Πάτρα – Ιατροδικαστής Μπουζιάνης: Η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ 20 λεπτά αφού της χορηγήθηκε η κεταμίνη | Σημείωμα της Τζωρτζίνας: «Μαμά είσαι κακιά»

1
1173

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Μπουζιάνη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας και τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε στην 18η τακτική ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Ο ιατροδικαστής που έκανε την έρευνα για το θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε στην ανακρίτρια πως η Τζωρτζίνα πέθανε από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Σύμφωνα με το MEGA στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη αναφέρεται ότι η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml, όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία ο μέσος όρος ήταν 2,4 μικρογραμμάρια ανά ml.

Όπως εξήγησε στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής η κεταμίνη χρειάζεται διαφορετική χρονική περίοδο για να δράσει ανάλογα με τον τρόπο χορήγησής της. Σύμφωνα με το πόρισμα του Νικόλαου Ράικου, «η δράση της κεταμίνης εκδηλώνεται άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, 1 έως 5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, 5 έως 10 λεπτά ενδορινικά και 15 με 20 λεπτά με λήψη από του στόματος». Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ μέσα σε ένα 20λεπτο, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Με τον τρόπο αυτό ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης κατέρριψε έτσι τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς. «Εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», αναφέρεται στο πόρισμα.

Ο κ. Μπουζιάνης πρότεινε, επίσης, να προχωρήσει το θέμα με την εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, προκειμένου μέσω νέων εξετάσεων να διαπιστωθεί αν είχαν χορηγηθεί στο άτυχο κορίτσι τοξικές ουσίες και προγενέστερα.

Για παραλήψεις μιλά η πλευρά της Πισπιρίγκου

Κρούση για να αναλάβει και πάλι την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε παράλληλα, πως από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, διαπιστώνει κενά και παραλείψεις που τον βάζουν σε σκέψεις.

Όπως τόνισε, μια ουσία που είχε χορηγηθεί στη Τζωρτζίνα, στην ίδια ποσότητα με την κεταμίνη, ωστόσο δεν εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις.

Πάτρα – Σημείωμα της Τζωρτζίνας: «Μαμά είσαι κακιά»

Πάτρα - Σημείωμα της Τζωρτζίνας: «Μαμά είσαι κακιά»
Το κοριτσάκι με τον δικό του τρόπο, τον παιδικό, προσπάθησε από ότι φαίνεται να αποτυπώσει στο χαρτί τα συναισθήματά του

Στο σημείωμα αποτυπώνονται οι σκέψεις της άτυχης Τζωρτζίνας για την μαμά της Ρούλα Πισπιρίγκου

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας, με τα τρία νεκρά παιδιά. Αυτή τη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα νέο αποκαλυπτικό σημείωμα της Τζωρτζίνας. Η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Τσεγγενέ παρουσίασε στο Star ένα σημείωμα γραμμένο με παιδικό χεράκι, που δείχνει ανάγλυφα τις σχέσεις με τη μητέρα και η περιγραφή δεν είναι καθόλου κολακευτική για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην παραπάνω φωτογραφία αποτυπώνονται οι σκέψεις της άτυχης Τζωρτζίνας. Το κοριτσάκι με τον δικό του τρόπο, τον παιδικό, προσπάθησε από ότι φαίνεται να αποτυπώσει στο χαρτί τα συναισθήματά του. Γράφει χαρακτηριστικά: «Χωριό όχι – Μαμά είσαι κακιά. Καρδούλα μαμά όχι» και έχει βάλει Χ πάνω στην καρδούλα, ενώ μια γραμμή πιο κάτω γράφει «εγωίστρια» και μετά με μολύβι βλέπουμε μια μουτζούρα.

Πρόκειται για σημειώσεις που βρέθηκαν σε τετράδιο που χρησιμοποιούσε στο σχολείο, που έγραφε ασκήσεις της. Όλα αυτά φυσικά πριν το μεγάλο επεισόδιο που οδήγησε το παιδί στην εγκεφαλοπάθεια, καθώς μετά από αυτό δεν ήταν δυνατόν η Τζωρτζίνα να γράψει.

Άνω κάτω το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Παραβιασμένη η εξώπορτα

Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα για πρώτη φορά εικόνες από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οι δικηγόροι της σπιτονοικοκυράς, Ευγενίας Κούτρα άνοιξαν με κλειδαρά και βρήκαν όπως καταγγέλλουν παραβιασμένη την πόρτα του 1ου ορόφου.

Οι εικόνες είναι από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στο τριώροφο σπίτι της οδού Μπιζανίου. Εκεί ήταν το στούντιο του Μάνου Δασκαλάκη. Τα περισσότερα πράγματα είναι των παιδιών: ένα ροζ ποδήλατο και μια ροζ παιδική μηχανή. Υπάρχουν κούτες δεξιά και αριστερά του διαδρόμου.

Η ροζ σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας έχει ακόμα μέσα τα βιβλία της. Αυτές τις εικόνες αντίκρυσαν οι δικηγόροι των συγγενών της Ευγενίας Κούτρα όταν μπήκαν σήμερα στο σπίτι. Η έκπληξη τους ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσαν παραβιασμένη την πόρτα του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο.

Οι δικηγόροι άνοιξαν με κλειδαρά το σπίτι λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι. Το πρώτο πράγμα που αντίκρυσαν ήταν ένα ηχοσύστημα στη σκάλα. Ειδοποιητήρια και φάκελοι πεταμένοι δεξιά αριστερά.

Οι φωτογραφίες από το στούντιο του Μάνου Δασκαλάκη

Αυτό είναι το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ο Μάνος Δασκαλάκης ως στούντιο. Σήμερα είναι άδειο και σε μία άκρη υπάρχει μόνο ένα θερμαντικό σώμα μία ηλεκτρική σκούπα.

Στον δεύτερο όροφο το ειδικό ηλεκτρικό κάθισμα για την Ευγενία Κούτρα που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν μπορούσε να κατέβει τις σκάλες. Σήμερα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι συγγενείς της Ευγενίας Κούτρα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έλεος με τα σαπιοκαναλα και την παραπληροφόρηση. Όχι άλλη Ρούλα την βάλατε φυλακή;; Ικανοποιήσατε τα σαρκοβόρα καννιβαλιστικα ανθρωποειδή ένστικτα σας;;τι συνεχίζετε. Αν τύχει και αθωωθεί έλλειψη στοιχείων και ατρανταχτων αποδείξεων και λόγω αμφιβολιών τι θα λέτε;;ότι είστε εμετικοι και η ντροπή της δήθεν δημοσιογραφίας των καταπτυστων πληρωμένων εκπομπών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.