Δεν ήταν τοξικοεξαρτημένος, λέει ο αδερφός του 43χρονου που πέθανε στο «Παπανικολάου»

0
1044

Ο Ανδρέας Καμπάκας ζήτησε αντίγραφα του ιατρικού φακέλου του άτυχου Μενέλαου από το νοσοκομείο, για να αποδείξει ότι δεν ήταν «συχνός επισκέπτης» όπως ισχυρίστηκε ο Καπραβέλος – «Θέλω να μάθω τι πραγματικά έγινε, ποια είναι η αιτία θανάτου του αδελφού μου»

Απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχουν προκύψει αναφορικά με το τραγικό τέλος του 43χρονου Μενέλαου Καμπάκα μέσα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου, συνεχίζουν να αναζητούν οι συγγενείς του.

Το πρωί της Δευτέρας, ο αδελφός του 43χρονου, Ανδρέας Καμπάκας, πήγε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ζητήσει αντίγραφα του ιατρικού φακέλου του αδελφού του, θέλοντας παράλληλα να αποδείξει ότι δεν επισκέπτονταν συχνά το νοσοκομείο και ότι δεν ήταν ένα άτομο εξαρτημένο από ναρκωτικές ουσίες.

«Ο αδελφός μου δεν ήταν «γνωστός» στο «Παπανικολάου», όπως υποστήριξε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος σε τηλεοπτικές εκπομπές. Σήμερα το πρωί ενημερώθηκα επίσημα από το νοσοκομείο, στο οποίο πήγα για δεύτερη φορά να καταθέσω αίτημα προκειμένου να λάβω αντίγραφα του ιατρικού φακέλου, ότι δεν υπάρχει ιστορικό του αδελφού μου στο νοσοκομείο και οι μόνες ημερομηνίες που εμφανίζονται στο σύστημα είναι 1 Απριλίου και 2 Απριλίου», αναφέρει στο protothema.gr, ο Ανδρέας Καμπάκας. «Πήγα και στη μονάδα του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί στο «Παπανικολάου» και με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένο το ονοματεπώνυμο του αδελφού μου και ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε κανένα πρόγραμμα απεξάρτησης ή οποιοδήποτε άλλο», σημειώνει.

43χρονοςπαπανικολαου

«Ευελπιστώ μέχρι και σήμερα, να με καλέσουν για να με ενημερώσουν έστω ατύπως για το τι πραγματικά έγινε με τον αδελφό μου, αντί να βγαίνουν στα κανάλια και να λένε αναλήθειες και fake news. Ζητάμε σαφείς εξηγήσεις για το τί έγινε και ποια είναι η αιτία θανάτου του αδελφού μου», τονίζει.

Θυμίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη η κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου την οποία ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείο Παπανικολάου, δεν αναμένεται κάποια επίσημη δήλωση ή ανακοίνωση έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως οι γιατροί φρόντισαν τον ασθενή μόλις έφτασε στα επείγοντα και προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις, όπως της αρτηριακής πίεσης και του οξυγόνου που ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, πριν ζητήσουν από τον 43χρονο να αποχωρήσει.

Επιπλέον, πηγές του «Παπανικολάου» διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ο 43χρονος ήταν για 11 ολόκληρες ώρες νεκρός στην καρέκλα έξω από το ΤΕΠ και εντοπίστηκε το πρωί από προσωπικό του νοσοκομείου που μόλις είχε αναλάβει βάρδια, ενώ τονίζουν ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση και αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ