Νέο ντοκουμέντο από την έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας – Ολική καταστροφή στα γύρω καταστήματα

0
1395

Κάμερα ασφαλείας σε κατάστημα που βρίσκεται απέναντι από το κρεοπωλείο δείχνει την στιγμή της έκρηξης – Δείτε εικόνες από παρακείμενο κατάστημα, το οποίο υπέστη σοβαρότατες ζημιές

Ένα δεύτερο βίντεο-ντοκουμέντο απο τη στιγμή της έκρηξης στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης το μεσημέρι φέρνει στο φως το protothema.gr.

Τα πλάνα είναι από την κάμερα ασφαλείας της επιχείρησης Athens Smart Watch το υποκατάστημα της οποίας βρίσκεται απέναντι από το κρεοπωλείο που έγινε η έκρηξη στην οδό Ιουλιανού.

Στο βίντεο ακούγεται ένας ισχυρός θόρυβος, τα πλυντήρια τρέμουν από το ωστικό κύμα και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ένα σύννεφο από καπνό, σκόνη και πέτρες γεμίζει την ατμόσφαιρα.

Το κατάστημα αν και βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων, απέναντι από το κρεοπωλείο που ισοπεδώθηκε από τις φιάλες του υγραερίου, έχει υποστεί ζημιές τόσο στη βιτρίνα όσο και στο εσωτερικό του.

Ωστόσο, τα μαγαζιά που είναι δίπλα από το κρεοπωλείο υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει το protothema.gr από το υπόγειο ενός καταστήματος στην οδό Ιουλιανού.

explosion002
explosion004
explosion003
explosion001

Στο ισόγειο κατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Αλκιβιάδου σημειώθηκε έκρηξη λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας υπάλληλος του κρεοπωλείου.

«Πανικοβληθήκαμε όλοι εδώ στη γειτονιά. Από την έκρηξη έχουν σπάσει τζάμια. Ένα μεγάλο ψυγείο του κρεοπωλείου έχει βγει στο δρόμο. Τον άνδρα που τραυματίστηκε τον είχα, φαίνεται να έχει σοβαρό πρόβλημα στα χέρια και στα πόδια. Ο κόσμος έχει αναστατωθεί είναι όλοι στο δρόμο», λέει  στο protothema.gr επιχειρηματίας κοντινού καταστήματος.

Παράλληλα άλλος επιχειρηματίας της περιοχής σημειώνει στο protothema.gr: «Ο τραυματίας είναι ένα από τα άτομα που δουλεύουν στο μαγαζί. Οι ιδιοκτήτες είναι από το Μπαγκλαντές ή το Πακιστάν. Ευτυχώς που ο δρόμος δεν είχε κίνηση εκείνη την ώρα. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια απέναντι μαγαζιών και διπλανών. Δυστυχώς και πριν έξι μήνες στην πολυκατοικία που στεγάζεται το μαγαζί είχε πιάσει φωτιά. Τα μαγαζιά αυτά που δεν ελέγχονται από πουθενά με αποτέλεσμα μέσα οι ενοικιαστές τους να κάνουν ο,τι θέλουν».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ