Η 12χρονη ούρλιαζε ενώ 10 αστυνομικοί την τραβούσαν από την αγκαλιά της μητέρας της | Στα ίχνη πέντε ακόμα βιαστών και του συνοδού

0
10003

Σεπόλια: Στα ίχνη πέντε ακόμα βιαστών και του συνοδού

Σεπόλια: Στα ίχνη πέντε ακόμα βιαστών και του συνοδού
Eurokinissi

Σεπόλια: Το κουβάρι των αποκαλύψεων μέρα με τη μέρα ξετυλίγεται – Έρχονται νέες συλλήψεις

Η λίστα με τους παιδόφιλους αλλά και τους παιδεραστές είναι μεγάλη. Η Αστυνομία μεθοδευμένα φτάνει όλο και πιο κοντά σε καθέναν από αυτούς και όλο το πανελλήνιο ζητάει να μάθει ποιοι κρύβονται πίσω από τα αίσχη με θύμα το 12χρονο κορίτσι από τα Σεπόλια.

Στην ΕΛΑΣ αποτελεί θέμα τιμής η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες που χωρίς κανέναν φραγμό πλήρωναν για να βιάσουν ένα παιδί.

Σύμφωνα πληροφορίες πρόσωπο «κλειδί» από το στενό περιβάλλον του 53χρονου Ηλία Μίχου αναμένεται να κληθεί άμεσα ώστε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης εις βάρος της αν η εισαγγελία κρίνει πως η εμπλοκή της στοιχειοθετεί πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων μπορεί μέρα με τη μέρα να ξετυλίγεται, εντούτοις, λαμβάνει χώρα μία σειρά «αλληλοκαρφωμάτων» που περιπλέκει τα πράγματα. Ο Ηλίας Μίχος κατηγορεί την 38χρονη μητέρα ότι γνώριζε, ενώ εκείνη απαντά ότι μόλις το έμαθε έπεσε από τα σύννεφα, κάτι που αποδεικνύεται από τα μηνύματα που του έστειλε: «Με κατέστρεψες, σου εμπιστεύτηκα το παιδί μου. Είσαι παιδεραστής, ανώμαλος. Δεν θα τη γλιτώσεις. Θα τα πω στη γυναίκα σου…».

Ο «Μιχάλης» και οι 5 βιαστές

Από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί προκύπτει εμπλοκή ενός προσώπου-μυστήριο με το όνομα «Μιχάλης». Ο άντρας αυτός φέρεται να συνόδευε το κορίτσι στα ραντεβού με τους «πελάτες» του Ηλία Μίχου, όταν ο τελευταίος δεν μπορούσε να πάει ο ίδιος.

Η δυσκολία στην έρευνα έγκειται στο γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει εάν το όνομα «Μιχάλης» είναι πραγματικό ή πρόκειται για ψευδώνυμο. Αυτό που προκύπτει πάντως είναι ότι ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είχε συνεργό.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία και βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση πέντε «πελατών»-βιαστών από τους συνολικά 10-15 που φέρονται να βίασαν το παιδί.

Οι δράστες είναι οικογενειάρχες, υπεράνω υποψίας – Ποιος ήταν ο ρόλος του «Μιχάλη»

53xronos_xr2

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμών και σωματεμπορίας. Το κοριτσάκι, που είναι μαθήτρια της ΣΤ Δημοτικού, βλέποντας τη διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση βρίσκεται σε πανικό και δεν μπορεί ούτε να μιλήσει στην αστυνομία.

Για την ώρα δεν έχει πει τίποτε εναντίον της μητέρας της μετά τη σύλληψή της, αντίθετα την προστατεύει, ωστόσο η αστυνομία έχει στοιχεία που δείχνουν τον ρόλο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Μίχος έστησε τριπλή παγίδα στο παιδί: αρχικά κέρδισε την εμπιστοσύνη της 12χρονης, μετά της παρουσίασε το σκηνικό της φρίκης λες και ήταν παιχνίδι και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τον φόβο, εκβιάζοντας το παιδί για να μη μιλήσει, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ρόλο σε όλο αυτό είχε και η μητέρα του παιδιού.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν, παράλληλα, να διαπιστώσουν τον ρόλο ενός άνδρα με το όνομα «Μιχάλης» στον οποίο έχει αναφερθεί η 12χρονη στις καταθέσεις της. Όπως έχει πει το κορίτσι αυτό ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα – το άλλο ήταν ο Ηλίας Μίχος – που έκλειναν τα ραντεβού και συνόδευαν το κορίτσι στις επαφές με τους βιαστές της.

Άμεσα αναμένονται πέντε νέα εντάλματα σύλληψης για άτομα που έχουν σχέση με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με το protothema.gr τα εντάλματα θα εκδοθούν τις επόμενες ώρες και μάλιστα θα εντυλιχθούν πέντε ταυτόχρονες επιχειρήσεις με στόχο ισάριθμες συλλήψεις. Οι βιαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οικογενειάρχες, με προφίλ υπεράνω υποψίας. «Μόλις γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, ο περίγυρός τους θα υποστεί σοκ» σημείωνε πηγή στο protothema.gr.

Η μάνα συναντούσε πριν ένα χρόνο άγνωστους άντρες μαζί με τη 12χρονη στον Κολωνό

Η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης όσο και τα μηνύματα που αντάλλαξε η μητέρα με τη σύζυγο του 53χρονου πριν τις συλλήψεις αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η 37χρονη να εξέδιδε το παιδί πριν από τον Μίχο.

Μαρτυρίες από τη γειτονιά κάνουν λόγο ότι η μητέρα, πριν από περίπου ένα χρόνο, συναντούσε άγνωστους άντρες στην περιοχή, έχοντας μαζί της την 12χρονη.

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός πως η 37χρονη αν και γνωρίζε για τα μηνύματα που αντάλλασε η κόρη της με τον Μίχο δεν πήγαινε στην Αστυνομία να καταγγείλει τον 53χρονο.

Αναγκάστηκε-επί της ουσίας-να το κάνει όταν η θεία της μικρής, η οποία εντόπισε τους διαλόγους με τον 53χρονο, την απείλησε πως θα πάει εκείνη στην Αστυνομία.

Χθες, η 37χρονη μητέρα οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Την ίδια ώρα, τα μηνύματα που φέρονται να έχουν ανταλλάξει η 37χρονη με τη σύζυγο του Μίχου από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικά για όσα γνωρίζε η μητέρα.

Σε αυτά, η μητέρα της 12χρονης ζητούσε χρήματα από τη σύζυγο του Μίχου ώστε να μην προχωρήσει σε καταγγελία ενώ σε ένα διάλογο λέει χαρακτηριστικά:

«Θα χρειαστώ 100 ευρώ σήμερα. Όπως βλέπεις δεν έχω προχωρήσει για την υπόθεση τίποτα. Το έχω παγώσει. Τουλάχιστον να με βοηθάς κι εσύ όμως όταν στο ζητάω και τώρα έχω πολύ καιρό να σου ζητήσω».

Η στάση και η φερόμενη εμπλοκή της μητέρας στους βιασμούς της 12χρονης έχουν βάλει στο «κάδρο» των ερευνών και τα αδέλφια της 12χρονης. Τα παιδιά βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων και εξετάστηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί και αυτά κακοποίηση.

Την ίδια ώρα, οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες εμφανίστηκαν αμετανόητοι στις απολογίες τους ρίχνοντας ευθύνες στο θύμα. Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είπε πως «γνώριζε την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη». Ο 42χρονος, Γιάννης Σοφιανίδης, έκανε λόγο για συναίνεση της 12χρονης κατά τις σεξουαλικές επαφές ενώ υποστήριξε πως η ανήλικη «τον προκαλούσε και τον πίεζε να συνευρεθούν».

 

Η κατάθεση της 12χρονης και οι πρώτες ταυτοποιήσεις

Η 12χρονη μέσα από τις δύο δεκασέλιδες καταθέσεις της στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων περιγράφει όλο το αρρωστημένο και εγκληματικό σχέδιο που στήσει ο 53χρονος.

Το μικρό κορίτσι, μιλώντας δύο φορές στους αστυνομικούς, περιέγραψε τη φρίκη που έζησε για περίπου 150 ημέρες. Η 12χρονη κλήθηκε να καταθέσει και τρίτη φορά, για να τη ρωτήσουν για τα ραντεβού σε οίκους ανοχής. Ωστόσο το κοριτσάκι υπέστη σοκ και δεν μπόρεσε να μιλήσει άλλο.

Προς το παρόν το κορίτσι έχει αναγνωρίσει 12 δράστες. Δύο τρεις από αυτούς μοιάζουν στον 42χρονο ενώ ένας από τους βιαστές απεικονίζεται σε σέλφι φωτογραφία σε ένα γραφείο. Ο άλλος βιαστής που αναγνώρισε είναι γύρω στα 50 και φαλακρός. Υπάρχει και ένα ακόμα άτομο με μακριά μαλλιά.

Μετά την ανάκριση από την οποία θα περάσουν οι βιαστές θα κριθεί εάν θα πρέπει να προφυλακισθούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

 

Το παιδί δεν συνεργάζεται πλέον στην αναγνώριση των βιαστών – Εξέλιξη που προκαλεί ερωτηματικά

Τρομαγμένη και σοκαρισμένη είναι η 12χρονη που από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας από τον 53χρονο επιχειρηματία Ηλία Μίχο, μετά τη σύλληψη των γονέων της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί είναι πανικοβλημένο και έχει «κλειδώσει». Ενώ στην αρχή άρχισε να μιλάει και να αναγνωρίζει τους βιαστές της, πλέον είναι απρόθυμη να συνεργαστεί με τις αρχές. Γεγονός που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Πρωινό μας», το κοριτσάκι ούρλιαζε και σπάραζε στο κλάμα, την ώρα που έβλεπε να παίρνουν τη μάνα του οι αστυνομικοί. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. την τράβηξαν από την αγκαλιά της 37χρονης και η μικρή κατέρρευσε φωνάζοντας ότι η μητέρα της δεν ξέρει τίποτα για την αρρωστημένη υπόθεση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εκπομπή, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έχουν καταστήσει την 37χρονη κατηγορούμενη για μια τόσο σοβαρή κατηγορία, είναι μόνο 4 τραπεζικές μεταφορές, που φτάνουν στο σύνολο τα 110 ευρώ.

Τι είπε η μητέρα στην πρώτη της κατάθεση τον Σεπτέμβριο

«Η κόρη μου μαζί με τον 11χρονο αδελφό της βρίσκονται στη Λευκάδα για διακοπές στην κουνιάδα μου, δηλαδή την αδελφή του συζύγου μου. Χθες, όπως με ενημέρωσε η κουνιάδα μου, καθόταν με την κόρη μου και παρατηρούσε ότι ασχολιόταν συνεχώς με το κινητό της. Επειδή είναι μικρή και δε θεωρούσε σωστό να αναλώνει τόσες ώρες στο κινητό της, της το πήρε και η μικρή το απενεργοποίησε. Όταν της πήρε το κινητό η κόρη μου τρελάθηκε και τότε η κουνιάδα μου κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει. Της είπε να το ανοίξει και να της δείξει τι κρύβει» ανέφερε η μητέρα και πρόσθεσε:

Αποκαλύψεις: «Προκλητικός ο 53χρονος, παρατημένα τα παιδιά»

Σεπόλια- Αποκαλύψεις: «Προκλητικός ο 53χρονος, παρατημένα τα παιδιά»
Eurokinissi

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια – Αποκαλύψεις γείτονα: «Τα παιδιά της οικογένειας ήταν παρατημένα. Η οικογένεια ήταν μπλεγμένη με φυλακές και ναρκωτικά»

Γείτονας του βιαστή Ηλία Μίχου στα Σεπόλια μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για όσα έβλεπε να συμβαίνουν στην περιοχή και ειδικότερα με την οικογένεια της 12χρονης.

Επισήμανε ότι τα παιδιά της 37χρονης μάνας ήταν παρατημένα και πως αυτή και όσοι είχαν δεσμό μαζί της μπαινόβγαιναν στις φυλακές για ναρκωτικά.

«Εμείς δεν είχαμε καταλάβει ότι εκδίδει το παιδάκι, αλλά γενικώς αυτή η οικογένεια δεν ήταν οικογένεια. Άλλα παιδιά είχε με Πακιστανό, άλλα παιδιά είχε με τον άλλονε που ήταν δεν ξέρω, μπαινόβγαινε στις φυλακές, ναρκωτικά και όλα αυτά τα πράγματα δεν είχανε καλή εικόνα στην περιοχή εδώ πέρα, αλλά κανείς δεν ασχολούταν κιόλας για να μιλήσει», δήλωσε ο γείτονας αρχικά.

Σχετικά με τον 53χρονο βιαστή, δήλωσε άγνοια και πως το μόνο που γνώριζαν είναι ότι του άρεσαν οι γυναίκες και τους την «έπεφτε» λαϊκά.

«Τα παιδιά τα βλέπανε συνέχεια στην πλατεία παρατημένα στον αυτόματο, να το πούμε έτσι. Κανείς μας δεν ήξερε τίποτα για τον 53χρονο, δηλαδή από όσους έχω μιλήσει, γιατί μιλάμε με πολύ κόσμο. Του 53χρονου απλά του άρεσαν οι γυναίκες γενικώς και κοίταζε και ήταν προκλητικός με ορισμένες γυναίκες, την έπεφτε λαϊκά, να το πούμε έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο γείτονας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εμείς τώρα τα μαθαίνουμε σιγά σιγά, γιατί μιλάνε και οι γυναίκες στην περιοχή. Εδώ πέρα σε κάποιες γυναίκες την έπεφτε. Από εκεί και πέρα κάποιοι ξεκόβανε να πηγαίνουν στο μαγαζί, εν πάση περιπτώσει έμενε εκεί στις γυναίκες, τώρα όσο αναφορά για το παιδάκι πέσαμε από τα σύννεφα».

Επιπλέον σύμφωνα με τα όσα είχε δει ο γείτονας, η οικογένεια της 12χρονης δεν είχε οικονομική δυνατότητα για να αγοράζει κινητά, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν είδε ποτέ τη μάνα και την κόρη να δουλεύουν εκεί.

«Άκουσα κιόλας ότι το κοριτσάκι είχε πάρα πολύ ακριβά κινητά… Αυτοί δεν είχαν χρήματα καθόλου. Δηλαδή ότι θα πέρνανε από τα επιδόματα η μάνα – εγώ δεν την είδα ποτέ να δουλεύει. Τώρα το κοριτσάκι, αυτό που λένε ότι δούλευε και βοήθαγε, αυτό ήτανε παραμύθι. Τι δούλευε και βοήθαγε; Κανένας δεν βοήθαγε κανέναν, ούτε την μάνα δεν είχαν δει μέσα να δουλεύει που λέγανε ότι δουλεύει η μάνα».

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια – Αποκλειστικό: Η κατάθεση της μητέρας στις 3 Σεπτεμβρίου

Σεπόλια – Βορίδης: Όνομα δεν μπορεί να βγει χωρίς άδεια εισαγγελέα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ