Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα €120.340 σε δυο αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πουλούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους

3
2461

Η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων, στις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ, επιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα 86.340 ευρώ στη μία και 34.000 ευρώ στη δεύτερη.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν επειδή σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

 

Σύμφωνα με επισήμανση του υπουργείου Ανάπτυξης, η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων, στις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο «χορό» των Ρίχτερ η Θήβα, άλλη μια σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στα δισεκατομμύρια που βγάλανε όταν όλα τα άλλα καταστήματα ήταν κλειστά τον καιρό της καραντίνας.

  2. Ας γελάσω, 2 πρόστιμα (86 και 34 χιλιάδες) σε 2 ανώνυμες αλυσίδες. Γιατί μας το κρατάει κρυφό;

  3. Όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, θα πατάξει την ακρίβεια, θα συγκρουστεί με τα μονοπώλια
    και θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός τόσο πολύ που θα πάρουν ανάσα οι εργαζόμενοι!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ