Νοσταλγική η μουσική παράσταση με τίτλο »Σε δυο ζωές… για σένα Σμύρνη τραγουδώ» με την Κατερίνα Τσιρίδου στο θεατράκι Καρδάμαινας

0
308


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Συνεπήρε το κοινό της Καρδάμαινας η μουσική παράσταση με τίτλο «Σε δυο ζωές… για σένα Σμύρνη τραγουδώ» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδάμαινας «Αργώ» με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022.
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή ταξίδεψε τους συμπολίτες μας μουσικά, με την υπέροχη φωνή της Κατερίνας Τσιρίδου να κάνει τη διαφορά. Η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα ερμήνευσε μοναδικά παραδοσιακά σμυρνέικα τραγούδια ενώ οι Τάσος Γιαννούσης στο τραγούδι και το μπουζούκι καθώς και ο Νίκος Μήλας στο βιολί συνέβαλαν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Νίκος Πρωτόπαπας είχε τη μουσική επιμέλεια της παράστασης ενώ η συμπολίτισσα μας, Μαρία Σιούτα, αφηγήθηκε με τον πλέον παραστατικό τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου της με τίτλο «Σε δύο ζωές… μια ιστορία της Σμύρνης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ.Σιούτα καταχειροκροτήθηκε για το υπέροχο τσιφτετέλι που χόρεψε υπό τον ήχο ενός πασίγνωστου σμυρνέικου τραγουδιού.
Τη δική του πινελιά έβαλε η χορευτική ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ασφενδιού «Ο Θεοκριτος».
Τη μουσική εκδήλωση στο θεατράκι Καρδάμαινας τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαιου, Γιάννης Κρητικός, ο δημοτικός σύμβουλος, Νικολιός Χατζηνικολάου αλλά και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας, Σταμάτης Αλαχιώτης. Δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τη βραδιά ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρδάμαινας, Νίκος Πόγιας.

πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ