Αργύρης Νταλιάνης (Καρδιολόγος-Ξαφνικίτιδα): «Είμαστε στο σκοτάδι σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγγίσεις αίματος και την παρουσία της πρωτεΐνης ακίδας»!

1
6422

Βόμβες Έλληνα καρδιολόγου για τις μεταγγίσεις αίματος – Γιατί ανησυχούν κορυφαίοι επιστήμονες

Σχετικά με την τωρινή κατάσταση του ΕΣΥ, αλλά και για τον εμβολιασμό κατά της κόβιντ και κατά πόσο επηρεάζει τις μεταγγίσεις αίματος μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και στο Στέφανο Δαμιανίδη ο επεμβατικός καρδιολόγος, Αργύρης Νταλιάνης.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να βλέπουμε τα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων και να έχουμε… εθιστεί πλέον σε αυτή την εικόνα, την έχουμε συνηθίσει» ανέφερε αρχικά ο κ. Νταλιάνης καταγγέλοντας την ίδια στιγμή τις άθλιες συνθήκες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος ασθενής σε νοσοκομείο των Αθηνών νοσηλευόμενος με ουρολοίμωξη.

«Η κυβέρνηση, καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο, προσπαθεί να κάνει… μπαλώματα στα φορεία, αλλά στα τέσσερα πιο μεγάλα, υποτίθεται πιο πιεσμένα νοσοκομεία μόνο, όπως ο Ευααγγελισμός, το Αττικό νοσοκομείο κλπ. Και έχουμε το εξής φαινόμενο: Σε αυτά τα νοσοκομεία προσπαθούν να εξαφανίσουν τα φορεία, μεταφέροντάς τα σε ιδιωτικές κλινικές, όμως την ίδια στιγμή σε άλλα νοσοκομεία, τα φορεία αυξάνονται!» και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει μια καταγγελία από την ΕΥΝΑΠ, που έχει επικεφαλή την κ. Παγώνη, που λέει ότι είναι επικίνδυνη η διακομιδή ασθενών από δημόσια σε ιδιωτικά νοσοκομεία για την αποφυγή των ράντζων. Τόσο κατά τη γενική εφημερία, όσο και στις μικρές εφημερίες. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ασθενής παραμένει στα εξωτερικά ιατρεία χωρίς την παραμικρή παρακολούθηση νοσηλευτή ή γιατρός, ενώ κατά τη μεταφορά από δημόσιο σε ιδιωτικό νοσοκομείο δεν συνοδεύεται ο ασθενής από ιατρό(…) Αυτές είναι καταγγελίες της ΕΥΝΑΠ, συν ότι προαπαιτείται τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία για τη μεταφορά από το δημόσιο στο ιδιωτικό νοσοκομείο»

Αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού, λόγο για τον οποίο η ΠΟΕΔΥΝ προχωράει σε κινητοποιήσεις, ο κ. Νταλιάνης τόνισε:

«Λένε ότι υπάρχουν κενές θέσεις γιατρών νοσηλευτών ή κλειστά νοσοκομεία που δεν ανοίγουν και θα μπορούσαν να εξυπηρετούν την κατάσταση. Δημοσίευμα πρόσφατο του newsbreak έρχεται σε αντίθεση με τα όσα λέει ο κ. Πλεύρης ότι στο ΕΣΥ όλα κυλούνε ρολόϊ και αναφέρει : “ Το 2022 είχαμε 72.986 εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Όταν ξεκίνησε η ΝΕΑ Δημοκρατία αυτή τη φοβερή διακυβέρνηση τον Ιούνιο του 2019 είχαμε 79.177! Δηλαδή, αυτή τη τετραετία, έχουμε μείωση κατά 8% των υγειονομικών, που αντιστοιχεί σε 6.191 άτομα(…) Λέει η ΟΕΝΓΕ ότι υπάρχουν 5.500 κενές θέσεις νοσοκομειακών γιατρών και 25.000 λοιπού προσωπικού»

Στη συνέχεια, γίνεται συζήτηση για την απόκρυψη της… σκληρής πραγματικότητας από τα ΜΜΕ και την “παραπληροφόρηση που συντελείται από την πλευρά τους”.

«Ακόμα και αν δεχτούμε τα όσα λέει η κυβένρηση για 18.500 προσλήψεις υγειονομικών, με πρόχειρους υπολογισμούς, είμαστε μείον 30% προσωπικό στα νοσοκομεία, μερίδα των οποίων είναι συμβασιούχοι που στο μέλλον θα απολυθούν», συμπλήρωσε ο κ. Νταλιάνης στο κομμάτι των ελλείψεων στο τομέα της δημόασιας υγείας.

Στα… του εμβολίου, τώρα, όσον αφορά το διάστημα παραμονής της πρωτεϊνικής ακίδας στο αίμα του εμβολιασμένου, ο κ. Νταλιάνης είπε:

«Η ακίδα, η οποία κυκλοφορεί στο αίμα, δε παραμένει στο αίμα για λίγο και μετά εξαφανίζεται. Υπάρχουν κάποια στοιχεία για αυτό, αλλά δυστυχώς είναι λίγα. Πρέπει να προστεθούν κι άλλα. Είμαστε στο σκοτάδι. Πέραν του αίματος, υπάρχει εμπλοκή της ακίδας και σε άλλα όργανα, με τα οποία αντιδράει. Ενσωματώνεται μέσα στο κύτταρο του κάθε ιστού(…) Εγκυμομεί κινδύνους η μετάγγιση αίματος από έναν εμβολιασμένο σε έναν πολυτραυματία, για παράδειγμα, γιατί δε ξέρουμε τι κυκλοφορεί στο αίμα του. Θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Κι εδώ:


Αυτά για να μην «ψέλνουμε» μόνο την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία που μας δουλεύει με τους θανάτους, θαρρείς και δεν μπορούμε να τους βρούμε απο τα ληξιαρχεία…Αυτούς, όμως, τους ξέρουμε…Έτσι και αλλιώς αυτοί ήταν το εργαλείο για να μας χώσουν στα μνημόνια το 2009…ΑΗΔΙΑ…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. με σκοπο τον γάμο… 😂😂

    2) Ζητείται ανδρας εμβολιασμενος με τουλάχιστον 5 δόσεις για γάμο.. 😂😂

    Βρε δε …. και οι μεν και οι δε;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ