Πάτρα: «Είναι ντροπιαστικό για μένα και τους γονείς μου, είναι μικρή η πόλη…» λέει γυναίκα, θύμα revenge porn

0
2207

Μία από τις 141 γυναίκες που έπεσαν θύματα εκδικητικής πορνογραφίας στην Πάτρα μίλησε για τον εφιάλτη που ζει – Ζητάει να βρεθεί λύση, για να σταματήσει ο διασυρμός

Βίντεο και φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών σε προσωπικές τους στιγμές διακινείται από κινητό σε κινητό, στην Πάτρα.

«Το σοκ που μπορεί να προκαλέσει σε μια γυναίκα δεν περιγράφεται. Είναι άβολο, ντροπιαστικό. Είναι μικρή η πόλη, είναι ντροπιαστικό όχι μόνο για μένα, αλλά και τους γονείς μου…», δήλωσε στον ΑΝΤ1 μία από τις 141 γυναίκες, των οποίων προσωπικές στιγμές διακινούνται μέσω ειδικής εφαρμογής αποστολής ηλεκτρονικών αρχείων. Η «ροζ» λίστα περιλαμβάνει και το δικό της όνομα.

«Όταν βρισκόμασταν με πρώην σύντροφο, κάποιες φορές μου είχε ζητήσει να βγάλουμε βίντεο. Όταν του είπα να χωρίσουμε, μετά από έναν μήνα δημοσιεύτηκαν τα βίντεο», περιέγραψε η γυναίκα.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις της:

https://www.protothema.gr/greece/article/1288967/patra-einai-dropiastiko-gia-mena-kai-tous-goneis-mou-einai-mikri-i-poli-leei-gunaika-thuma-revenge-porn/

Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες, γνωστές στη μικρή κοινωνία της Πάτρας, ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Το «ροζ» αρχείο περιλαμβάνει πάνω από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο με ερωτικές συνευρέσεις των γυναικών με τους συντρόφους τους ενώ κάθε γυναίκα φέρεται να έχει «φακελωθεί» ξεχωριστά, με το ονοματεπώνυμο της.

«Και να κινηθώ νομικά δηλαδή, και να κάνω κάτι, δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα. Και που είχα πάει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν είχε γίνει κάτι. Είναι τραγικό να μην μπορούμε να βρούμε μια λύση, ώστε να σταματήσει όλο αυτό, ο διασυρμός που γίνεται», υπογραμμίζει η γυναίκα.

Είναι άγνωστο πόσα άτομα διαθέτουν στα κινητά τους αυτήν τη στιγμή την συγκεκριμένη λίστα της ντροπής, όμως ήδη ένα από τα θύματα έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με τον νέο τροποποιημένο νόμο, η εκδικητική πορνογραφία διώκεται πλέον ως κακούργημα, με ποινή ως και τα 8 έτη, ενώ η εν λόγω κακουργηματική πράξη αφορά όχι μόνον εκείνον που καταγράφει και αναρτά παράνομα το υλικό, αλλά και εκείνους που διακινούν το παράνομο υλικό από κινητό σε κινητό.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ