Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών και απάτες «άρπα κόλλα» | Άλλη μια σοβαρή καταγγελία μουσικού

0
1334

Φίλες και φίλοι,
ήρθε στη δημοσιότητα μια είδηση αναφορικά με τα όσα έλαβαν χώρα στο ΥΤΟΝ τον Απρίλη και τον Μάιο του 2021, την οποία είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω.

Θα θυμάστε ίσως πως τον Μάιο του 2021 πήγα στο Ισραήλ, ως μέλος της ορχήστρας του κ. Νίκου Βέρτη για δύο συναυλίες, οι οποίες λόγω πολεμικών συγκρούσεων τελικά δεν έγιναν.
Δυστυχώς όμως είχαν προηγηθεί κάποια πολύ σοβαρά γεγονότα εις βάρος των μουσικών, ένα σκάνδαλο δημόσιας υγείας, με τη διενέργεια μη νόμιμων εμβολιασμών σε 30 περίπου συναδέλφους μουσικούς, τεχνικούς κ.α. στο νυχτερινό κέντρο ΥΤΟΝ με ευθύνη της εργοδοσίας μας.

Συγκεκριμένα για να μεταβούμε στο Ισραήλ και δεδομένου ότι δεν είχε έρθει ηλικιακά η σειρά μας για εμβόλιο από τον ΕΟΔΥ, μας ενημέρωσαν μέσω του Μαέστρου μας, πως έχουν φροντίσει έτσι ώστε να εμβολιαστουμε, με εμβόλιο Pfizer.

Στις ενστάσεις/ερωτήσεις μας περί νομιμότητας της διαδικασίας, μας διαβεβαίωσαν πως όλα ήταν νόμιμα και ότι θα μας δοθεί και πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για τον «εμβολιασμό» κληθήκαμε στο Νυχτερινό Κέντρο ΥΤΟΝ, εκεί δηλαδή που εργαζόμαστε, σε συνθήκες ανεξήγητης μυστικότητας, και ένας υγειονομικός, που αποδείχτηκε αργότερα πως ήταν διασώστης του Κυπριακού ΕΚΑΒ, και χωρίς καμία άλλη πρόνοια για την υγεία μας (ούτε ασθενοφόρο, ούτε γιατρούς, ούτε άλλους νοσηλευτές) σε μια σουίτα μας έκανε ένεση, χωρίς να παίρνει ούτε ιατρικό ιστορικό, ούτε τίποτα. Με τον παραπάνω τρόπο έγιναν δύο δόσεις, στις 13/4/21 η πρώτη και στις 4/5/21 η δεύτερη.

Όσον αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που μας υποσχέθηκαν, αυτά μας δόθηκαν τελευταία στιγμή, στο Gate του αεροδρομίου, πριν την αναχώρησή μας.
Αποδείχτηκε πως δεν ήταν τίποτα παραπάνω από πλαστές κάρτες εμβολιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας! Με άλλες ημερομηνίες εμβολιασμού, όνομα γιατρού που δεν υπάρχει και τόπο εμβολιασμού το Εμβολιαστικό Κέντρο του Ελληνικού!

Την απάτη ανακάλυψε τυχαία ο συνάδελφος Μάνος Επιτροπάκης, καθώς το τεστ αντισωμάτων που έκανε μετά την επιστροφή μας από το Ισραήλ, προβληματισμένος με όλα τα παραπάνω, βγήκε αρνητικό.
Όταν ζήτησε εξηγήσεις από την εργοδοσία μας, στην αρχή αρνήθηκαν να πουν οτιδήποτε, οπότε άμεσα ενημέρωσε τους συναδέλφους μουσικούς, μεταξύ των οποίων και εμένα, που όλοι νομίζαμε πως ήμασταν εμβολιασμένοι και κυκλοφορούσαμε ως τέτοιοι.

Μετά τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους μουσικούς, η επίσημη απάντηση της εργοδοσίας μας αρχικά ήταν πως όλα είναι νόμιμα και μετά πως τους εξαπάτησε ο «Κύπριος Γιατρός «. Στην εύλογη ερώτηση, πως είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως ένας Κύπριος Διασώστης, εξαπάτησε τρεις Κυβερνήσεις, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, καθώς και δύο παράγοντες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, την εργοδοσία μας και την ισραηλινή εταιρεία παραγωγής, δεν πήραμε ποτέ καμία απάντηση
.
Στη συνέχεια και αφού αντιλήφθηκα πως η εργοδοσία δεν σκόπευε να μας παρέχει καμία απολύτως σοβαρή εξήγηση και προστασία για ό,τι πραγματικά συνέβη, παρά μόνο να μας “προτρέψει” να προχωρήσουμε σε νόμιμο εμβολιασμό και να μην διαρρεύσει το θέμα στην δημοσιότητα, παραιτήθηκα από την θέση μου στην ορχήστρα, στην οποία ήμουν πάνω από πέντε χρόνια, ξεκίνησα έναν αγώνα μόνος μου, προκειμένου να βρω στοιχεία για το τι είχε πραγματικά συμβεί και τελικά κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην οποία κλήθηκε ως μάρτυρας από τον κ. Εισαγγελέα ο συνάδελφος, Μάνος Επιτροπάκης, ο οποίος φυσικά δέχθηκε να καταθέσει, διότι ούτως ή άλλως είχε σκοπό να μεταβεί και ο ίδιος στον εισαγγελέα και να καταθέσει όλα τα στοιχεία για την υπόθεση.

Δυστυχώς, η κατάθεσή του που έγινε τον Ιούνιο που μας πέρασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, του κόστισε τη δουλειά του, καθώς λίγες μέρες αργότερα, όπως μας ενημέρωσε έλαβε SMS από τον κ. Νίκο Βέρτη, με το οποίο του ζήτησε να αλλάξει την κατάθεσή του, αναφέροντας του μάλιστα πως «από Σεπτέμβρη θα κάνει κάποιες αλλαγές στην Ορχήστρα του». Φυσικά αρνήθηκε να αλλάξει τη κατάθεση του, και λίγο αργότερα του ανακοινώθηκε με SMS η απόλυσή του. Υπόψιν, με τον κ. Νίκο Βέρτη συνεργάζονταν για δέκα και πλέον χρόνια.

Για την ίδια υπόθεση γίνεται έρευνα για κακουργήματα από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Καταλαβαίνετε όλοι πως χωρίς νομική προπαρασκευή, δεν μπορούσα να δημοσιοποιήσω κάτι από όλα αυτά νωρίτερα, αλλά ταυτόχρονα επειδή η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον των αρμόδιων αρχών δεν μπορώ ν’ αποκαλύψω περισσότερα.
Δεν είχα ποτέ φανταστεί πως ένας μουσικός σαν κι εμένα, πατέρας ενός μικρού παιδιού, θα βρίσκονταν ποτέ στην θέση να κληθεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αναλαμβάνω, ωστόσο, την πρωτοβουλία να ενημερώσω την κοινή γνώμη, διότι η υπόθεση είναι σοβαρότατη. Είναι προφανώς ένα σκάνδαλο δημόσιας υγείας αλλά αφορά συνάμα και όλους τους εργαζόμενους που γίνονται έρμαια κάθε ανεύθυνου και ισχυρού αφεντικού για το μεροκάματο.

Τέλος, φίλες και φίλοι, ζητώ την δική σας ηθική υποστήριξη, καθώς ως ένας απλός εργαζόμενος, γνωρίζετε πως δεν έχω ούτε την οικονομική δυνατότητα για πολυέξοδους δικαστικούς αγώνες, ούτε άλλες δυνατότητες άμυνας.
Τέτοιες αποφάσεις απαιτούν μεγάλες θυσίες σε οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο.
Η έρευνα της υπόθεσης σε βάθος είναι ευθύνη όλων μας.

Λυπάμαι που μια συνεργασία σχεδόν έξι ετών καταλήγει έτσι, κυρίως διότι βιαίως διακόπηκε η συνεργασία μου με τους υπόλοιπους συναδέλφους μουσικούς στο ΥΤΟΝ. Σημειώνω πως αντιλαμβανόμενος τις συνθήκες έντονης πίεσης και αγωνίας για τον βιοπορισμό τους, ποτέ δεν έφερα σε δύσκολη θέση οποιονδήποτε ζητώντας του να υποστηρίξει την αλήθεια (παρά μόνο στην περίπτωση του κυρίου Μ. Επιτροπάκη ο οποίος είχε δηλώσει ξεκάθαρα και εξαρχής την πρόθεση του να προσφύγει στην δικαιοσύνη).

Ευχαριστώ και δημόσια τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο για την μέχρι τώρα υποστήριξη, το ενδιαφέρον και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν την καταγγελία μου μέσω της ξεκάθαρης ανακοίνωσης και την διαβεβαίωση πως θα προσέλθουν ως μάρτυρες στο δικαστήριο.
Τέλος, ευχαριστώ θερμά τη δικηγόρο μου, κα. Μαρίνα Γαρυφαλάκη και τους συνεργάτες της για την πολύτιμη νομική στήριξη.

Περικλής Αλιώπης

Πάτρα, 4/11/2022

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ