Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου -Πρωταγωνιστεί στα Βρετανικά ΜΜΕ

Η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου -Πρωταγωνιστεί στα Βρετανικά ΜΜΕ

0
275

Γλυκά Νερά: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου – Η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Το δικαστήριο εξάντλησε τα περιθώρια καταδίκης του Ποινικού νόμου

Γλυκά Νερά: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου – Η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Iσόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά επέβαλε το δικαστήριο, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Οι ποινές που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είναι για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία). Ακόμη το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή στον κατηγορούμενο ύψους 21.000 ευρώ.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, όπως και ομόφωνη είναι και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για ελαφρυντικά

Σημειώνεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Δήμητρα Αυγουστοπούλου, ανακοίνωσε νωρίτερα την ετυμηγορία που τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής, θανάτωση του ζώου συντροφιάς και ψευδείς καταγγελίες στις αρχές.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του κατηγορούμενου για την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών το δικαστήριο το απέρριψε.

Το πρώτο αίτημα αφορούσε στην αναγνώριση ελαφρυντικού για σύννομο βίο. Απορρίφθηκε μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ο Αναγνωστόπουλος αγόρασε ένα οικόπεδο στο όνομα του παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της Καρολάιν είχε προσφέρει για την αγορά του 50 χιλιάδες ευρώ.

Το δεύτερο αίτημα αφορούσε την καλή του διαγωγή στη φυλακή. Απορρίφθηκε διότι κρίθηκε ότι ο χρόνος της κράτησης του είναι λίγος για να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο ελαφρυντικό.

Τι υποστήριξε η εισαγγελέας

Με μια εμπεριστατωμένη νομικά και πραγματικά αγόρευση της η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί βρασμού ψυχικής ορμής και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τη θανάτωση του σκύλου και τις ψευδείς καταγγελίες του στις αρχές.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε κατασκευασμένη την απολογία του, επισήμανε ότι ο ίδιος δυναμίτισε την υπερασπιστική του γραμμή, χαρακτήρισε παιδαριώδη τα επιχειρήματα του  και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα έγινε για ασήμαντη αφορμή. Αγορεύοντας στάθηκε ιδιαίτερα στην κακοποιητική συμπεριφορά του κατηγορούμενου απέναντι στο ίδιο του το παιδί το οποίο τοποθέτησε στη σκηνή του εγκλήματος.

«Θα περίμενα ο κατηγορούμενος αναλάβει την ευθύνη και να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν, όπως το είδε αμέσως μετά τη δολοφονία θα στοιχειώνει τη ζωή του. Ζήτησε συγγνώμη.

Η τιμωρία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης δικαιοσύνης, που είμαι βέβαια ότι θα αποδοθεί. Ο κατηγορούμενος τώρα είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ζήτησε συγνώμη» είπε στον επίλογο της αγόρευσης της η εισαγγελέας.

Τα γεγονότα, κατά την εισαγγελέα, στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς είναι αυταπόδεικτα, εκκωφαντικά και δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο φυσικός αυτουργός.

Γλυκά Νερά: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά – Ισόβια και δέκα χρόνια κάθειρξης πρότεινε η εισαγγελέας

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Την ποινή των ισοβίων και δέκα ετών καθείρξεως για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, αφού προηγουμένως το δικαστήριο απέρριψε τη χορήγηση ελαφρυντικών.

«Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ζήτω την επιβολή ισόβιας κάθειρξης. Για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη 10 ετών και χρηματική 400 μονάδων με ποινή 50 ευρώ ημερησίως. Ένα έτος φυλάκιση για ψεύδη κατάθεση και χρηματική ποινή 360 μονάδων επι 10 ευρώ ημερήσιως και για την τέταρτη πράξη φυλάκιση ενος έτους» είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, την απόρριψη των ελαφρυντικών της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του προτέρου σύννομου βίου που αιτήθηκε ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Αναφορικά με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τα κριτήρια που τίθενται με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (Κορκονέας». Επιπλέον, το δικαστήριο εκτιμά ότι η αγορά του οικοπέδου εξ ολοκλήρου στο όνομα του, αν και είχαν καταβληθεί χρήματα από τους γονείς της Κάρολαιν, είναι πράξη που δεν θεωρείται έντιμη».

Για το δεύτερο ελαφρυντικό το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι στις 37 ημέρες μετά τη διάπραξη του αδικήματος, αλλά και πως ένας χρόνος από την τέλεση του αδικήματος είναι μικρό χρονικό διάστημα να αποδειχθεί η μεταστροφή του. Δεν μας προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακές ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα» ανέφερε η Πρόεδρος του δικαστηρίου.

Πρωταγωνιστεί στα Βρετανικά ΜΜΕ η καταδίκη του 33χρονου συζυγοκτόνου

Εκτενή άρθρα στη Βρετανία μετά την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

1

Στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας των βρετανικών ΜΜΕ βρίσκεται η είδηση της καταδίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την ψυχρή δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021.

Με έκτακτη ενημέρωση η Daily Mail ενημέρωσε το αναγνωστικό ξκοινό της ότι «ο ‘Ελληνας πιλότος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Βρετανίδας συζύγου του Caroline Crouch και τη δολοφονία του σκύλου τους πριν επινοήσει τη συγκάλυψη ληστείας».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πρωταγωνιστεί στα Βρετανικά ΜΜΕ η καταδίκη του 33χρονου συζυγοκτόνου

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου κρίθηκε σήμερα ένοχος για τον εκ προμελέτης φόνο της νεαρής Βρετανίδας συζύγου του, μετά τον οποίο επινόησε ένα περίτεχνο τέχνασμα ότι η 19χρονη είχε δολοφονηθεί κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης διάρρηξης. Μετά από μια δίκη έξι ημερών, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπνιξε την Caroline Crouch μέχρι θανάτου και είχε σχεδιάσει το έγκλημα τις προηγούμενες ώρες».

O Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου που ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τη Βρετανίδα σύζυγό του, Caroline Crouch σε μια κρίση θυμού μετά από μια διαμάχη που είχε «θολώσει» τις αισθήσεις του, κρίθηκε ένοχος για φόνο στο τέλος μιας δίκης που παρακολουθήθηκε στενά στην Ελλάδα και στο εξωτερικο, υπογραμμίζει ο Guardian και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Το δικαστήριο κατέληξε ομόφωνα ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης και διαστρέβλωση της δικαιοσύνης».

1

Έλληνας πιλότος που ισχυρίστηκε ότι η Βρετανίδα σύζυγός του σκοτώθηκε από εισβολείς καταδικάστηκε για τη δολοφονία της, αναφέρει το Sky News.

Ένοχος ο Έλληνας πιλότος για τη δολοφονία της Βρετανίδας συζύγου και τον στραγγαλισμό του σκύλου τους, σημειώνει ο Independent.

1

Ένοχος κρίθηκε ο Έλληνας πιλότος για τη δολοφονία της νεαρής Βρετανίδας και τον κρέμασμα του σκύλου της, γράφει η Telegraph.

1

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ