Σούπερ Μάρκετ: Τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας

0
2399

Η κατάργηση της μάσκας έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου 2022. Συγκεκριμένα έχει ανακοινωθεί πως δεν θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, δεν έχει όμως αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα συνεχίσει να ισχύει στα σούπερ μάρκετ, στα κομμωτήρια και στα μέσα μεταφοράς.

Στις τελευταίες ανακοινώσεις που έκανε για την άρση μέτρων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε πει μεν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργείται, θα υπάρχουν ωστόσο εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν με την ΚΥΑ που θα εκδοθεί.

Πάντως, σύμφωνα με το πλάνο που είχε συζητήσει από τον Μάρτιο η Επιτροπή των ειδικών, τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια βρίσκονταν πρώτα στη λίστα των εσωτερικών χώρων, όπου δεν αποκλείεται να πάψουν να είναι υποχρεωτικές αλλά να υπάρχει σύσταση.

Για τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους χώρους πάντως είναι πιθανό η μάσκα να παραμείνει.

Πάντως τα μέτρα που θα καταργηθούν είναι:

  • Την 1η Μαΐου καταργείται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού rapid test για την εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά και άλλους χώρους όπου είναι υποχρεωτικά εδώ και οκτώ μήνες.
  • Την 1η Ιουνίου θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ