Θρηνεί η Λάρισα για την 19χρονη Θάλεια – Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίo» (pics-vid)

0
2028

Λάρισα: Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία της 19χρονης Θάλειας

«Θέλουμε να μάθουμε από τι πέθανε!» – Συγγενείς και φίλοι λένε σήμερα αντίο στην 19χρονη Θάλεια

Τραγικές «φιγούρες» οι γονείς της οι οποίοι έφτασαν αγκαλιά και ξέσπασαν σε κλάματα μπαίνοντας στην εκκλησία

goneis-thaleias-arthro1

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και με τιμές από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η κηδεία της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου, η οποία έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι.

Η σορός της ατυχής κοπέλας έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους, να συνοδεύσουν την δόκιμο στην τελευταία της κατοικία.

kideia-thaleias-arthro

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και με τιμές από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η κηδεία της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου, η οποία έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι.

Η σορός της ατυχής κοπέλας έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους, να συνοδεύσουν την δόκιμο στην τελευταία της κατοικία.

Κηδεία Θάλειας

Τραγικές «φιγούρες» οι γονείς της οι οποίοι έφτασαν αγκαλιά και ξέσπασαν σε κλάματα μπαίνοντας στην εκκλησία, μη μπορώντας ακόμα να πιστέψουν πως έχασαν έτσι ξαφνικά και άδικα την 19χρονη κόρη τους.

kideia-thaleias__26_
kideia-thaleias__27_
kideia-thaleias__28_
kideia-thaleias__29_
kideia-thaleias__31_
kideia-thaleias__30_
kideia-thaleias__32_
kideia-thaleias__25_

Η νεκρώσιμος ακολουθία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 13.00. Στην εκκλησία βρίσκονται από νωρίς και δεκάδες Ναυτικοί δόκιμοι απο την τάξη της 19χρονης κοπέλας, στρατιωτικό άγημα για την απόδοση τιμών και τμήμα της μουσικής μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού. Στην Λάρισα έφτασαν νωρίτερα ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας.

kideia-thaleias__1_
kideia-thaleias__2_
kideia-thaleias__3_
kideia-thaleias__4_
kideia-thaleias__6_
kideia-thaleias__7_
kideia-thaleias__5_
kideia-thaleias__8_
kideia-thaleias__10_
kideia-thaleias__9_
kideia-thaleias__11_
kideia-thaleias__12_
kideia-thaleias__13_
kideia-thaleias__14_
kideia-thaleias__15_
kideia-thaleias__16_
kideia-thaleias__17_
kideia-thaleias__18_
kideia-thaleias__19_
kideia-thaleias__20_
kideia-thaleias__21_
kideia-thaleias__22_
kideia-thaleias__23_
kideia-thaleias__24_

Επικήδειο λόγο αναμένεται να εκφωνήσουν ο αρχηγός της τάξης της Θάλειας Κορδαμπάλου, ο αρχηγός και ο διοικητής της σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

«Θέλουμε να μάθουμε από τι πέθανε»

Η σορός της 19χρονης έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Λάρισα από την Ιταλία και μεταφέρθηκε στο σπίτι της, στη συνοικία Παπασταύρου. Από νωρίς το πρωί στο σπίτι φτάνουν στεφάνια με μηνύματα από συγγενείς και φίλους της κοπέλας. «Θα μας λείψεις κοριτσάκι μας«, «ανιψουλα μας θα είσαι πάντα στην καρδιά μας», «θα σε αγαπάμε για πάντα», «καλό ταξίδι εγγονούλα μου», είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που «ραγίζουν» καρδιές.

Δηλώσεις από συγγενείς και φίλους της 19χρονης
Δηλώσεις από συγγενείς και φίλους της 19χρονης 5
thaleia_kideia_-_3_
thaleia_kideia_-_4_

Ο πόνος στο σπίτι της οδού Δαμασίου είναι βουβός, με τους γονείς να αδυνατούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους έφυγε από τη ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεκάδες άνθρωποι που γνώριζαν και αγαπούσαν τη Θάλεια, φτάνουν συνεχώς για να αφήσουν μερικά λευκά λουλούδια. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την 19χρονη και ζητούν να μάθουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη έφυγε από τη ζωή.

Δηλώσεις από συγγενείς και φίλους της 19χρονης 2
Δηλώσεις από συγγενείς και φίλους της 19χρονης 3
thaleia_kideia_-_6_
thaleia_kideia_-_5_


Ειδήσεις σήμερα:

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν φίλοι και συγγενείς στην 19χρονο Θάλεια, τη ναυτική δόκιμο που έχασε τη ζωή της ξαφνικά σε εκπαιδευτικό ταξίδι.

Ανείπωτη θλίψη και βαθύς πόνος για όλη την τοπική κοινωνία της Λάρισας η σημερινή μέρα καθώς η πόλη αποχαιρετά την 19χρονη ναυτική δόκιμο Θάλεια Κορδαμπάλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στη 1 το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι για να αποχαιρετήσουν την 19χρονη. Έξω από την εκκλησία βρίσκεται παραταγμένο ναυτικό άγημα προκειμένου να αποτίσει τις δέουσες τιμές, όπως αναφέρει το Onlarissa.gr.

Χθες Τετάρτη έφτασε στη Λάρισα η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου. Το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το οποίο μετέφερε τη σορό, όπως και τους γονείς της Θάλειας από την Ιταλία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης ενώ ακολούθησε αυτοκινητοπομπή προς το σπίτι της άτυχης κοπέλας. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας η σορός μεταφέρθηκε στο πατρικό σπίτι της 19χρονης, στη συνοικία Παπασταύρου.

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης και πλέον, οι ελληνικές Αρχές θα ενημερωθούν επισήμως με τα μεταφρασμένα έγγραφα που θα φτάσουν εντός των ημερών από την Ιταλία.

Στην πόλη της Λάρισας βρίσκονται ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα. Την στρατιωτική ηγεσία μαζί με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, θα εκπροσωπήσουν επίσης ο αρχηγός ΤΑ, αντιπτέραρχος Γ. Φασούλας και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Αστ. Σαμαράς.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου»

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η Θάλεια Κορδαμπάλου βρήκε το θάνατο κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου θερινού εκπαιδευτικού πλου μετά τον απόπλου από το Λαγκουλέτ της Τυνησίας και πριν τον κατάπλου στη Νάπολη.

Το πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου, με προορισμό τα λιμάνια του Μπαρ στο Μαυροβούνιο, της Μασσαλίας στη Γαλλία, της Λισαβόνας στην Πορτογαλία, της Λα Γκουλέτ στην Τυνησία, της Νάπολης στην Ιταλία και της Σούδας.

Δεν κατάφερε, όμως, να ολοκληρώσει το ταξίδι της προς το λιμάνι της Σούδας, αφού πιθανώς λόγω δηλητηρίασης, ανέβασε υψηλό πυρετό ενώ επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ. Στις 23 Αυγούστου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου και κατέληξε τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου.

Αναπάντητα ερωτήματα

Οι συγγενείς της, συντετριμμένοι, αναζητούν απαντήσεις. Η 19χρονη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στην εντατική του νοσοκομείου στη Νάπολη. Η δασκάλα της θυμάται, πόσο χαρούμενη ήταν η Θάλεια πέρυσι, τέτοια εποχή, όταν έμαθε ότι κατάφερε να περάσει στη Σχολή που τόσο επιθυμούσε.

«Όλοι θα είμαστε εκεί. Όλη η γειτονιά θα είναι. Να ξεκινήσουμε από τους συγγενείς, από τους φίλους, από το σχολείο. Πέρυσι τρώγαμε γλυκά γιατί ήταν χαρούμενη που είχε περάσει και φέτος θα πάμε στην κηδεία της» είπε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου όπου το πλοίο στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, είχε δέσει στην Τυνησία. Ερευνάται αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου εκείνες τις ημέρες, η Θάλεια έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Λίγες ημέρες πριν, η 19χρονη είχε νοσήσει εν πλω από κορονοϊό, το είχε ξεπεράσει, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο οργανισμός της να ήταν ήδη εξασθενημένος και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση, να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της που οδήγησε στον θάνατο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ