“Κλαίει” η Θεσσαλονίκη για τη γιατρό Χρυσή Ματσικούδη-Ραγίζει καρδιές ο αποχαιρετισμός

0
4646

Στην θλίψη βύθισε την Θεσσαλονίκη η είδηση ότι έφυγε από την ζωή η γιατρός και τέως διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Χρυσή Ματσικούδη.

Την είδηση ανακοίνωση το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μέσω ανάρτησης στο Facebook.

Η Χρυσή Ματσικούδη τίμησε το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης από την θέση της Ιατρού και διευθύντριας του Παραρτήματος, για πολλά χρόνια.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στη Χρυσή Ματσικούδη

Στην ανάρτησή του το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης γράφει:

«…Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου… “

Αυτή η φράση του Ελύτη, σε χαρακτήριζε! Ήταν λες και γράφτηκε για σένα! Μητέρα, μαμά, μάνα! Στους ασθενείς σου, στους συνεργάτες σου, στους συναδέλφους σου, στους φίλους σου, στα παιδιά σου, στους άγνωστους…

Έδινες απλόχερα. Έδωσες τον εαυτό σου τόσο απλόχερα!! Σε σκόρπιζες χωρίς δεύτερη σκέψη και “γυρνούσες” πιο ολόκληρη και γεμάτη από το δωσιμο! Ήσουν φτιαγμένη γι’αυτο! Ψυχή από ατόφιο χρυσάφι, που δεν την αλλοίωσαν οι δυσκολίες, οι αναποδιές, τα εμπόδια, τα προβλήματα υγείας…

Και σήμερα; Σήμερα ξεκίνησες για το τελευταίο σου ταξίδι. Μας άφησες πίσω, συντετριμμένους, φτωχότερους και “ορφανούς”…

Η Χρυσή Ματσικούδη, δεν υπήρξε μόνο Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Ήταν για εμάς, εκείνη η ανοιχτή αγκαλιά, ο καλός άδολος λόγος, η συμβουλή, το καθημερινό αβιαστο χαμόγελο, η μαμά που προσπαθούσε να μας συνετίσει, με ευγένεια και διακριτικότητα.

Τίμησε το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης από την θέση της Ιατρού και Διευθύντριας του Παραρτήματος, για πολλά χρόνια.

Τίμησε τον ασθενή, γιατί προσέφερε τις Ιατρικές Υπηρεσίες της ακούραστα και αγόγγυστα μέχρι την συνταξιοδότηση της, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή μάχιμη!

Αγάπησε την Υπηρεσία και πάλεψε να αναδείξει το έργο του ΕΚΑΒ μέσα από δράσεις, Εκπαιδεύσεις και μνημόνια συνεργασίας με άλλους φορείς.
Το κενό που αφήνει πίσω της είναι δυσαναπλήρωτο…

Χρυσή, μας τίμησες με την φιλία σου, μας φώτισες με την παρουσία σου, μας αγκάλιασες με την αύρα σου και θα υπάρχεις στις μνήμες μας, στις καρδιές μας και στις κουβέντες μας…

Κάθε Διασώστης και Ιατρός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, έχει να αφηγηθεί μια γλυκιά ιστορία με την πρώην Διευθύντρια μας…

Ας είναι το ταξίδι της στο φως, γαλήνιο και ήρεμο. Εκεί, στους ουρανούς που τόσο αγαπούσε να πετάει…

Χρυσή μας…

Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, η Διευθύντρια κ. Καραμπελίδου Χριστίνα, οι Ιατροί και οι Διασώστες του ΕΚΑΒ2, πενθούν την πρόωρη και άδικη απώλεια, της κ. Ματσικούδη Χρυσής, πρώην Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Τα θερμά συλλυπητήρια μας, στην οικογένεια της».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ