Η άγνωστη κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη – Τι είπε για τους θανάτους των τριών παιδιών και τη Ρούλα

0
832

Πάτρα: Ο πατέρας των τριών κοριτσιών περιέγραψε στην κατάθεσή του πώς «έφυγαν» από τη ζωή οι τρεις κόρες του ενώ αποκάλυψε και τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στη δημοσιότητα ήρθε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ένα μήνα μετά τη σύλληψη της συζύγου του, Ρούλας Πισπιρίγκου, στην οποία περιγράφει το πώς οι τρεις κόρες του πέθαναν αλλά και τη συμπεριφορά της 33χρονης κατηγορούμενης.

Ο 30χρονος πατέρας περιγράφει, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, με κάθε λεπτομέρεια πως άρχισε ξαφνικά η περιπέτεια υγείας της Τζωρτζίνας, δύο μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ίριδας, λέγοντας μάλιστα ότι η 9χρόνη ζήτησε από μόνη της να πάει στο νοσοκομείο, γιατί ένιωθε μια βόμβα στην πλάτη της.

«Η Τζωρτζίνα ήταν 8 χρονών. Ένα πρωί πληροφορούμαι τηλεφωνικά από την κατηγορουμένη κι ενώ ήμασταν σε διάσταση και είχα φύγει από το σπίτι, ότι ενώ κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η μικρή ξύπνησε κι άρχισε να τρέμει στο σώμα της. ‘Έλεγε η Τζωρτζίνα στη μαμά της ότι ένιωθε μια βόμβα στην πλάτη της και ζητούσε η μικρούλα να πάει στο γιατρό. Έτσι μεταφέρθηκε στο Κραμανδάνειο νοσοκομείο, από τους γονείς της Ρούλας και την ίδια» ανέφερε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του μίλησε και τον απινιδώτη της Τζωρτζίνας και τις αντιφάσεις των γιατρών. Όπως είπε, επέμενε ο ίδιος και ο κ. Ηλιάδης να τοποθετηθεί ο απινιδωτής, καθώς ο καρδιολόγος του Ωνάσειου θεωρούσε ότι η 9χρονη δεν αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

«Από τις εξετάσεις στο Ωνάσειο ο κ. Παπαγιάννης μας ενημέρωσε ότι δεν θεώρησε απαραίτητο να τοποθετηθεί στο παιδί απινιδωτής – βηματοδότης, γιατί πίστευε ότι τα αίτια της ανακοπής ήταν πνευμονολογικά ή νευρολογικά. Παρόλα αυτά ο κ. Ηλιάδης, επέμενε να μην φύγουμε από εκεί χωρίς να τον βάλουμε. Αυτή η στιγμή ήταν τραγική, γιατί από τη μία μεριά ο κ. Ηλιάδης ζητούσε επίμονα να τοποθετηθεί απινιδωτής – βηματοδότης και μας έλεγε να μη φύγουμε από το Ωνάσειο και από την άλλη ο κ. Παπαγιάννης μας έλεγε να μην τοποθετηθεί. Προκειμένου να λυθεί το όλο θέμα και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, ρώτησα τον κ. Παπαγιάννη τι θα έκανε αν ήταν το δικό του το παιδί και υπήρχε ιστορικό με άλλους δύο θανάτους στην οικογένεια από ανακοπή, όπως και μια ίδια ανακοπή, αυτή της Τζωρτζίνας. Εκείνη την ημέρα ο κ. Παπαγιάννης μου είπε ότι θα έκανε μια αίτηση για να εγκριθεί ο απινιδωτής – βηματοδότης και έτσι έγινε. Εγκρίθηκε, τοποθετήθηκε στο παιδί και επιστρέψαμε μετά στη ΜΕΘ του Ρίου» πρόσθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Τα καλύτερα λόγια για την Ρούλα

Μπροστά στην ανακρίτρια, ο 30χρονος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κατηγορουμένη, περιγράφοντάς την ως στοργική μητέρα, που αγαπούσε και φρόντιζε τα παιδιά της, ενώ όπως λέει δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να τους κάνει κακό.

«Για 9 μήνες κυλούσαν όλα ομαλά και φυσιολογικά. Εγώ λόγω δουλειάς έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι. Παρόλο που εγώ έλειπα, το σπίτι επισκέπτονταν συγγενείς και φίλοι και γενικά υπήρχε κίνηση μέσα στο σπίτι και κόσμος. Σε κανέναν από την οικογένειάς μας ή τους φίλους μας, η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί. Ίσα ίσα που το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά μας, με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της» τόνισε ο εν διαστάσει σύζυγος της 33χρονης.

Τα κλάματα της Ρούλας που μόνο εκείνος είδε

Ο Μάνος Δασκαλάκης στέκεται ιδιαίτερα στην ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, με τα δυσάρεστα νέα να τον βρίσκουν στο λεωφορείο. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι η περιγραφή του για τη στάση και την συμπεριφορά της 33χρονης κατηγορούμενης.

Εκείνος την χαρακτηρίζει αμίλητη, σε κατάσταση σοκ, κάτι που έρχεται σε πλήρη διάσταση με τις περιγραφές των γιατρών, που περιέγραψαν μια γυναίκα ψύχραιμη, που έκανε ερωτήσεις για το αν λειτουργεί ο απινιδωτής και που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε η εικόνα της γονιό που έχει χάσει το παιδί του.

«Την ώρα που μου ανήγγειλαν ότι πέθανε η Τζωρτζίνα ήμουν στο λεωφορείο στην περιοχή του Κιάτου. Φθάνω στην Αθήνα, με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο. Της μίλαγα, αλλά δεν απαντούσε, ήταν σε κατάσταση σοκ και μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί» σημείωσε.

Μάλιστα ο Μάνος Δασκαλάκης σύμφωνα με την κατάθεσή του, ήταν ο μόνος που είδε την γυναίκα του να κλαίει και να ξεσπάσει συναισθηματικά πάνω από την Τζωρτζίνα για το χαμό της.

Ωστόσο κανένας γιατρός ή νοσηλεύτρια, δεν έχει αναφέρει ότι είδε την κατηγορούμενη να κλαίει ή να ξεσπάει, με τον παιδίατρο μάλιστα να την χαρακτηρίζει απαθή.

«Μόλις μπήκαμε η Ρούλα αγκάλιασε το παιδί και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς, το ίδιο κι εγώ, μη μπορώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί. Βγήκα από το δωμάτιο και είπα στις νοσηλεύτριες να επισπεύσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης του παιδιού από το δωμάτιο, για να μην το βλέπει η Ρούλα, και προετοιμασίας του για τη μεταφορά στο νεκροτομείο» υποστήριξε.

Όπως περιγράφει μόλις έχει βγει κλαμένος από το δωμάτιο της νεκρής κόρης του και αμέσως μετά αναζητά τους γιατρούς για τις γραφειοκρατικά. Αν και μπήκε σε μεγάλη διαδικασία για να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα, περιγράφοντας αναλυτικά πως πέρασε από όλα τα γραφεία για να παει η σωρός της Τωρτζινας στην Πάτρα, δεν τα κατάφερε.

«Μίλησα με τους γιατρούς και τους ρώτησα πώς μπορώ να προχωρήσω τη διαδικασία ώστε η νεκροψία – νεκροτομή να γίνει στην Πάτρα και όχι στην Αθήνα, γιατί λόγω του θανάτου της Μαλένας βρισκόμασταν σε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών. Οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ στο Α.Τ Αμπελοκήπων όπου και πήγα. Από εκεί μου είπαν να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα ακροάσεων, όπου και πήγα και μου είπαν να πάω μετά στον Εισαγγελέα Ανηλίκων. Τελικά δεν έβγαλα άκρη και το παιδί παρέμεινε στην Αθήνα και έγινε εδώ η νεκροψία – νεκροτομή» εξήγησε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πουθενά στην κατάθεσή του, δεν φαίνεται να ενοχοποιεί την 33χρονη. Το μόνο σημείο που του φάνηκε όπως λέει ύποπτο, ήταν αυτό με την ταφή του τάμπλετ. Ωστόσο και αυτό του κίνησε τις υποψίες σε μεταγενέστερο χρόνο.

«Μετά από 5 ημέρες περίπου από το τραγικό συμβάν και αφού είχε γίνει η νεκροψία νεκροτομή, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να γίνει η κηδεία της. Ενώ εξελισσόταν η ταφή, η κατηγορουμένη, επειδή και στους προηγούμενους θανάτους την ώρα της ταφής έβαζε μαζί με το παιδί και κάποιο αγαπημένο του αντικείμενο, εκείνη την ημέρα έβαλε στο φέρετρο το τάμπλετ του παιδιού. Εκείνη την στιγμή δεν μου έκανε εντύπωση γιατί ήταν κάτι που το είχε κάνει και στις δύο προηγούμενες ταφές. Τώρα όμως το βλέπω ύποπτο και πιστεύω ότι πρέπει να ελεγχθεί το τάμπλετ» υποστήριξε ο ίδιος.

Ο 30χρονος πλέον αποφεύγει τις δημοσιές εμφανίσεις και κρατάει το στόμα του κλειστό μέχρις τις νέες αποκαλύψεις από τα πορίσματα θανάτου της Μαλενας και της Ιρίδας που ίσως δρομολογήσουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ