Τρεις σεισμοί 5,2, 4,7 και 4,5 Ρίχτερ στη Σάμο ταρακούνησαν όλο το Αιγαίο | Λέκκας για Σάμο: Διαφορετικοί οι σεισμοί – Ο κόσμος να είναι προσεκτικός

0
2741

Δύο ισχυροί σεισμοί με την ίδια εστία και με διαφορά μόλις 14 λεπτά χτύπησαν τη Σάμο, με μεγέθη 4,7 και 5,2 Ρίχτερ, με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα να κάνει λόγο για δύο διαφορετικές σεισμικές δονήσεις και όχι για μετασεισμούς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:56 και είχε επίκεντρο 15 χλμ Νοτιοδυτικά του Πυθαγόρειου της Σάμου και εστιακό βάθος 13,5 χλμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Δύο σεισμοί 5,2 και 4,7 Ρίχτερ στη Σάμο ταρακούνησαν όλο το Αιγαίο

Ενώ ο δεύτερος σεισμός χτύπησε στις 13:10 και είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 12,8 χλμ και επίκεντρο 17 χλμ Νοτιοδυτικά του Πυθαγόρειου της Σάμου.

Ευθύμιος Λέκκας: Πρόκειται για δύο διαφορετικούς σεισμούς

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα πρόκειται για δύο διαφορετικούς σεισμούς και η δεύτερη σεισμική δόνηση δεν είναι μετασεισμός.

Όπως είπε, έχει επικοινωνήσει ήδη με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και δόθηκαν οδηγίες ώστε τα στελέχη του δήμου να διενεργήσει ελέγχους.

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι οι δύο νέοι σεισμοί δε συνδέονται με τους σεισμούς που «ταρακούνησαν» το νησί πριν 2 χρόνια προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τις παλιές κατασκευές και να ακολουθεί τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, δήλωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ συνεργεία του δήμου έχουν βγει για ελέγχους.

Οι κάτοικοι, όπως είπε, είναι μεν στο δρόμο, αλλά διατηρούν την ψυχραιμία τους και η δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νότια του νησιού.

Να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα, ενώ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική δεν έχει ακόμα δεχτεί κλήσεις για να επέμβει, ωστόσο όλες οι τοπικές αρχές βρίσκονται επί ποδός για να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειαστεί.

ΣΑΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

Σεισμός στην Σάμο: Νέα δόνηση 4,5 ρίχτερ

Σεισμός στην Σάμο: Νέα δόνηση 4,5 ρίχτερ

 

    Νέος σεισμός 4,5 ρίχτερ έγινε δυο λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα στην Σάμο.

    Είναι ο τρίτος ισχυρός σεισμός που γίνεται στο νησί με μεγαλύτερο εκείνον των 5,2 ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου και το εστιακό του βάθος ήταν 15,2 χιλιόμετρα.

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ