Εργατικό δυστύχημα στη Λιβαδειά: Χειριστής σκαπτικού μηχανήματος έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων

0
903

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στον δρόμο Κυριάκι-Καλαμιώτισα στον Δήμο Λεβαδέων, όπου ο χειριστής σκαπτικού μηχανήματος έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) ζητώντας να διευκρινιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί, για να μετρώνται απλά σε μία λίστα ούτε το «υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες», που συνοδεύει τα περισσότερα εργατικά δυστυχήματα, αιτιολογεί το πώς και το γιατί φτάσαμε σε αυτά τα τραγικά γεγονότα. Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε. Μέτρα εδώ και τώρα», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για το νέο εργατικό δυστύχημα

«Ακόμη ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας και πλέον δεν υπάρχει εβδομάδα χωρίς εργατικό δυστύχημα ή ατύχημα. Πρόκειται για χειριστή σκαπτικού μηχανήματος, ο οποίος την ώρα που εκτελούσε εργασίες οδοποιίας στο δρόμο Κυριάκι-Καλαμιώτισα στο δήμο Λεβαδέων, έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί για να μετρώνται απλά σε μία λίστα, ούτε το “υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες” που συνοδεύει τα περισσότερα εργατικά δυστυχήματα αιτιολογεί το πώς και το γιατί φτάσαμε σε αυτά τα τραγικά γεγονότα.

Δε θα σταματήσουμε να το λέμε. Μέτρα εδώ και τώρα. Να διευκρινιστούν τα αίτια του τελευταίου δυστυχήματος αλλά και όλων όσων έχουν προηγηθεί και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.