Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους 5ετείς Πυροσβέστες (Παράταση άλλα 3 χρόνια & μετά μόνιμοι…) (pics)

19
1690

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκε  πλήθος πυροσβεστών για την τροπολογία που ψηφίστηκε και αφορά όσους εκ των οποίων είναι πενταετούς υποχρέωσης.

Προβλέπει τις υποχρεώσεις των μονίμων αλλά όχι και τα δικαιώματα – Για κοροϊδία κάνουν λόγο οι πυροσβέστες και διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Έξω από τη Βουλή είναι συγκεντρωμένο πλήθος πυροσβεστών για την τροπολογία που ψηφίστηκε και αφορά όσους εκ των οποίων είναι πενταετούς υποχρέωσης.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία έτη κατ’ ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των συμβασιούχων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκεται για τροπολογία – έκτρωμα καθώς η τροπολογία αυτή τους «φορτώνει» με τις υποχρεώσεις των μονίμων, όχι όμως με τα ίδια δικαιώματα και εξήγησε: «Δεν θα έχουμε τις ίδιες απολαβές με τους μόνιμους και δεν θα ισχύει και το αμετάθετο».

Σημειώνεται επίσης ότι οι πυροσβέστες τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και θα προσφύγουν εκ νέου στη δικαιούνη.

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβε­στών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας γίνεται με το σύ­στημα των απολυτηρίων εξετάσεων σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1351/1983 (Α’ 56) και των παραγράφων 9 και 11 του άρθρου 1 του ν. 2525/1997 και του π.δ. 60/2006, όπως ισχύουν.
  Η Σχολή Πυροσβεστών ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκ­παίδευσης, όπως αυτή ορίζεται κάθε φορά από την κείμενη νομοθεσία, παρέχοντας ισότιμη εκπαίδευση και χορηγώντας ισότιμα πτυχία με τις αντίστοιχες μεταδευτεροβάθμιες σχολές.
  Η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα. Οι απόφοιτοι είναι ανακριτικοί υπάλληλοι, εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου για κάλυψη υφιστάμενων κε­νών οργανικών θέσεων.
  Ο αριθμός των εισακτέων καθορίζεται με απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

  • τραβα ρε ρουφα το τσαι σου που εχεις και αποψη χωρις να ξερεις….ρε τον …υστη τον ελληνα να τα ξερει ολα…

 2. Προσόντα και θετικές προϋποθέσεις κατάταξης ελεος 45 χρονον θελετε να μπειτε.

  α) Για όσους είναι εθελοντές πυροσβέστες, σύμφωνα με το ν. 1951/1991 (Α’ 84), κατά την ημερομηνία προκή­ρυξης του διαγωνισμού, το ανώτατο όριο ηλικίας αυ­ξάνεται όσο και η προϋπηρεσία τους ως εθελοντές, όχι όμως πέραν του τριακοστού (30) έτους, για όσους έχουν απολυτήριο τίτλο σπουδών Λυκείου και του τρι­ακοστού δευτέρου (32) για τους πτυχιούχους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για να υπολογισθεί η εν λόγω προϋπηρεσία, προκειμένου να αυξηθεί το ανώτατο όριο ηλικίας, απαιτείται να είναι συνεχής και να αφορά πλήρες έτος.
  γ) Για όσους έχουν προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης τουλά­χιστον δύο (2) αντιπυρικές περιόδους και υπηρέτησαν ευδόκιμα καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των συμβάσεων εργασίας τους, το ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται τόσα έτη όσες και οι αντιπυρικές περίοδοι πρόσληψης τους, όχι όμως πέραν του τριακοστού τρίτου (33) έτου

 3. ρε παιδια εχω ειμαι απο το 1995 δασαρχειο μεχρι 2010 ημουν και συμβασιουχος πυροσβεστης 46 χρονών. ….. ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ?

  • ΕΣΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΥΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ…ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΝΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ «ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ,ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ… ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ

  • ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΑΚΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΛΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΦΕΛΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΜΕ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ…ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΩΛΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

 4. Εθελοντές πυροσβέστες: «Καίγονται» για να μας σώσουν χωρίς αμοιβή 2.000 ΑΤΟΜΑ 18-32 ,γιατι οχι εμεις και γιατι εσεις?ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

 5. Ελλάδα έχει τον µικρότερο βαθµό επαγγελµατικού διαχωρισµού µεταξύ όλων όπως αυτό διαµορφώθηκε από την Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων.οι ίδιες ανάγκες που έχουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με ισότητα και οχι κλειστους διαγωνισμους να μπειτε απο το παραθυρο οπως εγινε το 2012.που ειναι τα ορια ηλικιας υψος αθληματα ισαξια με το μονιμο προσωπικο ΑΣΕΠ .μονο η 600 πολιτες δικαιουνται να μιλανε για αδικία .

 6. Isotita pou einai pou einai ta opia ilikias kai i dimokratia gerasmeno boihitiko prosopiko dason orgia gia mia seira geronton ntopi sto syrisa 5 mines kai poli toys einai

 7. Ντροπη στα οργια του ΣΥΡΙΖΑ Σωματα Ασφαλειας κανενας χωρης ΑΣΕΠ υπαρχουν δουλειες στους δημους δασαρχεια νοσοκομεια για 40 45 50 χρονο ελεος οχι στα Σωματα Ασφαλεια .

 8. καντε μια ερευνα με τι κριτηρια μπηκε η εν λογω κυριοι με κλειστη προκηρυξη αποκλείοντας το δικαιωμα να συμμετεχουν η υπολοιπη ελληνες Κατεβάστε το Σύνταγμα της Ελλάδας .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ