Ναρκωτικά: Πώς πιάστηκαν στη «φάκα» οι ντίλερς των βορείων προαστίων, ξαδέρφια πρώην υπουργού

0
328

Ολη η δικογραφία της υπόθεσης – Πώς κατάφερε να συλλάβει η Δίωξη Ναρκωτικών  τον  «καπετάνιο» και τον μικρό του αδερφό, συνονόματο με  πρώην υπουργό, που είχαν στήσει «εργοστάσιο» νόθευσης ηρωίνης στα βόρεια προάστια

Ο «καπετάνιος», όπως ήταν το προσωνύμιο του στον κόσμο της παρανομίας, είναι ένα πρόσωπο που για τους μυημένους στην «άσπρη σκόνη», έχει δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο, ότι είναι ένας από τους πλέον γνωστούς dealers στα βόρεια προάστια που για δεκαετίες πουλάει τον «λευκό θάνατο» όντας και ο ίδιος μπλεγμένος στα γρανάζια του.

Το δεύτερο, ότι είναι πρώτος ξάδερφος πρώην υπουργού, που συνήθιζε όπως φαίνεται να χρησιμοποιεί τον συγγενικό δεσμό του, κάτι που έκανε και τη νύχτα της 16ης Μαρτίου, όταν η ομάδα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών «μπούκαραν» στο σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες.

Στο πλευρό του ο «καπετάνιος», έχει τον μικρό του αδερφό, συνονόματο με τον υπουργό, που μένουν στο ίδιο σπίτι και σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που συντόνιζε την επιχείρηση: «αρχές Μαρτίου, περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία σύμφωνα με την οποία δύο ημεδαποί άνδρες, αδέλφια, με μικρά ονόματα Νίκος και Χρήστος, περίπου 55 και 50 ετών αντίστοιχα, κοντοί με άσπρα κοντά μαλλιά, οι οποίοι διαμένουν στα Μελίσσια και κινούνται με ένα Alfa Romeo, κατέχουν και διακινούν σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή των Μελισσίων και της Κηφισιάς ποσότητες ηρωίνης προς 20 ευρώ το γραμμάριο, υγρής μεθαδόνης προς 40-50 ευρώ τα 60ml και ακατέργαστης κάνναβης προς 3 ευρώ το γραμμάριο».

5452975

Μαζί με τα δύο αδέρφια, συνελήφθη και ένα τρίτο άτομο ηλικίας 58 ετών, ενώ συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 613,6 γραμμάρια ηρωίνης, 962 υγρής μεθαδόνης, 3.3 κάνναβης, ένα πιστόλι ZASTAVA με 5 σφαίρες των 6,35 χιλιοστών, 24 ακόμη σφαίρες, δυο ηλεκτρικές ζυγαριές ακριβείας, 270 γραμμάρια σκόνης νόθευσης ηρωίνης και εξοπλισμός εργαστηρίων νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών.

Τα ξαδέρφια πρώην υπουργού

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει το protothema.gr, τα δύο ξαδέρφια του πρώην υπουργού, ήταν αυτό που λένε στη γλώσσα τους οι αστυνομικοί «παλιοί παίκτες» που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο για να κάνουν και πάλι παιχνίδι, καθώς όπως είπαν στις καταθέσεις τους, είναι και οι δύο άνεργοι και χρήστες ναρκωτικών.

«Είμαι χρήστης ηρωίνης, εδώ και 35 χρόνια. Εγώ έκρυψα τα ναρκωτικά που βρέθηκαν πίσω από τη γλάστρα και έξω από το σπίτι της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Μελίσσια. Είναι δικά μου. Επίσης το όπλο που βρέθηκε στην οικία, είναι δικό μου και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ» τόνισε ο «καπετάνιος» φροντίζοντας να βγάλει «καθαρό» τον μικρό αδερφό του και να πάρει πάνω του όλη τη δουλειά.

Στο διαβιβαστικό, περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος με τον οποίο η παρέα των τριών έσπρωχνε την άσπρη σκόνη στα βόρεια προάστια. Η περιγραφή του αστυνομικού που τους πέρασε χειροπέδες, αποτυπώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το modus της ομάδας. «Από το αρχείο της υπηρεσίας μας και οι τρεις έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Μετά την πληροφορία συστήθηκε ομάδα με επικεφαλής αξιωματικό της υπηρεσίας μας και μεταβήκαμε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα Μελίσσια, προκειμένου να εξακριβώσουμε το αληθές περιεχόμενο των όσων μας είχαν καταγγείλει.

Διαπιστώσαμε ότι στην ανωτέρω οδό, υφίσταται πολυκατοικία δύο ορόφων, με διαμερίσματα και στο ισόγειο αυτής. Εντοπίσαμε έξωθεν της οικίας σταθμευμένο το Alfa Romeo των δύο αδερφών και έναν άγνωστο άνδρα περίπου 60 ετών με λίγα μαύρα μαλλιά μετρίου αναστήματος να εξέρχεται από το διαμέρισμα του και να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο. Κατά τη διαδρομή του διαπιστώσαμε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ερχόταν σε ολιγόλεπτές επαφές με διάφορα άτομα, στις περιοχές της Κηφισιάς και των Μελισσίων.

4464264

Διαπιστώσαμε ότι βοηθά τα δύο αδέρφια Νίκο και Χρήστο στη διακίνηση των ναρκωτικών. Από τις εξακριβώσεις που κάναμε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν 58χρονο άνδρα, κάτοικο Αμαρουσίου, άεργο, που στο παρελθόν είχε συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών».

Ο ίδιος αστυνομικός στις επόμενες γραμμές περιγράφει την έφοδο που έγινε στο σπίτι των δύο αδερφών «Ταυτόχρονα, έτεροι συνάδελφοι αστυνομικοί, επιτηρούσαν την οικία στα Μελίσσια. Σε αυτό το διάστημα εντοπίσανε τον Νίκο να εξέρχεται της οικίας και ναν εισέρχεται στο προαύλιο του διπλανού σπιτιού. Παρατήρησαν ότι έσκυψε πίσω από μια γλάστρα χωρίς να μπορέσουν να διακρίνουν ακριβώς τι κάνει.

Διατάχθηκε από τον επικεφαλής αξιωματικό, μόλις εξέλθει του σπιτιού, να τον ακινητοποιήσουν και να τον ελέγξουν. Στο σημείο, φθάσαμε και εμείς μαζί με τον 58χρονο. Στις ερωτήσεις μας, ο Νίκος μας ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο σπίτι διαμένουν συγγενείς του και είχε πάει για να τους χαιρετήσει.

Επίσης μας ανέφερε ότι διαμένει στη διπλανή πολυκατοικία, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου μαζί με τον αδερφό του Χρήστο, ο οποίος ήταν μέσα στο σπίτι, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κατόπιν αυτών παρουσία εισαγγελέα μπήκαμε στο σπίτι και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρήκαμε τα ναρκωτικά.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός σκύλος εντόπισε πίσω από τη γλάστρα που είχε σκύψει ο Νίκος μια παραλληλόγραμμη συσκευασία περιτυλιγμένη με καφέ ταινία περιέχουσα ηρωίνη 520 γραμμαρίων και μια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη 90 γραμμαρίων. Σε σχετικές μας ερωτήσεις ο Νίκος ανέφερε ότι τα ναρκωτικά τα είχε αποκρύψει εκεί ο ίδιος είναι όλα δικά του και κανένας άλλος δεν είχε γνώση».

Οι τρεις συλληφθέντες στις απολογίες τους, υποστήριξαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών και όχι διακινητές όμως όπως φαίνεται δεν έπεισαν καθώς ο 55χρονος Νίκος προφυλακίστηκε ενώ ο μικρότερος αδερφός τους και ο συνεργός, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ