3 μονοκατοικίες κοντά στη θάλασσα προς πώληση,στην Κω και στη Θεσσαλονίκη

0
5408

Ευκαιρίες από το χαρτοφυλάκιο της doValue για όσους αναζητούν κατοικία στα Δωδεκάνησα ή πλησίον του οικονομικού κέντρου της βόρειας Ελλάδας

Για όσους αναζητούν ακίνητα έχοντας κατά νου την απόκτηση μιας βάσης σταθερής διαμονής, η μονοκατοικία είναι συνήθως μια άλλη υπόθεση σε σύγκριση με την επιλογή ενός διαμερίσματος –γι’ αυτό και αξιολογείται με διαφορετικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μετράει πολύ η περιοχή στην οποία βρίσκεται και η καθημερινότητα που είναι σε θέση να προσφέρει. Εξαιρώντας την περίπτωση της Αθήνας (και γενικότερα του λεκανοπεδίου της Αττικής), δύο περιοχές της Ελλάδας με σταθερή ζήτηση τέτοιων ακινήτων είναι η Θεσσαλονίκη και τα Δωδεκάνησα.

Η Θεσσαλονίκη, ασφαλώς, αποτελεί οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο όλης της βόρειας Ελλάδας. Όμως, λόγω της εύκολης πρόσβασης σε αυτήν, πολλοί ψάχνουν για ακίνητα και εκτός πόλης. Στρεφόμενοι είτε προς τα κοντινά της προάστια που βρέχονται από τον Θερμαϊκό, είτε προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς τις εξοχικές τοποθεσίες της ευρύτερης περιφέρειας προς τον Στρυμονικό Κόλπο (που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Καβάλα).

Από όσα προάστια έχουν αναπτυχθεί πλάι στον Θερμαϊκό ξεχωρίζει ο οικισμός της Νέας Κερασιάς, 30 χιλιόμετρα νότια της Θεσσαλονίκης: διαθέτει βασικές υποδομές (καταστήματα, δημοτικό σχολείο), ενώ έχει και καλό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών. Προς τον Στρυμονικό, πάλι, σταθερή επιλογή για αναζήτηση ακινήτων αποτελεί το παραθαλάσσιο χωριό Βρασνά στην περιοχή της Βόλβης. Βρίσκεται κοντά στο διάσημο θερινό θέρετρο της Ασπροβάλτας, συνδυάζει όμως πολύ ωραία και το βουνίσιο τοπίο, καθώς είναι χτισμένο στους πρόποδες του δάσους των Κερδυλλίων.

Όσον αφορά τα Δωδεκάνησα, κύριος πόλος έλξης είναι βέβαια η Ρόδος –ένας τόπος με μεγάλη διεθνή φήμη. Όσοι επιθυμούν όμως να αποφύγουν τις μαζικές τουριστικές ροές που σχετίζονται μαζί της (ειδικά κατά τη θερινή περίοδο), προσανατολίζονται συνήθως προς τη γειτονική Κω. Η οποία μπορεί να μην έχει ανάλογη κίνηση, ωστόσο είναι κι αυτή ένα σύγχρονο, τουριστικό νησί, όπου βρίσκονται και κάποιες από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Ελλάδα.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει δύο μονοκατοικίες 325 τ.μ. και 174 τ.μ. περιφερειακά της Θεσσαλονίκης –μία στα Βρασνά και μία στη Νέα Κερασιά, αντίστοιχα– καθώς και μία διώροφη μονοκατοικία 345 τ.μ. στην Κω, οι οποίες αποτελούν καλές ευκαιρίες για όσους επιθυμούν να ζήσουν σε αυτές τις προνομιακές περιοχές, όπου η ζήτηση για κατοικίες παραμένει υψηλή.

Η μονοκατοικία των 325 τ.μ. στα Βρασνά Θεσσαλονίκης*

Αυτή η μονοκατοικία των 325,18 τ.μ. βρίσκεται στο χωριό Βρασνά της περιοχής της Βόλβης (Θεσσαλονίκη), στη θέση που είναι γνωστή ως «Μαύρα Νερά», σε ένα οικόπεδο με συνολική έκταση 779,25 τ.μ. Αποτελείται από ισόγειο-κατοικία 162,59 τ.μ., υπόγειο ίσου μεγέθους (162,59 τ.μ.), ημιυπαίθριο χώρο 12,30 τ.μ. και μπαλκόνια με συνολικό εμβαδόν 44,24 τ.μ.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Βρασνά, Βόλβη (Θεσσαλονίκη)
Tιμή πρώτης προσφοράς: 200.000€

Η μονοκατοικία των 174 τ.μ. στη Νέα Κερασιά Θεσσαλονίκης*

Πρόκειται για διώροφη μεζονέτα 174 τ.μ. στο προάστιο Νέα Κερασιά της Θεσσαλονίκης, η οποία εντάσσεται σε συγκρότημα τεσσάρων ανάλογων κατοικιών, αρθρωμένων σε 3 διαφορετικά κτήρια. Η συγκεκριμένη έχει κατασκευαστεί το 2008 και εντοπίζεται στο Κτήριο 02, με την πρόσβαση να εξασφαλίζεται μέσω εξωτερικής σκάλας προς το υπερυψωμένο ισόγειο, όπου βρίσκεται η κύρια είσοδος. Αποτελείται από το εν λόγω υπερυψωμένο ισόγειο (51 τ.μ.), το οποίο διαρθρώνεται σε σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο, καθώς και από πρώτο όροφο 54 τ.μ., όπου βρίσκονται 3 υπνοδωμάτια κι ένα ακόμα μπάνιο. Περιλαμβάνεται επίσης υπόγειο 69 τ.μ., ενώ στο ισόγειο υπάρχουν και ημιυπαίθριοι χώροι συνολικής επιφάνειας 17,11 τ.μ.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Κ. Καραμανλή 26
Τιμή πρώτης προσφοράς: 102.000€

Η μονοκατοικία των 345 τ.μ. στην Κω*

Αυτή η διώροφη μονοκατοικία των 345,37 τ.μ. βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Ιωάννης (γνωστή και ως Σελβέρι), σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 4.200 τ.μ. Αποτελείται από ισόγειο 124,39 τ.μ., πρώτο όροφο 79,29 τ.μ., υπόγειο 141,69 τ.μ. και πισίνα 48 τ.μ. Το κτήριο έχει και ημιυπαίθριους χώρους, ενώ υπάρχει κι ένα κενό με επιφάνεια 46,82 τ.μ. Επιπλέον, στο περιβάλλον του βρίσκεται και ισόγειο κτίσμα 32 τ.μ., εκτός οικοδομικής άδειας. Τέλος, το ακίνητο διαθέτει και πολύ καλή θέα.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Άγιος Ιωάννης (Σελβέρι)
Τιμή πρώτης προσφοράς: 320.000€

*Το ακίνητο εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος είναι αναρτημένος στο eauction.gr (πλατφόρμα διενέργειας πλειστηριασμών).

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.

Πηγή: https://www.travel.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ