Κολωνός: Γνωστός στους οίκους ανοχής ο παιδόφιλος Ηλίας Μίχος – Μαρτυρίες ντοκουμέντο από τις ιερόδουλες του Κεραμεικού

0
4487

Γνώριμος στις πιάτσες των πορνείων φαίνεται πως ήταν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, φερόμενος ως βιαστής και μαστροπός της 12χρονης από τον Κολωνό, όπως μαρτυρούν άτομα από τους οίκους ανοχής του Κεραμεικού.

Το protothema.gr μπήκε σε έναν οίκο ανοχής της περιοχής αναζητώντας μέσα από τις μαρτυρίες των ιερόδουλων την «κρυφή» ζωή του καλού «οικογενειάρχη» που κακοποίησε την 12χρονη. Οι κοπέλες με το που είδαν τη φωτογραφία του Μίχου αναγνώρισαν αμέσως τον μέχρι πρότινος «πελάτη» τους. Συγκεκριμένα, μια ιερόδουλη από την Κούβα καταγγέλλει στη μαρτυρία -ντοκουμέντο του protothema.gr πως ο 53χρονος πριν από μία εβδομάδα είχε πάει ως πελάτης στον οίκο ανοχής που εργάζεται.

Μαρτυρία-ντοκουμέντο από τις ιερόδουλες του Κεραμεικού

 

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει εδώ (αυτός στη φωτογραφία) θυμάμαι. Όχι αυτός (δεξιά στη φωτογραφία), αυτός», λέει η ιερόδουλη η οποία δεν αναγνώρισε άλλο πρόσωπο να τον συνοδεύει. «Όχι με αυτόν. Μόνος του ήταν», προσθέτει και ούτε θυμάται να έχει πάει εκεί με κάποιο κορίτσι. Παράλληλα, αποκαλύπτει πως το πρόσωπο το οποίο αναγνωρίζει στη φωτογραφία του 53χρονου είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν το studio.

Videoframe_20221012_163747_com_huawei_himovie_overseas

Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του φερόμενου ως δράστη, και άλλοι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής του Κεραμεικού αναγνώρισαν και θυμήθηκαν τον 53χρονο να γυρνάει στην περιοχή ως πελάτης.

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, κυρία Ασπασία Ταραχοπούλου, χαρακτηρίζει ως βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία υποστηρίζει πως ο Μίχος πήγαινε την 12χρονη στον οικο ανοχής της στον Κεραμεικό για να συναντιέται με επώνυμους πελάτες.

Η μάρτυς οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει ενώ η 12χρονη αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ώστε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της ιερόδουλης.

Ομολόγησαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη, αρνούνται τον βιασμό οι δύο κατηγορούμενοι

Τήρησαν το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος για τις κατηγορίες βιασμού, εμπορία ανθρώπων και μαστροπείας – Ο 42χρονος παραδέχθηκε ότι είχαν συνευρεθεί πάνω από μια φορές έναντι αμοιβής

paidoviastes_arthro

Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκονται αυτή την ώρα οι δυο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Οι απολογίες τους στην 33η ανακρίτρια ολοκληρώθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες κανείς από τους δυο κατηγορούμενους δεν αποδέχθηκαν την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης. Ωστόσο, και οι δυο φέρονται να κατέθεσαν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με το παιδί!

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο 53χρονος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Οι ίδιες πληροφορίες όμως αναφέρουν πως τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά στις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 42χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής.

Μάλιστα, την αμοιβή υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Τέλος, σε δήλωση της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και εκτίμησε εκτίμησε ότι υπάρχουν κι αλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης.

Βάσιμη χαρακτήρισε τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της, η συνήγορος της 12χρονης

Δικηγόρος 12χρονης

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που αφορά τη 12χρονη από τον Κολωνό συνεχίστηκαν νωρίτερα έξω από την Ευελπίδων από την πρόεδρο των εκδιδόμενων γυναικών.  Παρουσιάστηκε στα δικαστήρια προκειμένου να καταθέσει βίντεο μέσα από τον οίκο ανοχής που διατηρεί στα οποία, όπως υποστηρίζει φαίνεται ο 53χρονος μαζί με την 12χρονη ενώ ανέφερε πως την «εξέδιδε με επώνυμους πελάτες».

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη έφτασε σήμερα στην ανακρίτρια να καταθέσει ότι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος πήγαινε την 12χρονη στον οικο ανοχής που διατηρεί στο Γκάζι για να συναντιέται με επώνυμους πελάτες.

Η ανακρίτρια την παρέπεμψε να πάει να καταθέσει στη ΓΑΔΑ.

Η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών στην ανακρίτρια

«Είμαι η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδας. Ήρθα να καταθέσω σήμερα για αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Ο 53χρονος ερχόταν με τη 12χρονη στον οίκο ανοχής που έχω στο Γκάζι και την έφερνε για να πηγαίνει το κοριτσάκι με επώνυμους πελάτες επί δύο μήνες. Επί 3 μήνες έκανε αυτή τη δουλειά αυτός αλλά δεν το γνώριζα για να κάνω καταγγελία. Είχε φέρει κι άλλα παιδιά. Χτες που είδα τη φωτογραφία του, τον αναγνώρισα και ήρθα εδώ στην ανακρίτρια να μιλήσω. Έφερα και το στικάκι που δείχνει μέσα τον 53χρονο με τη 12χρονη».

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας

Προκαλεί εντύπωση στην αστυνομία πώς το καινούργιο πανάκριβο κινητό του παιδιού και διάφορες άλλες παράμετροι δεν είχαν κινήσει την υποψία της οικογένειας της 12χρονης

53xronos_xr2

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό καθώς οι τελευταίες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι αναγνώρισε περισσότερα από 10 άτομα ως βιαστές του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αναγνώριση των βιαστών έγινε από την 12χρονη μέσα από φωτογραφίες ταυτοτήτων γεγονός που δείχνει ότι τα άτομα αυτά δεν ήταν σεσημασμένα για παρόμοιες υποθέσεις. Οι αστυνομικοί έφτασαν στις φωτογραφίες αυτές από την εφαρμογή που είχε φτιάξει ο 53χρονος  κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος προκειμένου να προσελκύει τους «πελάτες».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι μαρτυρίες για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 αρρωστημένα «ραντεβού». Άρα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, αυτό σημαίνει ότι από τη μια υπάρχουν άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και από την άλλη ότι οι περισσότεροι εκ των βιαστών ικανοποιούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους με την 12χρονη για αρκετές φορές

Ενδεικτικό της έκτασης της νοσηρότητας της υπόθεσης το γεγονός ότι για τρεις εβδομάδες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Ηλία Μίχου και έχουν 500 σελίδες υλικό απομαγνητοφωνήσεων, το οποίο ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται την ώρα που  η Αστυνομία δημοσιοποιεί τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 53χρονου, φερόμενου ως βιαστή και μαστροπού της 12χρονης από τον Κολωνό καθώς και του 42χρονου «πελάτη» του, οι οποίοι σήμερα στις 11 το πρωί οδηγούνται στον ανακριτή

Στο «μικροσκόπιο» και η οικογένεια της 12χρονης

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση προβληματίζονται, πάντως, για το πώς ο 53χρονος έφτασε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης σε τέτοιο σημείο και να κρύβει το σκηνικό φρίκης.

Σημειώνεται ότι το παιδί είχε καινούργιο ποδήλατο, καινούργιο πανάκρβιο κινητό τηλέφωνο ενώ πολύ συχνά έμενε έξω μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.

Όλα αυτά εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει προβληματισμό στους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος της 12χρονης.

Μιλούν οι συγγενείς της 12χρονης

Εντωμεταξύ οι συγγενείς του θύματος σπάνε τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν τη νοσηρή δράση του κυκλώματος. Ο θείος του κοριτσιού, ο οποίος μαζί με την αδελφή του εντόπισαν τα μηνύματα της ανήλικης με τον 53χρονο, μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε το χυδαίο τρόπο με τον οποίο ο Μίχος προσέγγιζε το θύμα του.

«Μαζί με την αδελφή μου πήραμε το κινητό και ανακαλύψαμε αυτό το απίστευτο πράγμα, με το κάθαρμα. Η αδελφή μου το είδε, στην Λευκάδα βασικά. Είδε να την παίρνει αυτός και να ζητάει να πάει στο μαγαζί. Και ‘που είσαι;’ και ‘μωρό μου’, και ‘τι κάνεις;’. Και μας σηκώθηκαν οι τρίχες», λέει ο θείος της 12χρονης ενώ μίλησε και για τα ύποπτα σημάδια που είχε διακρίνει στη συμπεριφορά της ανιψιάς του.

«Είχε χαθεί δύο ώρες μια φορά, μετά κατά λάθος άκουσα να της μιλάει ένας Πακιστανός και να λέει ‘δως μου 50 ευρώ, πάρε 60’. Της λέω ‘τι γίνεται;’. Και λέει ‘κάνεις λάθος θείε, έδινα ένα κινητό’. Δεν κατάλαβα τίποτα, δεν είχα δει εγώ άνδρες μεγάλους. Αυτός κάπου αλλού τα κανόνιζε τα ραντεβού του», τονίζει.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως στο κινητό του θύματος υπήρχαν μηνύματα από 240 άτομα και ο 53χρονος παρουσίαζε τη μικρή ως 16χρονη και ορφανή. Όπως λέει,»αυτός την παρέσυρε αλλιώς, βρήκε με τα οικονομικά».

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε και η γιαγιά της 12χρονης η οποία ανέφερε ότι ο 53χρονος λίγες ημέρες προτού συλληφθεί απειλούσε την οικογένεια του παιδιού.

Η σύζυγός του, μάλιστα, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει την κόρη της προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό.

«Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ για να μην μιλήσει. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει ‘θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα’ », δήλωσε η γιαγιά του κορίτσιου μιλώντας στο Mega.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ