Μητσοτάκης: Δεν γνώριζα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, δεν θα το επέτρεπα – Αλλαγές στην ΕΥΠ | Αντιδράσεις

23
1131

«Αυτό που έγινε ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος», ξεκαθάρισε – «Υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας που καραδοκούν και θα ήθελαν μία αδύναμη ΕΥΠ» – Δείτε βίντεο

Σε δήλωση για την υπόθεση παρακολούθησης των συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη την περίοδο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προχώρησε στις 14:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ελλιπή χειρισμό από την ΕΥΠ ξεκαθαρίζοντας ότι «μπορεί να ήταν σύμφωνα με το γράμμα του νόμο αλλά ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ».

Δείτε τη δήλωση του πρωθυπουργού:

 

 

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το μήνυμά του λέγοντας πως «Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις».

Στην συνέχεια σημείωσε πως ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι «τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη».

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η διαδικασία είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως, όπως ακριβώς ορίζει η διάταξη που ψηφίστηκε το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διήρκεσε τρεις μήνες και διεκόπη αυτόματα, όπως προβλεπόταν από τον νόμο, λίγες μέρες αφότου εκλέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι πρόθυμος να συζητήσει προτάσεις που «θα ενισχύουν τη διαφάνεια στη δράση των μυστικών μας υπηρεσιών χωρίς, προφανώς, να εμποδίζουν την αποστολή τους. Ξεκινώντας, σίγουρα, από τις αυστηρότερες δικλίδες σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις. Αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει αμέσως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας που καραδοκούν και θα ήθελαν μία αδύναμη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη».

Έτσι, κατέθεσε σήμερα 4 πεδία αλλαγών που θα προτείνει η κυβέρνηση:

1ον. Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ και της εποπτείας του κοινοβουλίου μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

2ον. Αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών και της ΕΥΠ.

3ον. Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα.

4ον. Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Πριν από λίγες μέρες, ενημερώθηκα ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η διαδικασία είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως, όπως ακριβώς ορίζει η διάταξη που ψηφίστηκε το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διήρκεσε τρεις μήνες και διεκόπη αυτόματα, όπως προβλεπόταν από τον νόμο, λίγες μέρες αφότου εκλέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, προκαλώντας ρωγμές στην εμπιστοσύνη των πολιτών στις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας.

Γιατί αν και αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ο χειρισμός της υπήρξε ελλιπής. Ακριβώς γι’ αυτό απομακρύνθηκε αμέσως ο Διοικητής της ΕΥΠ. Ενώ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη.

Και επειδή η λέξη ευθύνη προέρχεται από το επίθετο ευθύς, επαναλαμβάνω ευθέως: αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ!

Η υπόθεση ανέδειξε, ωστόσο, την έλλειψη πρόσθετων «φίλτρων» στη λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών. Γιατί η παρακολούθηση ενός πολιτικού προσώπου ασφαλώς και προυποθέτει εγγυήσεις πέραν από την κρίση ακόμη και ενός έμπειρου και ικανού δικαστικού λειτουργού.

Από την άλλη πλευρά, όμως, θέλω να είμαι επίσης σαφής: η προσφορά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι σημαντική. Αποτυπώνεται εμφατικά στην ετοιμότητα της Ελλάδος να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως αυτές στον Έβρο ή στο Αιγαίο. Στη διαρκή διπλωματική και αμυντική μας θωράκιση. Αλλά και στην καθημερινή μάχη της κοινωνίας με την τρομοκρατία και το έγκλημα.

Ένα ολίσθημα, συνεπώς, δεν μπορεί να σκιάσει ένα έργο με μετρήσιμο εθνικό όφελος. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί πόσο πολύτιμες είναι οι αξιόπιστες πληροφορίες στον σύνθετο κόσμο στον οποίο ζούμε.

Η υπηρεσία αυτή είναι επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια και την προστασία της πατρίδας από γεωπολιτικές κινήσεις, αλλά και από ασύμμετρες και υβριδικές απειλές. Γι’ αυτό και στις περισσότερες ευρωπαϊκές Δημοκρατίες ανάλογες δομές υπάγονται στον αρχηγό της κυβέρνησης ή του κράτους, καθώς το εύρος του αντικειμένου τους ξεπερνά τα όρια του ενός Υπουργείου.

Όσο πολύτιμη όμως και αν ήταν η συνεισφορά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας, άλλο τόσο γίνεται καθαρό ότι απαιτείται όχι μόνο η βελτίωση της επιχειρησιακής της επάρκειας, αλλά και η συνολική επαναξιολόγηση του πλαισίου ελέγχου και εποπτείας της.

Ο νέος Διοικητής είναι ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες διπλωμάτες και διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συμφώνησε αμέσως στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία προφανώς και θα λειτουργήσει υπό συνθήκες που η φύση του αντικειμένου που θα ερευνήσει επιβάλλει.

Γιατί μία τέτοια υπεύθυνη διαδικασία δεν μπορεί, δεν πρέπει να μετατραπεί σε κατασκοπευτικό σήριαλ προς κομματική κατανάλωση. Ούτε, πολύ περισσότερο, να αποτελέσει αιτία υποβάθμισης της εθνικής συμβολής της ΕΥΠ και υπονόμευσης πτυχών της εθνικής ασφάλειας.

Πρέπει η αλήθεια να αναδειχθεί στις διαστάσεις που πραγματικά έχει. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διαχρονικές παθογένειες της υπηρεσίας πληροφοριών.

Προσωπικά θα είμαι ανοιχτός σε κάθε δημιουργική ιδέα που ενσωματώνει βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό και θα ενισχύει τους μηχανισμούς λογοδοσίας μιας τόσο κρίσιμης υπηρεσίας για την ασφάλεια της χώρας.

Πρόθυμα, λοιπόν, θα συζητήσω προτάσεις που θα ενισχύουν τη διαφάνεια στη δράση των μυστικών μας υπηρεσιών χωρίς, προφανώς, να εμποδίζουν την αποστολή τους. Ξεκινώντας, σίγουρα, από τις αυστηρότερες δικλίδες σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις. Αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει αμέσως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έτσι, καταθέτω σήμερα 4 πεδία αλλαγών που θα προτείνει η κυβέρνηση:

1ον. Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ και της εποπτείας του κοινοβουλίου μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

2ον. Αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών και της ΕΥΠ.

3ον. Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα.

4ον. Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας που καραδοκούν και θα ήθελαν μία αδύναμη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη.

Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Είμαστε όμως μια Δημοκρατική πολιτεία. Και έχουμε ιερή υποχρέωση να ισορροπούμε ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών και στην προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδιωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών.

Εδώ και τρία χρόνια, άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι διδασκόμαστε από τις αστοχίες μας για να γινόμαστε καλύτεροι. Εγώ, προσωπικά, δεν κρύφτηκα ποτέ μπροστά σε δυσκολίες ή ευθύνες. Σε μία συχνά μοναχική αλλά σταθερή μάχη αυτοκριτικής και προσπάθειας διαρκούς βελτίωσης.

Χάνοντας, ίσως, προς στιγμήν κάποιες μάχες με χρόνιες παθογένειες. Κερδίζοντας, όμως, τον πόλεμο των μεγάλων στοιχημάτων. Και κυρίως, χωρίς να χάνω ποτέ μα ποτέ τον στόχο μιας ισχυρής, Δημοκρατικής, ευρωπαϊκής και εθνικά αυτοδύναμης Ελλάδας.

Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσω να πορεύομαι, ωστε να χτίσουμε όλοι μαζί ακόμη πιο στέρεους και ανθεκτικούς στο χρόνο Δημοκρατικούς θεσμούς.

Δείτε βίντεο: Μητσοτάκης: Δεν γνώριζα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Μεγάλες αλλαγές στην ΕΥΠ

 

Όλες οι ειδήσεις

Ανδρουλάκης: Να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο λόγος της παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακολούθησε τον δρόμο του «νόμιμου λάθους» για να δικαιολογήσει μία αξιόποινη πράξη

Nick8

Με γραπτή δήλωση αντέδρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού του τηελφώνου από την ΕΥΠ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ζητεί να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο λόγος της παρακαλούθησής του από την ΕΥΠ την οποία χαρακτηρίζει «αξιόποινη πράξη»  και τονίζει ότι δεν θα δεχθεί συγκάλυψη της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής:

Με την σημερινή του δήλωση ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών υιοθετώντας το αφήγημα ενός «νόμιμου λάθους» για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο.

Επιδίωξε, δε, απροκάλυπτα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις.

Ήταν εμφανής η αγωνία του κ. Μητσοτάκη να βρεθεί στο απυρόβλητο ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ ενώ απέδωσε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη στον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, υποβαθμίζοντας την στο επίπεδο της αμέλειας.

Αφού στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται σκιές, ποια σκιά φωτίσατε, κύριε Μητσοτάκη;

Τη σκιά του Predator που ούτε καν αναφέρατε;

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα, που είχε στηθεί.

Το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator επιχειρήθηκε να παγιδεύσει το κινητό μου τηλέφωνο ενώ λίγες μέρες πριν είχα τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ.
Και αν δεν υπήρχε η επίσημη έκθεση της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν θα μαθαίναμε τίποτα για αυτές τις σκοτεινές πρακτικές.

Τα παραμύθια χωρίς κινεζικό δράκο περί εμπλοκής της Αρμενίας και της Ουκρανίας στην παρακολούθηση μου, σας το απάντησαν οι πρεσβείες τους με τον πιο επίσημο και εξευτελιστικό για σας τρόπο .

Κύριε Μητσοτάκη, ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής .

Δεν θα δεχτώ καμία συγκάλυψη. Δεν θα επιτρέψω να ευτελίσει ο κ.Μητσοτάκης μια υπόθεση κομβική για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.

Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα όπως έχω πει πολλές φορές. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι η αγωνία κάθε πολίτη να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του σε περιβάλλον δικαιοσύνης και απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Θα συνεχίσω τον αγώνα προκειμένου η Δικαιοσύνη, η ελληνική Βουλή και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να φέρουν στο φως όλη την αλήθεια.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Όμως ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για αυτόν. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια.
Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε δημοκράτη, να υπερασπιστούμε την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος απέναντι σε αυτούς, που έκαναν τις συνταγματικές ελευθερίες κουρελόχαρτο εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας.

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις παράνομες παρακολουθήσεις, του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Αναμέναμε ευελπιστώντας για κάτι καλύτερο, την εξαγγελθείσα δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας, με την οποία υποτίθεται ότι θα ξεκαθάριζε τα πράγματα σε σχέση με τις παράνομες παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δυστυχώς καμία λογική εξήγηση.

Δυστυχώς καμία δημοκρατική νοοτροπία.

Ο κ. Μητσοτάκης πολύ ωμά, χωρίς ενδεχομένως να συνειδητοποιεί και ο ίδιος τα λεγόμενα του, έκρινε νόμιμη μια παρακολούθηση που ο ίδιος πολιτικά χαρακτήρισε απαράδεκτη.

Από πότε κ. πρωθυπουργέ το πολιτικά απαράδεκτο, βαφτίζεται νόμιμο;

Με βάση ποια πολιτική ιδεολογία και με βάση ποιες πολιτικές αρχές, αποδέχεστε το πολιτικά απαράδεκτο που ταυτοχρόνως χρίζεται με κατηγορηματικό τρόπο νόμιμο.

Δυστυχώς για εσάς κ. Μητσοτάκη αποδείξατε ότι δεν έχετε καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη που τόσο πολύ πολιορκείτε διαρκώς

Ποιος έδωσε την εντολή για την παραμονή παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και ποιος ήταν ο λόγος της παρακολούθησης; Ακόμα δεν το έχουμε ακούσει.

Δυστυχώς κ. Μητσοτάκη αποκαλυφθήκατε. Εκτιμούμε ότι και γνωρίζατε και εγκρίνατε τις παρακολουθήσεις. Εσείς επιλέξατε και διορίσατε τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ. Εσείς υπαγάγατε την ΕΥΠ απευθείας στο γραφείο σας, θεοποιώντας το επιτελικό σας κράτος. Συγκεντρώσατε όλες τις εξουσίες στο γραφείο σας και σήμερα μη δυνάμενος να τις διαχειριστείτε, πανικόβλητος πίπτετε σε διαρκείς αντιφάσεις.

Εμείς θα επιμένουμε θεσμικά, όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα ο πρόεδρος μας και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη δημοκρατική αποκατάσταση της λειτουργίας του πολιτεύματος, διότι περί αυτού πρόκειται. Όταν υποκλέπτεται η τηλεφωνική συνομιλία ενός αρχηγού κόμματος ή ενός πολιτικού προσώπου από το ίδιο το κράτος, έχουμε πολιτική εκτροπή δεν έχουμε δημοκρατική λειτουργία.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας στον τόπο μας».

Κατερίνα Γαβαλά:  Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές!

Μετά τις πολύκροτες παραιτήσεις, και την παραδοχή από τον Πρωθυπουργό των παρακολουθήσεων εις βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κιναλ Νίκου Ανδρουλάκη, που ο ίδιος  ο Πρόεδρος κατήγγειλε, οι Έλληνες Δημοκράτες θα περιμένουμε να χυθεί άπλετο φως.

Οι απόπειρες χειραγώγησης του ελληνικού λαού και του πολιτικού κόσμου δεν ανταποκρίνονται και δεν συμβαδίζουν με την έννοια της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές!

Ας μην ξεχνάμε το δεδομένο, ότι ο τελικός κριτής των κυβερνητικών χειρισμών είναι ο λαός που εκφράζεται στην κάλπη.

 

Κατερίνα Γαβαλά

Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Β. Καλοπήτας: Οι εξηγήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι ανεπαρκείς όσο ανεπαρκής είναι και ο ίδιος

Ο -σε αποδρομή- πρωθυπουργός της χώρας δεν κατάφερε να πείσει κανέναν για τίποτα με τη δήλωσή του σχετικά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τα σενάρια φαντασίας για «εχθρούς της πατρίδας που καραδοκούν και σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας» και η προσπάθεια να πείσει ότι δεν γνώριζε τίποτα παρόλο που οι μυστικές υπηρεσίες υπάγονται στη δικαιοδοσία του, αποδυναμώνουν περαιτέρω τα ούτως ή άλλως αίολα επιχειρήματά του.

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:

Γιατί οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και η ελληνική δικαιοσύνη παρακολουθούσαν έναν Έλληνα ευρωβουλευτή και πρόεδρο του τρίτου τη τάξει ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος;

Γιατί ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ αποφάσισε να παρακολουθήσει ειδικά το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη;

Γιατί συναίνεσε η Εισαγγελέας Εφετών;

Μέσα από το λογύδριο Μητσοτάκη ο οποίος προσπάθησε να καλύψει τις τεράστιες δικές του ευθύνες για την παραβίαση θεμελιωδών ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων επικαλούμενος εχθρούς και συνωμότες, δεν προκύπτει καμία απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την μεγαλύτερη πολιτική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα και η οποία ξεκινά μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο και απλώνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Οι εξηγήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι ανεπαρκείς όσο ανεπαρκής είναι και ο ίδιος και όχι μόνο δεν ξεκαθαρίζουν αλλά θολώνουν κι άλλο το τοπίο, ενισχύοντας την πολιτική αστάθεια στη χώρα.

Δημήτρης Γάκης για το διάγγελμα Μητσοτάκη αναφορικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Είδαμε ένα θλιβερό Πρωθυπουργό, ψεύτη και υποκριτή.
Δεν ήξερε που να κρυφτεί.
Πρώτη φορά βλέπω τόση κακοποίηση της έννοιας της αυτοκριτικής και της ευθύνης.
Δεν ήξερε, μας είπε, γιατί αν ήξερε δεν θα το επέτρεπε!!!
Επέλεξε το ρόλο του τουρίστα πρωθυπουργού.
Πήρε υπο την ευθύνη του την ΕΥΠ όπως και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το περίφημο επιτελικό κράτος.
Και δεν ήξερε;!!!
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του γιατί είτε ήξερε και τα κάλυπτε, το πιθανότερο, ΑΡΑ είναι επικίνδυνος για την Δημοκρατία,
είτε δεν ήξερε, που κανείς δεν το πιστεύει, ΑΡΑ παραδέχεται ότι στο Μαξίμου λειτουργεί παρακράτος που κυβερνάει τη χώρα.
Αντί να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό ΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ζήτησε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ παρακολουθούνται, κατέφυγε σε αλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Θα πάρει μέτρα που για 3 χρόνια! δεν χρειαζόντουσαν..…
Με τη στάση του ανέλαβε όλη την ευθύνη.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ.

 

Δημήτρης Γάκης
πρωην Βουλευτής Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δε γνώριζα, εγώ διακοπές κάνω στην υγειά των ηλ, των κορόιδων που με ψήφισαν!

  • Δε γνώριζε για Λιγνάδη, δεν ήξερε ότι εκτός ΜΕΘ οι ασθενείς πεθαίνουν ευκολότερα, δεν ήξερε ότι χιονίζει και τη μέρα, δεν ήξερα για την ΕΥΠ… Ξέρει όμως πως να ταϊζει σανό τα γίδια στο μαντρί για να τον ξαναψηφίσουν. Και αυτό αγαπητά γίδια είναι το σημαντικότερο! Καλή χώνεψη!

 2. Από τη δήλωση Μητσοτάκη, για να μην υπάρχουν κι ερωτήματα...

  Πριν από λίγες μέρες, ενημερώθηκα ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

  Η διαδικασία είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως, όπως ακριβώς ορίζει η διάταξη που ψηφίστηκε το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διήρκεσε τρεις μήνες και διεκόπη αυτόματα, όπως προβλεπόταν από τον νόμο, λίγες μέρες αφότου εκλέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. »
  Αφιερωμένο στους απανταχού Δημοκράτες αυτού του νησιού… ειδικά σε μια πατσαβούρα και το ταίρι της τον Νεοδημοκρατη…
  Είπαμε ότι θα φάμε γαμοπίλαφο.. φέτος..Στην γαμήλια δεξίωση θα καλέσω την μπάντα για γαμήλια.. εμβατήρια.

 3. Εμείς από τον Ιούλιο του 2019, μετράμε εκατοντάδες αντισυνταγματικές και παρακρατικές συμπεριφορές. Μετά από την αποκάλυψη του Μεγάλου Αδερφού, άκουσον άκουσον- Πρωθυπουργού Δυτικού Κράτους!!! , όλοι οι Έλληνες νιώθουμε περήφανοι και ασφαλείς…..

 4. Ο νόμος 3649/2008 για τη λειτουργία της ΕΥΠ, η οποία επί κυβέρνησης ΝΔ έχει υπαχθεί στον πρωθυπουργό προβλέπει το εξής: «Η υπηρεσία μπορεί να συλλέγει πληροφορίες, τηρουμένων και των διατάξεων του ν. 3115/2003, όπως κάθε φορά ισχύει, για ζητήματα εθνικής ασφαλείας με διείσδυση, ύστερα από εντολή του Διοικητή της Ε.Υ.Π. και έγκριση του ασκούντος την εποπτεία εισαγγελέα»
  Το βάρος της απόφασης και της τεκμηρίωσης την έχει η εισαγγελέας της ΕΥΠ. ΔηλαδήΗ Βασιλική Βλάχου
  ΑΥΤΗ είναι ένα από τα κλειδιά της ιστορίας όσον αφορά την απόδοση ευθυνών για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ
  Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες δικαστικές πηγές, η Βλάχου(εισαγγελεας της ΕΥΠ) αναμένεται να κληθεί και να καταθέσει στην τριπλή έρευνα, που διενεργείται από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, που διερευνά τα καταγγελλόμενα στη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιώργο Νούλη, που διερευνούν την παρακολούθηση του κινητού Κουκάκη.,διοτι ειναι αυτη που έχει υπογράψει και εγκρίνει την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

 5. Ο σύμβουλος των Καραμανλή,Σαμάρα και Μειμαρακη,Νίκος Καραχαλιος καταγγελει με στοιχεία το διεφθαρμένο καθεστώς Μητσοτακη.
  τις σχεσεις του με τον υπόκοσμο,τα επιχειρηματικά συμφέροντα ,και πως εγινε εισαγγελέωςτης ΕΥΠ Η κ. Βλαχου.
  Μόνο το 2021 η Βλάχου ενέκρινε 15.000 παρακολουθήσεις. 15.000 παρακολουθήσεις σε ένα μόλις χρόνο. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί αντίπαλοι, επιχειρηματίες, κτλ. Όλα …. για την ασφάλεια της χώρας.Καμία όμως για τη διαλεύκανση των υποθέσεων του Noor1( Οκτώβριςο 2020,Ως Εισαγγελέας Εφετών,Η Κ.ΒΛΑΧΟΥ) της δολοφονίας Καραϊβάζ, του σκανδάλου της Novartis, του λαθρεμπορίου όπλων, του Λιγνάδη, του trafficking ανηλίκων, της διαφθοράς στην ΕΛΑΣ, των εμπόρων ναρκωτικών(ΥΠΟΘΕΣΗ,από το 2018 των 2,1 τόνωνΗΡΩΙΝΗΣ και αθωωση της 2014, σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών (την ονομαζόμενη τότε «μαφία των ναρκωτικών»))!! του ξεπλύματος χρήματος στο Άγιο Όρος, των εμπρησμών της «πράσινης ανάπτυξης..

 6. Ο Ανδρουλάκης αρνείται μέχρι τώρα να ενημερωθεί επίσημα για ποιο λόγο τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Ας πούμε δικαίωμα του.Όταν όμως, αναγκαστικά πλέον θα μάθει, θα το πει στον ελληνικό λαό γιατί ακριβώς ζητήθηκε η παρακολούθηση του; Νομίζω όχι. Αλλά θα το πουν αναγκαστικά οι αρχές

 7. »νόμιμη διαδικασία…» όταν θέλεις νά φτύσεις τήν οθόνη τού υπολογιστή σου…΄΄καμαρώστε» άτομο…

 8. όσο κι άν τόν δίδαξε ό Λιγνάδης πώς νά παρουσιάζετε καί νά κάνει διαγγέλματα προσπαθώντας νά φανεί »αληθινός»,δέν τά καταφέρνει… ούτε κάν »αληθοφανής»… τόσο αισχρός.

 9. Μια χαρά τα λέει….Έλα τώρα..μεταξύ μας…όλοι αυτά τα ξέρουν…σε δουλειά να βρισκόμαστε….
  Μια χαρά τα λέει ι Κυριάκος..και εκλογές…στην τετραετία…πάλι με Μητσοτάκη….

 10. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ′′ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΝΩΝ′′
  Θα του απαντήσουμε για ακόμη μια φορά του κυρίου Πρωθυπουργού, πως στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να πάει για να επιλυθούν διάφορα υπό αμφισβήτηση δικαιώματα που ανήκουν εκείνον και την οικογένειά του! κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος ΠΟΥ αποκτήθηκαν με αίμα αγώνες και θυσίες των προγόνων μας! τΤΑ ΧΑΡΙΖΕΙ..τι ΕΣΤΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΙΒΔΗΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.. μετα την προδοσία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,,ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΟΥ…

 11. ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΙΟ (ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, αφοπλίσει από ΤΟΜΑ όλο το Αιγαίο και να τα στείλει στην Ουκρανία,
  Η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που έχει ξεκινήσε, συνεχίζεται με γοργό ρυθμό..ΣΚΟΠΟΣ δεν ειναι η ενισχυσυ της ουκρανις..-ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ…αραγε θα εχουμε και αλλεσ κυρωσεισ απο το πουτιν??η μηπως φταιει ο πουτιν για τισ κυρωσεισ??? εντωμεταξυ οπως εχει δηλωσει βασει του προγραμματος του ..ειπε¨
  ¨ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ¨¨¨συμπληρωνοντας…» Ταυτόχρονα όμως η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση¨ Άρα ΘΑ ΕΝΤΑΞΕΙ και άλλους, τους μουσουλμάνους που μας ήρθαν και έρχονται από την Τουρκία και αυτούς που έχει συμφωνήσει να έρθουν από το Πακιστάν και το Μπαγκαλντές!
  συνεχιζοντασ,…..λεγοντας:Αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας”….με πονηρο σκοπο να ωφεληθουν τα ελληνικα δικαιωματα..(εργασια,νομιμοποιηση κτλ)ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.

 12. Τα στοιχεία από την ΑΔΑΕ δείχνουν ότι οι παρακολουθήσεις έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα κοινή πρακτική,αλλά και μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που παρουσίασε ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  ΜΟΝΟ ΤΟ 2019 και 2020 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 25.000 άρσεις απορρήτου επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας…
  ΑΞΙΟ μνειας ποιοι εχουν μπει σε θεσεις κλειδια και τι δουλεια εκαναν..
  ΡΩΜΑΝΟΣ… Είχε παγωτατζίδικο στα βόρεια προάστια. Ενίοτε παρουσιαζόταν και στις εκπομπές αναζήτησης ταλέντων και τραγουδούσε!

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ( ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ): ¨ΠΡΩΗΝ σεκιουριτάς στην G4S!( δεν διαθέτει πανεπιστημιακό τίτλο ούτε κάποια εκπαίδευση σχετική με τις ανάγκες των μυστικών υπηρεσιών, όπως συλλογή πληροφοριών, αντικατασκοπεία, κυβερνοάμυνα, τεχνικές διείσδυσης, παρακολούθησης, ανάκρισης, .λπδεν διαθέτει νομικές γνώσεις , δεν έχει καμιά επαγγελματική εμπειρία ή βαθιά γνώση σχετική με την εξωτερική πολιτική
  Ο κ. Κοντολέων ήταν ανέκαθεν όμως ο αγαπημένος τΟΥ στσυστηματος΅΅ Κοινως ο «Yesman») που δεν αρνήθηκε ποτέ να εκτελέσει τις εντολές κανενος ανηθικες η ηθκιες !

 13. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ Μην αγχώνεσαι... Γνωρίζουμε εμείς για ΣΈΝΑ

  Περισσότερα.. Από όσα γνωρίζεις εσύ για τον Ανδρουλάκη… Πολύ χρηματισμός, μπίζνες, βρωμιά, και δυσωδία.. Στο μητσοτακαιικο…

 14. Νομίζετε ότι μόνο αυτοί παρακολουθούνται η μήπως νομίζετε ότι έχει σταματήσει η παρακολούθηση γενικός της Ελλάδας?? Πάρτε το χαμπάρι ότι παρακολουθήστε όλοι η Έλληνες 24ωρες το 24 κάθε κίνηση που κάνουμε από κινητό υπολογιστή ταμπλέτες η SMART ΤV βλέπουν τα πάντα ξέρουν κάθε κωδικό σας και κάθε σας στιγμή στο κινητό σας από φωτογραφίες βίντεο κτλ δεν έχετε ιδέα το τι γίνεται ρε!!! Μην εμπιστεύεστε πλέων την κυβέρνηση δεν ανήκει στην Ελλάδα ανήκει σε Μασόνους και μαζί ανήκουν και αυτά ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ έχουν τον απόλυτο έλεγχο μην εμπιστεύεστε εύκολα…..

 15. Έλα μας τα έχετε ζαλίσει με αυτόν το βλάκα τον Ανδρουλάκη αυτό το όνομα είναι τόσο γέλιο που δεν χρειάζεται καν να ασχολούμαστε άλλο…..

 16. Ήταν νόμιμη η παρακολούθηση αλλά αν γνώριζε ότι γινόταν δε θα το επέτρεπε….και ξηλωσε τους κολλητούς για κάτι που ήταν νόμιμο….

 17. *****************
  —————————
  Αν οι Ισραηλινές υπηρεσίες Μοσσαντ και Σαμπακ προσφέρονταν να μας δανείσουν ειδικό λογισμικό και διαδικασίες για να εντοπίσουμε την διείσδυσή ξένων υπηρεσιών στη χωρα μας καθώς και το ποια συγκεκριμένα άτομα έχουν στρατολογηθει στην Ελλάδα, τι πιστευετε θα έλεγε η Βουλή μας?
  —————————-
  ******************

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ