Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Πλεύρης: Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης

Πλεύρης: Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης

2
5849

Πλεύρης: Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης

Πλεύρης: Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης
Για σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Στο 9μηνο θα είναι πλέον η ισχύς για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στο 6μηνο για το πιστοποιητικό νόσησης, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας την Παρασκευή στην τηλεόραση του Σκάι.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα, προκειμένου να εισηγηθεί την επέκταση της διάρκειας των πιστοποιητικών, σε συνέχεια των συστάσεων της Κομισιόν.

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, πρέπει άμεσα να υπάρξει μια κοινή απόφαση στην ΕΕ για το θέμα χορήγησης της 4ης δόσης του εμβολίου. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, την προηγούμενη εβδομάδα που ήμασταν στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας, αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και εμείς, θέσαμε και στο ECDC και στον ΕΜΑ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε σήμερα Παρασκευή ότι θα αλλάξει η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης.

Έτσι, όποιος έχει νοσήσει δεν θα χρειάζεται να κάνει στους τρεις μήνες την αναμνηστική δόση ή το εμβόλιο για να μπορεί να εκδώσει ένα πιστοποιητικό.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ σήμερα ο κ. Πλεύρης, στόχος είναι «να ενοποιήσουμε τους χρόνους των πιστοποιητικών» και υπενθύμισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους κάνει τρίτη δόση στην Ελλάδα δεν λήγει.

 

Εξήγησε λοιπόν ότι υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη-μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους σε όλα τα κράτη μέλη, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.

Το τρίμηνο, όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, είχε αποφασιστεί προκειμένου να ενισχυθεί ο εμβολιασμός.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας δεν αποσαφήνισε πότε θα ξεκινήσει να ισχύει η νέα ημερομηνία λήξης. Ωστόσο σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ηδη τα ληγμενα (3 μηνων) απο το μεσημερι ειναι πρασινα για σκαναρετε ολοι τα πιστοποιτικα σας

    • Μέχρι πέρυσι σκανάραμε τα μοσχάρια τα σκουλήκια με το μπαρ κόουντ στα αυτιά. Τώρα σκαναριζόμαστε εμείς 😂😂😂🐑.ρε τι ζούμε.Παντως μέσα στην εβδομάδα θα βγει τροποποιητική ΚΥΑ για την διάρκεια των πιστοποιητικών.Τετάρτη 6/4 πιθανή ημερομηνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ