Τραγωδία στο Βόλο: Πέθανε στο νοσοκομείο 10χρονος μαθητής από οξεία μυοκαρδίτιδα

0
3586

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο του 10χρονου Κωνσταντίνου από τον Βόλο. Πώς η γρίπη προκάλεσε καρδιολογικά προβλήματα στο παιδάκι, που άφησε την τελευταία του πνοή στον νοσοκομείο του Βόλου.

Βαρύ πένθος στον Βόλο για τον θάνατο του 10χρονου Κωνσταντίνου, ενός παιδιού που ήταν «η χαρά της ζωής» παρά τα όποια ζητήματα αντιμετώπιζε λόγω της τετραπληγίας που το είχε καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το παιδί φοιτούσε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς από τη νηπιακή του ηλικία και εκτός, προφανώς, της οικογένειάς του που βιώνει τον απέραντο πόνο της απώλειας, το αίσθημα θλίψης έχει κατακλύσει συμμαθητές, δασκάλους και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr, το αγοράκι την Παρασκευή παρουσίασε υψηλό πυρετό και οι γονείς του τον πήγαν στο νοσοκομείο του Βόλου, στην Παιδιατρική Κλινική. Όπως διαγνώστηκε, ο 10χρονος Κωνσταντίνος είχε κολλήσει γρίπη τύπου Α και του χορηγήθηκε η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Παρά το γεγονός ότι ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί και η διευθύντρια της Παιδιατρικής, Αναστασία ΑναστασίουΚατσιαρδάνη ήταν αισιόδοξη ότι το παιδί θα πάρει εξιτήριο το Σάββατο, ξαφνικά η υγεία του επιδεινώθηκε.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, η γρίπη προκάλεσε οξεία μυοκαρδίτιδα στον 10χρονο Κωνσταντίνο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί έφυγε από τη ζωή και σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένεια και τους οικείους του.

Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους γονείς έτσι ώστε να μαθαίνουν τα νέα για την υγεία του και συγκλονίστηκαν από τον θάνατό του. «Είχαμε τον Κωνσταντίνο κοντά μας από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Φέτος ήταν μία καταπληκτική χρονιά, γιατί δεν είχε νοσήσει καθόλου. Εχουμε αρρωστήσει όλοι με την απώλεια. Εφυγε τόσο πρόωρα και γρήγορα από κοντά μας», ανέφερε συγκλονισμένος ο διευθυντής του σχολείου, Αποστόλης Μιχαλόπουλος.

«Είχε έναν καταπληκτικό εγκέφαλο. Παρά τη σπαστική τετραπληγία κατάφερε να φθάσει στο σημείο να ζωγραφίζει και να παίζει μουσική με το πόδι. Με τον φθαρμένο του λόγο μας έδινε θάρρος. Ηταν ένα παιδί που κουνώντας και μόνο τα βλέφαρά του, έλεγε τόσα πολλά. Πρόσφερε με την παρουσία του στο σχολείο. Ηταν η μασκότ μας. Όταν έλειπε όλοι το καταλαβαίναμε. Ηταν ένα πλάσμα που με την παρουσία του γέμιζε τον χώρο. Και φυσικά είχε στο πλευρό του δύο καταπληκτικούς γονείς, συνοδοιπόρους στο σχολείο μας που έχουν βοηθήσει με τον τρόπο τους κι άλλους γονείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πατέρας του Χρήστος Περδίου μίλησε για τον ξαφνικό χαμό του, τονίζοντας πως το αγοράκι του βρέθηκε θετικό στη γρίπη Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 10χρονος είχε πάει σχολείο μέχρι την Τετάρτη και συγκεκριμένα στο Ειδικό Σχολείο Αγριάς όπου φοιτά, αλλά και στην ΕΛΕΠΑΠ. Το βράδυ της Παρασκευής ο 10χρονος ανέβασε υψηλό πυρετό ως 39,5 και οι γονείς του μίλησαν με τον παιδίατρό τους.

«Ο παιδίατρος στον Βόλο μάς ζήτησε ακτινογραφία θώρακος. Κλείσαμε άμεσα ραντεβού και την κάναμε σε ιδιωτικό κέντρο του Βόλου. Όταν πήγαμε την ακτινογραφία στον παιδίατρό μας, είδε ευρήματα για αρχή πνευμονίας και σύστησε να κάνουμε εισαγωγή στο Νοσοκομείο» ανέφερε ο πατέρας του άτυχου αγοριού.

Όπως εξήγησε, χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου ο 10χρονος Κωνσταντίνος βρέθηκε θετικός στην γρίπη Α.

Νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου» και όλοι οι γιατροί, όπως τόνισε ο πατέρας, ήταν πάνω από το παιδί του.

«Του έδωσαν αντιπυρετικά, αλλά το παιδί χθες το πρωί άρχισε να μην έχει ζωντάνια. Εξεταζόταν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το παιδί στη Λάρισα ή στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Περδίου ανέφερε ακόμη πως του είπαν οι γιατροί ότι «χτύπησε» στο μυοκάρδιο. Ο θάνατός του 10χρονου ήταν ξαφνικός και οι γονείς και τα αδέρφια του προσπαθούν ακόμη να το συνειδητοποιήσουν.

Η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη σε όσους γνώριζαν τον μικρό Κωνσταντίνο. Μάλιστα σε συνέντευξή της στη «Θ» τον Απρίλιο του 2022 η μητέρα του Κωνσταντίνου είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο γιος της, ο οποίος υπέστη εγκεφαλική παράλυση κατά τον τοκετό.

Το κινητικό πρόβλημα από σπαστική τετραπληγία δεν τον είχε, ωστόσο, εμποδίσει να κρατήσει μολύβια και πινέλα και να ζωγραφίζει με το πόδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Δευτέρα στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κισσού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ