Μητσοτάκης: Δεν «μασάμε»- Δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω, από το να ακούω υπουργούς και ηθοποιούς;

9
3223

Μητσοτάκης: Κάποια κέντρα θέλουν πιεζόμενο πρωθυπουργό και αγκυλωμένη κυβέρνηση – Δεν «μασάμε»

«Ο πολίτης μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση» είπε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ – «Ο Ερντογάν θα ήθελε απέναντί του τον Τσίπρα, αλλά έχει εμένα», «δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο»

mitsotakis-omilia

Το πολιτικό στίγμα της ΝΔ εν όψει των εκλογών έδωσε κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το δίλημμα «ή εμείς ή αυτοί». Επικαλέστηκε ως προς αυτό έναν διαδικτυακό διάλογο του Παύλου Πολάκη με χρήστη του Twitter, στον οποίο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε «φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε».

«Μια κυβέρνηση της παράταξής μας, αν και ενός κόμματος, δεν είναι ενός χρώματος. Η δική μας αυτοδυναμία είναι εγγύηση για εθνική συνεργασία» τόνισε, ενώ διαμήνυσε: «Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν λογοδοτώ».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «κάποια κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση», για να προσθέσει: «Δεν μασάμε». «Επιχειρούν να πείσουν» επισήμανε, «για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στις εκλογές του 2023. «Πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, ό,τι είπαμε το κάναμε. Να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά» υπογράμμισε.

«Ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε τόσες μεγάλες και διαδοχικές κρίσεις. Μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον η ελληνική κοινωνία και οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες. Η ανάπτυξη για το 2022 αγγίζει το 6%. Το ίδιο διάστημα η ανεργία έπεσε στα χαμηλότερα της 12ετίας. Επενδυτικοί κολοσσοί ψηφίζουν Ελλάδα, παντού προχωρούν μεγάλα έργα» τόνισε.

Τα τρία μέτωπα της κυβέρνησης

Μιλώντας για την πορεία προς τις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρία μέτωπα για την κυβέρνηση:

– Στα εθνικά, «με πόλεμο στην καρδιά της ηπείρου και έναν επιθετικό γείτονα».

– Ως δεύτερο μέτωπο περιέγραψε την «εσωτερική κατάσταση στη χώρα» και τη διεθνή κρίση, «που γεφυρώνεται με επιδιώξεις άλλων κέντρων, που επιδιώκουν τη φθορά της κυβέρνησης. Επιδιώκουν ρήξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες και τη διαμόρφωση αρρωστημένης κατάστασης. Εχουμε ενοχλήσει πολλούς, η δυναμική έχει αφαιρέσει ισχύ από κέντρα. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε».

– Τρίτο μέτωπο, είπε, είναι μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, που βλέπει παντού ευθύνες Μητσοτάκη, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. «Οχι μόνο σε μένα και την κυβέρνηση, αλλά και σε απλούς πολίτες. «Φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε» γράφει ο κ. Πολάκης σε έναν απλό πολίτη» υπογράμμισε, λέγοντας ότι το δίλημμα είναι «ή εμείς ή αυτοί».

Για Ερντογάν: «Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο»

«Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική Ευρώπη και την ειρήνη, δεν θέλουμε τετελεσμένο στην Ουκρανία, που θα ήθελε να μιμηθεί και η Τουρκία στη γειτονιά μας. Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε απέναντί του τον κ. Τσίπρα, αλλά έχει εμένα που του απευθύνομαι» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Εχει εμένα, γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια, όταν του λέω ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, αλλά δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Εθνικό δόρυ οι συμμαχίες, ασπίδα οι ένοπλες δυνάμεις».

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη συνέχεια σε ορισμένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης: «Μόνο την τελευταία εβδομάδα, στην οικονομία είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Σώσαμε τις δουλειές σε 600 εργαζόμενους και εςλπίζουμε να προστεθούν άλλοι 1.200. Την επόμενη μέρα η ΕΕ αναθεώρησε την ανάπτυξη στο διπλάσιο της ευρωζώνης. Το Καλάθι του Νοικοκυριού, που λοιδωρήθηκε να μειώνει τις τιμές σε 101 προϊόντα. Για την ενέργεια ξεκίνησαν οι έρευνες για φυσικό αέριο από την Exon Mobill. Αποφασίσαμε να πούμε όχι στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίζοντας την εθνική του σημασία. Στην Παιδεία είχαμε τρεις διαδοχικές ειδήσεις. Συναντήθηκα και εγώ με εκπροσώπους 30 αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν συνάψει προγράμματα με ελληνικά πανεπιστήμια. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Γέηλ δέχονται Ελληνες φοιτητές χωρίς δίδακτρα. Ο ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση ξένων πτυχίων θα ολοκλρώνεται μέσα σε 60 μέρες. Βάλαμε τίτλους τέλους στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Το κράτος πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, να παίρνουν τη σύνταξή τους εντός ευλόγου διαστήματος. Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις. Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ».

«Ο Τσίπρας δηλητηριάζει το κλίμα»

«Το κλίμα το έχει δηλητηριάσει ο Τσίπρας. Αμυνόμαστε στον Έβρο, “ένοχοι όσοι δεν ανοίγουν τα σύνορα”. Ξεσπά πανδημία, “ας διαδηλώσουμε”. Θωρακίζεται η Εθνική Άμυνα, “ξοδεύετε πολλά σε εξοπλισμούς”. Πόλεμος στην Ουκρανία, “δεν φταίει ο εισβολέας”. Δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι’ αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας είπαν. Τώρα ετοιμάζουν την ήττα τους και αμφισβητούν ακόμα και την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. Όπως έλεγε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν» είπε σε υψηλούς τόνους, επιτιθέμενος ευθέως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα ότι, με τους χειρισμούς του στην αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία, «θα ανατινάξει μια εθνική επιτυχία, που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: Την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία. Πώς την αντιλαμβάνεται την τροποποίηση; Αν δεν συμφωνήσει, δεν θα παραλάβουμε τα μαχητικά; Είναι αναπόσπαστα στοιχεία του αμυντικού σχεδιασμού. Από το Go back Merkel στο Go Home Μακρόν. Ποια γραμμάτια ξεχρεώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα; Αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα».

Οι παρακολουθήσεις – «Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο»

Για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «συνειδητά μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Και επιχειρούν να πείσουν, για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;».

«Οι αντίπαλοι μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis, πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες» συνέχισε. «Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει, για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές, να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Ό,τι απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Θα το ξαναπώ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» επισήμανε ακόμη, ενώ «κάρφωσε» και τα δημοσιεύματα με λίστες προσώπων που φέρονται να παρακολουθούνταν: «Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο. Ο καθένας τον ρόλο του».

Υπογράμμισε, παράλληλα: «Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα, μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο».

Και συνέχισε: «Και κάτι άλλο που λέει πολλά. Ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες και άλλαξε τον ποινικό κώδικα, που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα; Σε ποιους άνοιγε το δρόμο; Το χθες ίσως να απαντά και στο σήμερα».

«Ήμασταν ειλικρινείς, όταν είπαμε ότι στην υπόθεση Ανδρουλάκη εντοπίστηκαν υπηρεσιακές αστοχίες. Αυξήσαμε τα φίλτρα ελέγχου. Ενεργοποιήθηκαν Δικαιοσύνη και Βουλή» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, «αλλά ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται». «Άλλο το τερέν της πολιτικής, άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων» σημείωσε.

«Επαναλαμβάνω λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση: Ο καθένας τον ρόλο του. Οι υπουργοί και τα στελέχη μας έχουν ατσαλωθεί από την πρόοδο της χώρας. Ας μην αμφισβητήσει κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας» είπε και έριξε ξανά το… γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας τον να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και συμπληρώνοντας ότι «δεν τολμά».

Το διακύβευμα των εκλογών

«Η ΝΔ και εγώ είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω ότι δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε […] Όσοι θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση. Σ’ αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά που πιστεύω, τους λέμε όχι, ευχαριστώ. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις, τους προειδοποιώ, θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ» ξεκαθάρισε.

Και προσέθεσε: «Όλα αυτά καθιστούν την επόμενη κάλπη μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες χρειάζεται σταθερό τιμόνι. Δεν μιλάμε για διπλές εκλογές. Μιλάμε για εθνικές εκλογές, δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια. Όλοι να μάθουν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους. Δεν μπορεί οι αποφάσεις της πολιτείας και οι δράσεις να ατονούν στους δρόμους κομματικών παζαριών. Δείτε τι συμβαίνει σε συμμαχικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ».

«Μια κυβέρνηση της παράταξής μας, αν και ενός κόμματος, δεν είναι ενός χρώματος. Η δική μας αυτοδυναμία είναι εγγύηση για εθνική συνεργασία. Για συστράτευση και δραστικό εκσυγχρονισμό. Η παράταξή μας θα απλωθεί στην κοινωνία. Να παρουσιάσουμε τα πολλά που έγιναν και τα πολλά που πρέπει να γίνουν. Με ρεαλισμό, αλλά χωρίς κομπασμό. Περιμένουν από εμάς οι πολίτες έμπρακτη στήριξη. Αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της πολιτείας αλλά θα ήθελαν κάτι περισσότερο» συνέχισε.

«Ποια παράταξη απέδειξε ότι μπορεί στην πράξη να ενισχύσει το εισόδημα; Η ΝΔ με το χειροπιαστό έργο ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται τις κρίσεις θωρακίζοντας την πατρίδα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης ΝΔ ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ας είμαστε ειλικρινείς: Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει στην κάλπη ο πολίτης που μπορεί και συγκρίνει. Βλέπει τη θέση της χώρας. Μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση. Μπορεί πια τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, τέσσερα χρόνια ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αν όχι εμείς ποιος δεν το είπα με αλαζονεία, αλλά ισχύει απόλυτα. Οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές θα απαντήσουν με μια ψήφο και τρεις λέξεις: Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια» είπε και κατέληξε. «Κλείνω, όπως άρχισα απευθυνόμενος στους μαχητές του κόμματος. Γιορτάζουμε 48 χρόνια ΝΔ σηκώνοντας το γάντι στην πρόκληση. Ανοίγουμε την εξόρμηση μας στην κοινωνία. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακριά. Σας θέλω δίπλα μου για την πατρίδα, τη Δημοκρατία, την παράταξη».

Ειδήσεις σήμερα:


Δηλαδή ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι υπάρχουν παρακολουθήσεις, αλλά θεωρεί ότι τα δημοσιεύματα των αποκαλύψεων είναι ξένος δάκτυλος. Ωστόσο δεν αναρωτιέται, όπως θα έπρεπε, μήπως οι παρακολουθήσεις είναι ξένος δάκτυλος. Δεν είναι περίεργο; Όχι, γιατί ξέρει ποιος τις έκανε.
Η ομιλία του Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, αναδεικνύει το φαινόμενο της «ασώματης κεφαλής». Οι παριστάμενοι χειροκροτούν, σφυρίζουν (ναι σφυρίζουν) αλλά το πρόσωπό τους δείχνει να υπάρχει αυτόνομα, σε άλλη διάσταση. Χωρίς έκφραση. Αλλού το κεφάλι αλλού τα χέρια.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βρε λέτε ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα να ντύθηκαν γυναίκες και να βάλανε τη μπόμπα; Βρε λες; ΑΑχαχα….

 2. Αλαζονεία και ανασφάλεια : κλασικά χαρακτηριστικά των Δικτατόρων .

  Όσο ήταν στην Αντιπολίτευση,σχεδίαζε το Καθεστώς του: Να μην συμβεί ξανά το «ατύχημα» και κυβερνήσει άλλος την χώρα! Όποιος διαθέτει στοιχειώδη λογική και κοινό αίσθημα Δικαίου, μπορεί να αντιληφθεί την εκτροπή του Πολιτεύματος, την άλωση του Κράτους από το Παρακράτος και τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τον Μητσοτάκη!
  Νεοδημοκράτες (και δεν εννοω τα ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ αυτά, που πληρώνονται για να δοξολογουν νυχθημερόν τον Απολυτάρχη, ως τάχα ανώνυμοι σχολιαστές στις ιστοσελίδες, π.χ.
  «miranta» και «Νεοδημοκράτης» στα καθ’ ημάς), αφυπνιστείτε! Όσοι έχετε ακόμη υγιή αντίληψη και όχι κομματική τύφλωση, βοηθείστε εκ των έσω να αποτινάξει η Πατρίδα μας τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. Μην απολαμβάνετε χαιρέκακα τον Ολοκληρωτισμό, επειδή προέρχεται από την Παράταξη σας.Πάνω από το Κόμμα είναι το Έθνος μας. Δεν πρόκειται για ποδοσφαιρικό ντέρμπυ, δεν είμαστε χούλιγκαν. Δεν θα μας διχάσει, όπως τόσες φορές έκανε, αυτός, ο εξαιρετικά επικίνδυνος εγκληματίας…

  • Δημοκράτη μου.Τουρκοφιλος είσαι;Ψήφισε Τσίπρα να γυρίσουμε πίσω τα ραφαλ γιατί δεν τα θέλουν οι Τούρκοι.

 3. Σιγά ρε Τσε Γκεβάρα, από που έκανες copy paste ; Σιγά μην τα σκέφτηκες όλα αυτά εσύ.Αλλα δεν μας είπες τί να ψηφίσουμε.Να φύγει ο Μητσοτάκης και να έρθει ποιος; Οπότε άστοχο το διάγγελμα σου.Οταν μας πεις και τι πρεσβεύουν οι αντιγραφές σου, το συζητάμε . Έως τότε:Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…….

 4. από το να αποχωριστούν…….τις ρόγες και τα αχαμνά του Μητσοτάκη. Και παρασύρουν κι εμάς, ως αμυνόμενους, στην οργή και στο κακό.. Μακάρι τα κομματόσκυλα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, να τα μαζέψει ο μπογιας και να τα στείλει στον Πλούτωνα ή κάποιο εξωπλανήτη, γιατί αμαρτάνουμε βαριά στην σκέψη να αντικαταστήσουμε τον Χάρο, για να ξεβρωμίσει ο τόπος. Αντε ……. πίσω στον Πατέρα σας, τον Άρχοντα του Σκότους. Όλη η Ελληνική Ιστορία είναι γεμάτη απο καθάρματα σαν αυτο που τώρα Κυβερνά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ