκαιρία να εκτιμήσουν τόσο την επιστημονική του κατάρτιση, όσο και την επαγγελματική του υπευθυνότητα. Με τη φλόγα του Βορειοελλαδίτη, αν και νεοδιόριστος, κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μπει στις καρδιές τόσο των συναδέλφων του όσο και των αγαπημένων του μαθητών.

Στέργιος Ρέππας: «Εκπαιδευτικός με αξίες και ήθος»

Ήταν άνθρωπος με αξίες και ήθος, πάντα ευγενικός, δημιουργικός, δραστήριος, εργατικός, με τόση διάθεση να προσφέρει στο έργο του, ως εκπαιδευτικός και ως παιδαγωγός. Είχε κατορθώσει να γίνει αυτή η γέφυρα που όλοι θέλουμε για να περάσουν οι μαθητές μας απέναντι. Ήταν τόσο χαρούμενος που ήρθε να διδάξει στο σχολείο μας κι έλεγε πως δεν τον κουράζει η δουλειά γιατί ήταν μαθημένος στα δύσκολα από τότε που εργαζόταν στο Νοσοκομείο. Είχε κι ο ίδιος ακόρεστη δίψα για μάθηση γι’ αυτό συνέχιζε τις σπουδές του και δεν σταμάτησε στο ένα μεταπτυχιακό αλλά τελείωνε και το δεύτερο. Κι αυτή τη φλόγα κατάφερε να τη μεταλαμπαδεύσει και στους μαθητές του. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο σχολείο μας.

Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.