Διασωληνωμένοι: Ξεπέρασαν οι πλήρως εμβολιασμένοι τους ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους

2
2272

Ξεπέρασαν σήμερα, για πρώτη φορά, οι πλήρως εμβολιασμένοι τους ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους μέχρι δύο δόσεις οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με CoViD ενώ το ποσοστό διευρύνεται καθημερινά.

Όπως αναφέρεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, από τους 167 διασωληνωμένους, οι 83 είναι ανεμβολίαστοι και οι 84 μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένοι.

Πρόκειται για μία φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένου του υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιδημιολόγοι, εάν το σύνολο ενός πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι κατά της CoviD, το σύνολο και των διασωληνωμένων θα είναι εμβολιασμένοι.

Από τα περίπου 8 εκατομμύρια μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένους Έλληνες, 84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, όταν από τα 2 εκατομμύρια ανεμβολίαστους νοσηλεύονται 83.

Η πιο κοντινή διαφορά εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων σε ΜΕΘ είχε καταγραφεί στις 16 Μαΐου (49,71% – 50,29%) και η δεύτερη την 1η Μαΐου (49,58% – 50,42%), αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ανεμβολίαστοι ήταν περισσότεροι.

Στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, οι πλήρως εμβολιασμένοι ήταν περίπου 5,7 εκατομμύρια. Τα ποσοστά των εμβολιασμένων που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν μόλις 7,27%.

Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι πλήρως εμβολιασμένοι είχαν ανέλθει σε 6,3 εκατομμύρια, οι διασωληνωμένοι που προέρχονταν από αυτή την ομάδα είχαν διπλασιαστεί το τέλος Οκτωβρίου (15,2%).

 

aftodioikisi.gr/

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τα περίπου 8 εκατομμύρια μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένους Έλληνες, 84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, όταν από τα 2 εκατομμύρια ***ανεμβολίαστους**** νοσηλεύονται ***83***» … (σύμφωνα με το δημοσίευμα)

    Σε αντίθεση με τα γραφόμενα του άρθρου,
    στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στο ποσοστό των ανεμβολίαστων περιλαμβάνονται και οι ΜΕΡΙΚΏΣ εμβολιασμένοι! (βλ. χωρίς ενισχυτική δόση). Τα υπόλοιπα είναι μαθηματικά.. Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.