«Θρίλερ» με την κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα»: Νεκρός ο 45χρονος δικηγόρος που τη βοήθησε

0
4666

Ο δικηγόρος με ρωσική καταγωγή που φέρεται να είχε βοηθήσει τη Ρωσίδα κατάσκοπο που εμφανιζόταν με το όνομα «Μαρία Τσάλλα», πέθανε περίπου στα 45 του χρόνια πριν 2 χρόνια.

«Μυστήριο» συνεχίζει να καλύπτει πολλές από τις ενέργειες της Ρωσίδας κατασκόπου, η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του MEGA, ο δικηγόρος, περίπου 40 ετών, ήταν εκείνος που υποδέχθηκε την κατάσκοπο και να δέχτηκε να τη βοηθήσει με την ελληνοποίησή της. Ακόμα μετά την ελληνοποίησή της, λειτουργούσε σαν φορολογικός της εκπρόσωπος. Ο ίδιος άνθρωπος, φέρεται να της παρείχε νομική αρωγή στις ενέργειές της για να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο.

 

Ο δικηγόρος είχε το γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους, ήταν και ο ίδιος ρωσικής καταγωγής, ενώ βοηθούσε κατά κανόνα, Ρώσους πολίτες που βρίσκονταν στην Ελλάδα. Ανήκε άλλωστε και ο ίδιος σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο φιλίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως η επιγραφή στο δικηγορικό του γραφείο ήταν στα ρώσικα.

Σύμφωνα με το MEGA, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, πριν από περίπου δύο χρόνια και ενώ ο ίδιος δεν ήταν πάνω από 45 χρονών, πέθανε. Παράλληλα από τις έρευνες, φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί και τα στοιχεία της μητέρας της Ιρίνα Σμίρεβα. Πρόκειται για πρόσωπο που έχει γεννηθεί το 1969 και έχει αποβιώσει το 2013, ενώ φέρεται ακόμα να είχε ποινικές εμπλοκές και να είχε φυλακιστεί.

Η Αστυνομική Ταυτότητα της Ρωσίδας κατασκόπου

Την υπογραφή που έβαλε η Ρωσίδα κατάσκοπος στην αίτηση έκδοσης Αστυνομικής Ταυτότητας, φέρνει στο φως ο Alpha. Η αίτηση έχει γίνει παραμονή Χριστουγέννων, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ στο δελτίο αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία και ο τόπος γέννησής της. Φαίνεται μάλιστα δηλωμένη στο δημοτολόγιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Δηλώνει αγνώστου πατρός και στην κατοικία δηλώνεται αόριστα το Αλιβέρι. Το έγγραφο που παρουσιάζει ο Alpha φέρεται να είναι η μοναδική ταυτότητα που έχει εκδώσει. Ο άνθρωπος που συνόδευσε τη «Μαρία Τσάλλα» στο ΑΤ και βεβαίωσε την ταυτοπροσωπία μίλησε στο ίδιο κανάλι. Πρόκειται για ηλικιωμένο που δεν ήξερε την πραγματική της ταυτότητα.

Μιλά για την οικογένεια Τσάλλα που γνώρισε κάποτε: «Ήταν παντρεμμένοι και είχαν ένα μωρό. Αυτή ήταν Ελληνίδα, η μάνα και ο άντρας της ήταν Λατινοαμερικάνος νομίζω, από κάπου εκεί. Ε, αυτό έγινε πριν από 30 χρόνια».

Κάποια στιγμή εκείνοι εγκατέλειψαν τη χώρα και από τότε έχασε την επαφή μαζί τους. «Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τη μητέρα. Πέθανε τώρα ο πατέρας, ας πούμε και μου λέει, ξέρεις έχουμε πάει εκεί, πέθανε ο τάδε, η Ελληνίδα τώρα η μάνα, φτιάχνω λέει τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε, για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει».

«Το 2018 δέχτηκε τηλεφώνημα από την υποτιθέμενη μητέρα της Μαρίας Τσάλλα και στη συνέχεια από ένα δικηγόρο. Και με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει, σε παρακαλώ επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο… Και της λέω εντάξει. Να βεβαιώσεις αυτό, δηλαδή ότι ήταν αυτή, εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό, δεν ήταν στον αέρα δηλαδή».

Τι λέει συμμαθητής της

Το Mega εντόπισε τον Javi Labourt, έναν Αργεντίνο ο οποίος ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της Τσάλλα το 2018 σε φροντιστήριο στο οποίο και οι δύο μάθαιναν ελληνικά.

Ο ίδιος στην περιγραφή του κάνει λόγο για ένα ντροπαλό και απόμακρο άτομο, με εμφανή την αγάπη της για τη φωτογραφία.

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει.

Προσπαθούσε να μάθει την γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου.

Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35 – 36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από που μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία».

Δείτε το βίντεο του Mega:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ