Βίντεο – ντοκουμέντο με τον εμπρησμό στην Πεντέλη: Στα χέρια των Αρχών το σημαντικό υλικό

0
205

Ένα βίντεο που μαρτυρά εμπρησμό στα Σπάτα είδε το φως της δημοσιότητας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 05:56 στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, τη στιγμή που στη γύρω περιοχή καίγονται σπίτια και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο τη πυρκαγιά στην Πεντέλη, ένας άνδρας έβαλε φωτιά σε άλλο σημείο δίνοντας συνέχεια στον πύρινο εφιάλτη. Το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της τηλεόρασης του Alpha, διακρίνεται ένας μαυροντυμένος άνδρας ο οποίος κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και στη συνέχεια με γρήγορες κινήσεις περνά στον απέναντι δρόμο, βάζει φωτιά και φεύγει βιαστικά. Όταν ο ίδιος απομακρύνεται φαίνεται ευδιάκριτα πως η φωτιά φουντώνει.

Σημειώνεται ότι το βίντεο-ντοκουμέντο βρίσκεται ήδη στα «χέρια» των Αρχών.

«Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω να φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεσπούν φλόγες», είπε γείτονας στην τηλεόραση του Alpha.

«Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δέντρο», πρόσθεσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

Υπενθυμίζεται ότι τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ.

Με την παρέμβαση της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ανοίγει ο κύκλος της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ θα αναζητηθούν και αξιοποιηθούν στοιχεία, πληροφορίες και μηνύσεις για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πυρκαγιές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ