Ξαφνικίτιδα: Θρίλερ με οδηγό στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κατερίνη

6
4760

Πανικός εκτυλίχθηκε σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κατερίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός παρουσίασε πρόβλημα με την υγεία του, κάτι που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο, την στιγμή μάλιστα που περνούσε μέσα από τούνελ.

Σωτήρια στάθηκε η αντίδραση ενός επιβάτη, του Θεόφιλου Ρούσση, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και όταν διαπίστωσε πως ο οδηγός δεν ήταν σε θέση να φρενάρει, πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Πάτησε ο ίδιος φρένο και το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στη μέση του τούνελ. Ανάστατοι οι υπόλοιποι επιβάτες κατέβηκαν και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και ένα ασθενοφόρο.

«Ήθελε να συνεχίσει το δρομολόγιο»

Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA και περιγράφοντας το περιστατικό είπε:

«Όλα εξελίσσονταν ομαλά. Περίπου στο 10 χλμ. πριν την έξοδο για Κατερίνη, το λεωφορείο πηρέ μια περίεργη πορεία. Με παραξένευσε αυτό, είπα θα είδε κάποιο εμπόδιο ο οδηγός, αλλά μετά από λίγο ξανά το ίδιο, ο ίδιος ελιγμός. Φοβήθηκα, σηκώθηκα και πήγα να δω τι συμβαίνει. Έφτασα στον οδηγό, τον είδα καταϊδρωμένο, τον ρώτησα αν είναι καλά, δεν απαντούσε. Είχε τα μάτια του ανοιχτά, κρατούσε το τιμόνι, κοιτούσε ευθεία μπροστά, φαινόταν σαν μην έχει επαφή με το περιβάλλον».

Και συμπληρώνει:

«Άρχισε ο κόσμος να φοβάται, να φωνάζει. Τότε κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Προσπαθούσα να βρω το πεντάλ του φρένου στο λεωφορείο, πάτησα το πόδι του οδηγού και ήταν το φρένο».

Όπως είπε ο κ. Ρούσσης, ο οδηγός άρχισε να συνέρχεται μόλις σταμάτησε το λεωφορείο και ήθελε να συνεχίσει το δρομολόγιο.

«Του είπαμε όχι, πρέπει να σταματήσεις. Έλυσε το χειρόφρενο, προσπάθησε να ξεκινήσει, ακινητοποίησα το λεωφορείο και στην αρχή δεν άνοιγε τις πόρτες».

Το περιστατικό έληξε με τη μεταφορά του οδηγού στο νοσοκομείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θρίλερ πραγματικα. Και πόσους Αγιους είχαν μαζί τους οι επιβάτες…. Αν συμβεί αυτό σε αεροπλάνο???? Σταματηστε τους μπόλιασμενους οδηγούς τωωωωωρα

    • Αλλά εδώ δεν γνωρίζεις την αλφάβητο. Ούτε καν το όνομα σου. Το αεροπλάνο επίσης έχει ΔΥΟ πιλότους πάντα. Εσύ ούτε καν το ΕΝΑ μυαλό που δικαιούνται όλοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ