Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Τουρκία: Σενάρια για πόλεμο με την Ελλάδα – Ο ρόλος των «γκιουλενιστών»

Τουρκία: Σενάρια για πόλεμο με την Ελλάδα – Ο ρόλος των «γκιουλενιστών»

2
3270

Σε άρθρο εφημερίδας, με «οι σε αδράνεια ομάδες της FETO εντός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ενεργοποιηθεί για την πρώτη ‘επίθεση’ από την Τουρκία» το σενάριο αναφέρεται μάλιστα σε σκόπιμη κλιμάκωση της έντασης σε αυτή την κατεύθυνση από την ελληνική πλευρά. Μία «συνομωσία» όπως χαρακτηρίζεται που κατά τον αρθρογράφο είναι έργο των ΗΠΑ.

Σε πιθανά σενάρια για μία προβοκάτσια από αντικυβερνητικές δυνάμεις εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και να εκθέσουν την Τουρκία αναφέρονται δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Κάνουν λόγο δε για «ενεργοποίηση ομάδων γκιουλενιστών που βρίσκονται σε αδράνεια» και να «οδηγήσουν τη χώρα σε πόλεμο».

Πιο συγκεκριμένα σε άρθρο της εφημερίδας Turkiye, με «οι σε αδράνεια ομάδες της FETO εντός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ενεργοποιηθεί για την πρώτη ‘επίθεση’ από την Τουρκία» το σενάριο αναφέρεται μάλιστα σε σκόπιμη κλιμάκωση της έντασης σε αυτή την κατεύθυνση από την ελληνική πλευρά. Μία «συνομωσία» όπως χαρακτηρίζεται που κατά τον αρθρογράφο είναι έργο των ΗΠΑ.

Ένα σενάριο που θα δικαιώσει σύμφωνα με την εφημερίδα την ρητορική της Ελλάδας περί τουρκικής προκλητικότητας και θα ενισχύσει την τουρκική αντιπολίτευση.

Γκιουλενιστές σε ύπνωση

«Υπάρχει λόγος για αυτό που συμβαίνει και την κλιμακούμενη ένταση. Αυτό που μου ψιθύρισαν στο αυτί τις προάλλες ήταν αρκετά τρομακτικό. Έλαβα πληροφορία ότι «η πρώτη επίθεση είναι σχεδιασμένη να έρθει μέσα από την Τουρκία», η επίθεση που θα ‘σπάσει τα σκοινιά’ στην ένταση που σκόπιμα έχει κλιμακώσει η ελληνική πλευρά. Το σχέδιο είναι το εξής: Για να ‘ανάψει το φιτίλι από την τουρκική πλευρά’ θα ενεργοποιηθούν οι σε αδράνεια ομάδες των γκιουλενιστών στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη αφυπνιστεί. Αναμένεται το πεδίο και η ώρα για ‘επίθεση’.

»Όπως συνέβη και με την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου.

»Όπως ο βομβαρδισμός και η σφαγή δεκάδων αμάχων στο Ουλούντερε ως μελών του PKK.

»Όπως η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Καρλόφ» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Σημειώνει δε ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι «η διοίκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι πιο προσεκτική και σε εγρήγορση από ποτέ, και ότι λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν αυτή τη συνωμοσία, που είναι έργο των ΗΠΑ. Χρειάζεται, όμως, μέγιστη προσοχή. Γιατί όλα μπορούν να συμβούν σε μια στιγμή και ξαφνικά να βρεθούμε σε πόλεμο.

Τα σενάρια

»Λοιπόν, τι μπορούν να κάνουν οι κατάσκοποι γκιουλενιστές των ΗΠΑ που βρίσκονται εν υπνώσει μέσα στις Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων;

»Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να καταρρίψουν ένα ελληνικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας, ή ‘κατά λάθος’ θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν στρατιωτικά κτίρια που στήθηκαν στα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και να πυροβολήσουν Έλληνες στρατιώτες.

»Αυτή η πρόκληση θα εξυπηρετούσε τον επιδιωκόμενο σκοπό αποδεικνύοντας ότι η αντίληψη του κοινού στη Δύση, διαμορφωμένη βάσει ελληνικών πηγών, ότι ‘η Τουρκία προκαλεί’, δεν είναι καθόλου άδικη.

«Πολιορκία Ερντογάν εκ των έσω»
»Οι δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και η Μεράλ Ακσενέρ, θα χρησιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση εναντίον της κυβέρνησης και θα λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Δύσης ως συνήθως, ώστε η κυβέρνηση Ερντογάν να πολιορκείται τόσο από μέσα όσο και από έξω.

Δείτε τι θα συμβεί ενόσω η Τουρκία θα απασχολείται με το κράτος-μηχανή που λέγεται Ελλάδα και την πυροβολεί στα πόδια:

»Οι ΗΠΑ θα επέμβουν και θα αρπάξουν την Τουρκία από τα χέρια για να σταματήσουν τη διαμάχη. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουν περαιτέρω τα συμφέροντά τους στην Τουρκία.

»Το YPG θα ανακοινώσει την ίδρυση κράτους και το Ιρακινό Κουρδιστάν θα κηρύξει την ανεξαρτησία του. Έτσι, το Ισραήλ θα έχει δύο κράτη-εταίρους στη Μέση Ανατολή.

»Έτσι, θα αποκλειστεί η Τουρκία που ‘τολμά’ να κάνει γεωτρήσεις για κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Το φυσικό αέριο από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ θα μεταφερθεί στη Δύση μέσω Τουρκίας χωρίς καμία προμήθεια, τερματίζοντας έτσι την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Με την εκδίωξη Ερντογάν…

»Μετά την εκδίωξη του Ερντογάν εξαιτίας αυτών των ‘αποτυχιών’, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για το φρικιό που ονομάζεται Εθνική Συμμαχία με επικεφαλής τον Κιλιτσντάρογλου ή μια παρόμοια μαριονέτα, με την οποία σχεδιάζουν να τον αντικαταστήσουν.

»Και μετά θα έρθει η σειρά του «Κουρδιστάν» εντός Τουρκίας ως απαίτηση της συμμαχίας με το HDP.

»Η Συρία θα χωριστεί σε κομμάτια. Θα υπάρξει κίνδυνος να χάσουμε τις ασφαλείς ζώνες μας εντός της Συρίας.

»Η ‘ΤΔΒΚ’ (σσ όπως η Τουρκία αποκαλεί τα κατεχόμενα) θα προσαρτηθεί στο «ελληνοκυπριακό» τμήμα της ‘ΤΔΒΚ’ υπό την πίεση της ξεπουλημένης αντιπολίτευσης που έχει γίνει ‘ελληνοκυπριακός σκύλος’ εντός της ‘ΤΔΒΚ’.

»Τι πρέπει να κάνει η Τουρκία;

»Ο ορθολογισμός μας συμβουλεύει ότι ο πόλεμος είναι πάντα η τελευταία λύση. Η Τουρκία δεν πρέπει να εξαπατηθεί, ακόμα κι αν χρειαστεί ‘να πέσει χαμηλά’ και να αναπτύξει μια πολιτική γλώσσα επιμένοντας ότι θέλει ειρήνη.

»Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τετελεσμένου γεγονότος μέσω των σε αδράνεια ομάδων των γκιουλενιστών».

«Ο πόλεμος είναι μια πολυμερής διακρατική κρίση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με τις ΗΠΑ και τη Δύση» καταλήγει το άρθρο.

Η Αθήνα στέλνει τις τουρκικές προκλήσεις σε ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και Συμβούλιο Ασφαλείας

Η Αθήνα στέλνει τις τουρκικές προκλήσεις σε ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και Συμβούλιο Ασφαλείας

Στον απόηχο των πρωτοφανών δηλώσεων εκπορευομένων από τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πέρα από την άμεση ενημέρωση των ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ΥΕ/ΑΕ Borrell και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, αποστέλλει άμεσα σχετικές επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Στις εν λόγω επιστολές, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον τσέχο ομόλογό του Jan Lipavský για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «καθόλου επιβοηθητικές» τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις.

«Ένας από τους στόχους της Τσεχίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Η απαράδεκτη απειλή των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή κατά της Ελλάδας στην πρόσφατη δημόσια ομιλία του προέδρου Ερντογάν, δεν είναι καθόλου επιβοηθητική από αυτή την άποψη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκτός ορίων η Αγκυρα

Η αλήθεια είναι πως, το τελευταίο διάστημα, η δημόσια ρητορική τούρκων αξιωματούχων -συμπεριλαμβανομένου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- έχει ξεφύγει από κάθε όριο, κάτι που είναι εμφανές τοις πάσι.

Η στρατηγική επιλογή της Αθήνας να μην εμπλακεί σε ανταλλαγή δηλώσεων με τους Τούρκους δεν μειώνει την ανησυχία, καθώς ο Ερντογάν και τα στελέχη της κυβέρνησής του χρησιμοποιούν καθημερινά υβριστικούς τόνους κατά των Ελλήνων, ενώ εξαπολύουν ευθείες απειλές για την κυριαρχία της Ελλάδας απειλώντας με νέο 1922.

Ολα αυτά, βεβαίως, αντιμετωπίζονται κατά κύριο λόγο ως γραφικά, ωστόσο δεν μπορεί να υποτιμηθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν τις μοναδικές χώρες στον περίγυρο της Τουρκίας που έχουν εξαιρεθεί από την… επιχείρηση γοητείας του Ερντογάν.

Γιατί κλιμακώνει ο Ερντογάν;

Οι λόγοι που η γείτονα χώρα εντείνει την επιθετική ρητορική της είναι πολλοί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η Τουρκία θυμήθηκε τους S-300 στην Κρήτη και προσπάθησε να τους φωτογραφίσει ή το ότι ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έκανε λόγο ότι η χώρα του είναι το άξιο μέλος του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα όχι.

Μεταξύ των πολλών λόγων ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, επισημαίνει ότι η Τουρκία έχει αντιληφθεί πως έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ελλάδας στη συμμαχία.

«Ούτως ή άλλως διάγουμε μια περίοδο που η Τουρκία μάς πιέζει για διάφορα θέματα και μέσα σε αυτή την πίεση εντάσσεται και το ΝΑΤΟ, επειδή έχει αναβαθμιστεί πολύ η θέση της Ελλάδας σε αυτό, διότι έχουν συσφιχθεί οι σχέσεις με τους Αμερικανούς και την ίδια στιγμή έχει υποβαθμιστεί η θέση της Τουρκίας στη συμμαχία» είπε.

Η γείτονα χώρα, όπως λέει ο κ. Δεσποτόπουλος, είχε το πλεονέκτημα του ελέγχου των Στενών του Βοσπόρου με τους ΑμερικαΝΑΤΟνούς να δείχνουν πάντα ενδιαφέρον στον έλεγχό τους ειδικά όσον αφορά την κάθοδο της Ρωσίας στις θερμές θάλασσες. Όμως το συγκεκριμένο αβαντάζ έχει…ξεθωριάσει εξαιτίας των καλών σχέσεων της Άγκυρας με το Κρεμλίνο.

«Η Τουρκία είχε πάντα το πλεονέκτημα του ελέγχου των Στενών και ενδιαφέρει πάρα πολύ τις ΗΠΑ να έχουν την Τουρκία στο ΝΑΤΟ για να ελέγχει τα Στενά δηλαδή να ελέγχει την κάθοδο της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Όμως αυτό το χάνει ως έναν βαθμό η Τουρκία λόγω της στενής σχέσης της Άγκυρας με το Κρεμλίνο» είπε ο διεθνολόγος στη voria.gr, προσθέτοντας ότι ένα πλεονέκτημα που πλέον έχει χαθεί για την Τουρκία είναι η θέση που είχε στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής.

«Το δεύτερο που έχει υποβαθμίσει τη θέση της Τουρκίας – κάποτε ήταν ισχυρό χαρτί της- είναι η Μέση Ανατολή. Κάποτε η Τουρκία ήταν πολύ ισχυρή στο ΝΑΤΟ γιατί ήταν ο παίχτης του στη Μέση Ανατολή. Τώρα που το πετρέλαιο της περιοχής δεν είναι το καύσιμο που κινεί την αμερικανική – και την ευρωπαϊκή σε μεγάλο βαθμό- οικονομία αλλά το φυσικό αέριο, ο ρόλος της αυτός έχει υποβαθμιστεί» ανέφερε.

Την ίδια ώρα, κι ενώ η Τουρκία χάνει σε δυναμικότητα των πλεονεκτημάτων της, η Ελλάδα αναβαθμίζεται και ενεργειακά αλλά και στρατηγικά.

«Έχει αναβαθμιστεί ο ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας ειδικά σε σχέση με τους Αμερικανούς λόγω της υποδοχής αμερικανικού LNG και των σταθμών υποδοχής που έχουν γίνει. Την ίδια στιγμή έχει αναβαθμιστεί και ο ρόλος μας λόγω της υποστήριξης της ΝΑΤΟϊκής δράσης στην Ανατολική Ευρώπη μέσα από την πολυετή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Δηλαδή η ασφάλεια της Ανατολικής Ευρώπης όσον αφορά τις ΝΑΤΟϊκές παρεμβάσεις αυτή την στιγμή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης» είπε.

Έτσι, όπως εκτιμά ο κ. Δεσποτόπουλος, ο πρόεδρος Ερντογάν βλέπει ότι στο ΝΑΤΟ «που η Τουρκία ήταν το αγαπημένο παιδί και ειδικά των Αμερικανών αυτή την στιγμή – παρότι εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο- η Ελλάδα παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο κι αυτό τον ενοχλεί».

«Για να καταλάβουμε πώς είναι οι σχέσεις αυτή την στιγμή της Ελλάδας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ που προκρίνουν και τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ, εάν η Ελλάδα ήθελε και είχε τα χρήματα να αγοράσει τα F35 θα μπορούσε να τα πάρει, ενώ η Τουρκία αγωνίζεται ακόμα να αποκτήσει F 16», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνολόγος.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Τουρκία πιέζεται σημαντικά σε σχέση με το ΝΑΤΟ και τους ρωσικούς πυραύλους S 400 και για αυτό προσπαθεί να αναδείξει το θέμα με τους πυραύλους S 300 που έχει η Ελλάδα.

«Ο Τούρκος πρόεδρος ακροβατεί πια σε ακραίες καταστάσεις όταν ανοικτά αφήνει να διαφανεί ένα ενδεχόμενο αποχώρησης ή αποβολής της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Διαφορετικά δεν θα είχε λογική το «με χρειάζεστε πιο πολύ από τους Έλληνες»» είπε.

Τέλος, υπάρχει και ο λόγος της λεγόμενης εσωτερικής κατανάλωσης, που δεν είναι άλλος από τον λαό της Τουρκίας. Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική τροχιά και η κοινωνία αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων.

«Όσον αφορά τη συγκεκριμένη συγκυρία μην ξεχνάμε ότι είναι ο μήνας που οι Τούρκοι γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κράτους τους. Ξεκίνησε από τις 30 Αυγούστου, την Ημέρα Νίκης, (σ.σ. που γιορτάζουν τη νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων το 1922 κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ). Θα πρέπει αυτό το μήνα να είμαστε προετοιμασμένοι για ακραίες και εμπρηστικές δηλώσεις που θα πυκνώσουν» κατέληξε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μετά από δύο σχεδόν παραγράφους, δεν άντεξα ούτε λέξη παραπάνω....

  Σου έρχεται να ξερασεις με την εμετική προπαγάνδα και επιθετικότητα των Τούρκων, με την σχετική αδράνεια των Ελλήνων Πολιτικών, με την….. εγκεφαλικά νεκρή Διεθνή Κοινότητα…
  Οι Τούρκοι, εφαρμόζοντας το Δίκαιο του Ισχυρού, προετοιμάζουν το λαό τους, στην ιδέα της επίθεσης για τα Δίκαια της Γαλάζιας Πατρίδας κλπ…
  Γι’ αυτό, Σύσσωμος ο Ελληνισμός, η Διασπορά, πρέπει να αντιδράσει….ΧΘΕΣ….
  Υπάρχει Παγκόσμια Παράνοια αυτή τη στιγμή…

  • Αυτά να τα βλέπουν κάτι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΒΛΑΚΕΣ που πάνε απέναντι.

   Μετά το ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΧΡΕΙΟΙ & ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ τι πάθατε στην Σμύρνη και άλλα πολλά, να σκεφτούνε όλοι αυτοί οι ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ που πάνε απέναντι, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ που πατάνε αυτά τα ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ μας μαζί με τους δολοφόνους Τούρκους? Μήπως θυμάστε τους νεκρούς σε τρεις μέρες στην Αμμόχωστο? Όχι και είμαι σίγουρος. Μάθετε ότι 3.000 Έλληνες χάσανε την ζωή τους μέσα σε τρεις μέρες και 200.000 αγνοούμενοι και πρόσφυγες. Κατά τα άλλα ευρώ και σφαίρα ότι αφήνετε απέναντι. Να μην αναφέρω και τις κατάπτυστες πολιτιστικές συναντήσεις με τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ… ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ