«Όποιος καταστηματάρχης θέλει να κλείσει το κατάστημά του νωρίτερα μπορεί να το κλείσει, χωρίς όμως την κυβερνητική «κάλυψη»

0
2706

Πρόταση ήταν και… πάει η μείωση του ωραρίου στα καταστήματα λόγω της ενεργειακής κρίσης.

«Πάγο» στα σενάρια για μείωση του ωραρίου των καταστημάτων βάζει η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν θα υπάρξει τέτοιο μέτρο.

Η πρόταση από τους Εμπορικούς Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης είχε γίνει για κλείσιμο των καταστημάτων μια ώρα νωρίτερα στην Αθήνα και δύο ώρες στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, όποιος καταστηματάρχης θέλει να κλείσει το κατάστημά του νωρίτερα μπορεί να το κλείσει, χωρίς όμως την κρατική «κάλυψη» που θα συνεπάγονταν ένα γενικευμένο μέτρο.

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας έκανε συγκεκριμένα λόγο για «συζήτηση άνευ ουσίας» τονίζοντας πως τέτοιο μέτρο δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ποτέ και πως θα προκαλούσε «αθέμιτο ανταγωνισμό» με τις μεγάλες αλυσίδες και τα σούπερ μάρκετ να λειτουργούν σε βάρος των μικρών καταστημάτων που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Συνάντηση Γεωργιάδη με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και ΣΕΛΠΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συναντάται σήμερα Τετάρτη, με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ, ενώ στην ατζέντα της συζήτησής τους αναμένονταν το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της μείωσης του ωραρίου.

Η πρόταση που βρίσκονταν τουλάχιστον μέχρι τώρα υπό συζήτηση αφορούσε στην ενδεχόμενη μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως, όπως εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου, υπολογίζεται ότι θα επιφέρει μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.

Σχετικές ειδήσεις

Η ενεργειακή κρίση φέρνει κλείσιμο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ νωρίτερα

Καφούνης για την πιθανή μείωση του ωραρίου: Να εφαρμοστεί για το σύνολο των καταστημάτων κάθε μορφής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ