Στις καλένδες οι προσλήψεις πυροσβεστών – Τεράστιες ελλείψεις 3.000 ατόμων

0
626

Καμία νέα πρόσληψη προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν θα γίνει και αυτό το καλοκαίρι όπως είπε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς παραπέμποντας στις καλένδες όσα πριν από ένα χρόνο είχε ανακοινώσει ο πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με έκθεση του Αρχηγείου του Σώματος, ανέρχονται σε περίπου τρεις χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις, ο κ. Τουρνάς, υποστήριξε ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό διότι θα έρθει η στιγμή που θα… αποχωρήσουν όλοι μαζί δημιουργώντας μεγάλο κενό».

Επίσης, κατά την διάρκεια ενημέρωσης για την αντιπυρική περίοδο και τον σχεδιασμό της, χωρίς την παρουσία καμερών, οι αρμόδιοι του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν ότι τα περίφημα ρωσικά αεροσκάφη, Berriev και Ilyushin, που μέχρι πέρσι θεωρούνταν ως πολυεργαλεία στην κατάσβεση των πυρκαγιών κρίθηκαν ως… «ακατάλληλα για το ανάγλυφο της χώρας μας αλλά και περιοχών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Θέλουμε εναέρια μέσα που να μπορούν να επιχειρούν σε χαράδρες» είπε ο κ. Τουρνάς.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη τα φετινά εναέρια μέσα πυρόσβεσης που θα χρησιμοποιήσει η χώρα μας ανέρχονται σε 90, αυξημένα σε σχέση με πέρσι, ενώ «δεν συμπεριλαμβάνονται τα ρωσικά λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Το κόστος για την μίσθωση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης είναι αυξημένο 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά και η χώρα μας δαπάνησε περίπου ογδόντα εκατομμύρια ευρώ».

Όσον αφορά την βοήθεια που θα λάβουμε από το εξωτερικό, «250 πυροσβέστες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία θα εγκατασταθούν σε Αθήνα, Λάρισα και Τρίπολη το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν πριν την έναρξη των πυρκαγιών» είπαν οι επικεφαλής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στην μάχη με τις πυρκαγιές θα ριχθούν, μεταξύ άλλων, και εκατό μοτοσικλέτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίες θα περιπολούν σε δάση ώστε να ενημερώνουν άμεσα σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια πυρκαγιά.

https://www.zougla.gr/greece/article/stis-kalendes-i-proslipsis-pirosveston—terastio-keno-3000-atomon

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ