ΣΟΚ στην Καβάλα: 23χρονη κατέληξε έπειτα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας

2
571

Η 23χρονη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης μεταλλικής βαλβίδας στην καρδιά, ωστόσο έπεσε σε κώμα και μετά από έναν μήνα κατέληξε.

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Καβάλας αλλά και το πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Ελένης Σταθώρη, μόλις 23 ετών, που είχε παρουσιάσει επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας στην καρδιά της.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, η άτυχη κοπέλα νοσηλεύονταν σε κωματώδη κατάσταση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με τους γονείς της να ζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις για το τι έφταιξε.

Η 23χρονη Ελένη άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, η 23χρονη εισήχθη στο Ωνάσειο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης μεταλλικής βαλβίδας στην καρδιά. Η επέμβαση έγινε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και για έναν μήνα η κοπέλα βρισκόταν σε βαριά κωματώδη κατάσταση.

Οι γονείς της είχαν ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τη διερεύνηση των αιτιών που την οδήγησαν στην εντατική λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης τοποθέτησης μεταλλικής βαλβίδας στην καρδιά:

Οι τραγικοί γονείς είχαν ζητήσει τη συνδρομή δικηγόρου για να μπορέσουν να πάρουν τον ιατρικό φάκελο του παιδιού τους από το Ωνάσειο, μετά την άρνηση του Κέντρου να τους τον παραδώσει, με την αιτιολογία ότι «το παιδί ακόμα νοσηλεύεται».

Πληροφορίες: zougla.gr, kavalapost.gr
Φωτογραφία: kavalapost.gr

Πηγή: https://www.voria.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειας της νεαρής. Αλλά η αντικατάσταση βαλβίδας δεν είναι εγχείρηση ρουτίνας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ