Μελέτη Λύτρα (μέρος Β, ο Τσιόδρας «την έκανε») / Νέα στοιχεία σοκ – Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι που δεν μπήκαν σε ΜΕΘ

5
4148

Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και το δεύτερο μέρος της μελέτης Λύτρα – Τσιόδρα, αναφορικά με την θνητότητα διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοιό σε σχέση με το φόρτο του συστήματος υγείας, έως τον Απρίλιο 2022. Καθώς όχι μόνο επιβεβαίωσε την αυξημένη θνητότητα στη χώρα αλλά και την μακάβρια διαπίστωση, ότι όσοι δεν κατάφεραν να διασωληνωθούν, πέθαναν σχεδόν όλοι.

Η αναιμική διαχείριση της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται με στοιχεία και νούμερα. Τονίζει την περαιτέρω επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως τον Απρίλιο του 2022.

Η μελέτη που αυτή τη φορά υπογράφεται μόνο από τον Θοδωρή Λύτρα αναδεικνύει επίσης ότι το 21% υπερ πολλαπλασιάζεται στην επαρχία, αγγίζοντας το 64%.

Δηλαδή ένας ασθενής που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην επαρχία η πιθανότητα να καταλήξει ήταν αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με την Αθήνα, ενώ πριν την 1η Σεπτεμβρίου η διαφορά αυτή ήταν στο 36%, όπως είχε αναλυθεί στο προηγούμενο στάδιο της έρευνας.

Όπως παρατηρεί και εξηγεί σε σχετική ανάρτηση ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας η κλιμάκωση της θνητότητας παραμένει ολόιδια «όσο περισσότεροι νοσηλεύονται κ η γεωγραφική ανισομέρεια, με πολύ στενότερα πλέον 95% Διαστήματα Εμπιστοσύνης».

λυτρας

Ο καθηγητής σημειώνει επίσης ότι στα ευρήματα της έρευνας ξεκαθαρίζεται ότι αναφορικά με εκείνους που ήταν εμβολιασμένοι επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ωστόσο υπογραμμίζεται, πως εάν κάποιος έχει την «ατυχία» να νοσεί βαριά παρά τον εμβολιασμό, αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι η «ποιότητα της περίθαλψης  που καθορίζει τις πιθανότητες που έχει για να ζήσει».

Τα στοιχεία αυτά που αναλύονται σε σχετικούς πίνακες είναι «χαστούκι» για το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ αφού, «μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2021 παρατηρείται επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Μάλιστα αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη αν νοσηλεύεσαι στην επαρχία: άλλο ένα +64% σε σχέση με την Αθήνα, ενώ πριν την 1 Σεπτέμβρη η διαφορά επαρχίας – Αθήνας ήταν 36% (όσο κ στην αρχική μελέτη).

Το εν λόγω χρονικό σημείο επελέγη διότι χωρίζει τους θανάτους σε 2 περίπου ίσα μέρη.

«Οι ακριβείς αιτίες πίσω από αυτή την επιδείνωση της θνητότητας θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω μελέτης» καταλήγει αιχμηρά ο Επίκουρος Καθηγητής Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα στη μελέτη καταγράφεται πως από τον Αύγουστο του 2021 οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι αυξήθηκαν σταδιακά, ταυτόχρονα με την αυξημένη κυκλοφορία της παραλλαγής Δέλτα, ειδικά από τον Νοέμβριο του 2021.

Μετά τον Ιανουάριο του 2022, η Όμικρον παρέτεινε περαιτέρω αυτό το επιδημικό κύμα, με σταδιακή αποκλιμάκωση.

Η μελέτη αφορά σε 14.011 διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων 10.466 (74,7%) έχασαν τελικά τη ζωή τους.

Μεταξύ εκείνων που δεν μπήκαν σε ΜΕΘ, σχεδόν όλοι πέθαναν (1.084 ασθενείς, 97,7%), έναντι 72,7% (9.382 ασθενείς) μεταξύ των εισαχθέντων (p<0,001).

Τέλος, η ηλικία συνδέθηκε έντονα με τη θνησιμότητα, όπως και η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται η αμίμητη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε ισχυριστεί ότι είτε κάποιος βρίσκεται σε ΜΕΘ είτε σε κρεβάτι πρόχειρα διασωληνωμένος είναι το ίδιο πράγμα,από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

 

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Πέθαναν άνθρωποι άδικα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι! Το καταλαβαίνετε; Το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη Χώρα;» Θυμάστε τις #VIP_ΜΕΘ μόνο για ΔΑΠίτες και Μητροπολίτες; Σύμφωνα με την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα το 97,7% όσων διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ απεβίωσε

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως υπάρχουν ακόμη πολλοί φασίστες, που θα τον ψηφίσουν ξανά.

  Προφανώς τα φτωχομπινεδοβοηθήματα που έδωσε επί καραντίνας, όχι βέβαια από την τσέπη του, στήριξαν αρκετούς στο να μπορούν να πληρώνουν τα ….ψυχοφάρμακα τους. Δυστυχώς όμως, όταν δεν αντιλαμβάνεσαι το Τέρας, σημαίνει πως έχεις γίνει ένα με αυτό…
  Τραγικά υποταγμένος λαός, προσεχώς και σε νέες Εθνικές Τραγωδίες…

 2. Δεν γνωρίζει κανείς γιατρός εξ αρχής πως θα αντιδράσει ο κάθε οργανισμός ,το να πάρουν αυτή την απάνθρωποι απόφαση να αφήσουν χωρίς ΜΕΘ κάποιους ασθενείς επειδή έτσι αποφάσισαν αυτοί ,κ ότι είχαν κ αλλά υποκείμενα νοσήματα ,είναι για εμένα μια φτηνή δικαιολογία ,πήραν ανθρώπους στον λαιμό τους ,θα μπορούσαν να είχαν επίταξη κ άλλα ιδιοτικα νοσοκομεία ,κ να είχαν σωθεί περισσότερα άτομα .

 3. Γκίκας Μαγιορκίνης: «Απορρίπτω τα συμπεράσματα της έκθεσης Λύτρα»

  Τι φταίει για τη θνησιμότητα στο 100% για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ:

  Ο Μητσοτάκης και ο Πλεύρης τα έκαναν τέλεια.

  Ατομική ευθύνη σε αυτούς που πέθαναν γιατί δεν προσαρμόστηκαν στην Αριστεία.
  https://twitter.com/i/status/1575104508119523329

 4. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρετε όλοι. Ποιος είναι ο καλός που θέλετε εσείς να τον ψηφίσουμε. Αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα 2 χρόνια της Πανδημίας , όχι βοήθημα, όχι επίδομα αλλά θα είχαμε πεθάνει όλοι σαν τις κατσαρίδες. Θυμάστε βέβαια όλοι σας τον γιατρό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ