Πάτρα: Θρίλερ δίχως τέλος με τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Η βραδυκαρδία και οι αντιδράσεις | Ο πατέρας δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κανείς από τους τρεις θανάτους

0
1407

Συνεχίζεται ο καταιγισμός εξελίξεων αναφορικά με το θάνατο των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, καθώς αυτή τη φορά, έρχονται νέα στοιχεία στη δημοσιότητα όσον αφορά τη βραδυκαρδία της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη μητέρα έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της εκπομπής Φως στο Τούνελ αυτή τη φωτογραφία για να δείξει τους παλμούς της Τζωρτζίνας, όταν ξεκινούσε ένα από τα επεισόδια του παιδιού. Οι γιατροί και πλέον οι υπεύθυνοι της έρευνας, εκτός από τους 61 παλμούς, εστιάζουν κάτω αριστερά, στο λεγόμενο τρεντ. Στη σύνοψη της κατάστασης που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα στην καρδιά της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας και δείχνει πως το άτυχο παιδί παρουσίαζε βραδυκαρδία επί τουλάχιστον 25 λεπτά.

Οι παλμοί της Τζωρτζίνας επανήλθαν κανονικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης του mega, δέκα λεπτά αργότερα οι παλμοί του παιδιού επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με κάποια παρέμβαση στο σώμα της άτυχης Τζωρτζίνας.

Αυτή η εικόνα όπως και πολλές άλλες που βρίσκονται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών αναλύονται και πλαισιώνονται από μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα δραματικά γεγονότα.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, πρόσθεσε πως οι γιατροί από την πρώτη στιγμή έβλεπαν πως ο λόγος που κατέληξε η Τζωρτζίνα δεν ταίριαζε με την κλινική της εικόνα. Τόνισε μάλιστα πως έχει ήδη συσταθεί μία ειδική επιτροπή, για να επανεξετάσει τα αίτια θανάτου της Μαλένας. Του παιδιού που πέθανε πρώτο το 2019.

Η ηπατική ανεπάρκεια δεν ήταν το αίτιο θανάτου της Μαλένας

Ιατροδικαστικές πηγές επισημαίνουν για 2η μέρα στην εφημερίδα Πελοπόννησος της Πάτρας, πως κατά 99% η ηπατική ανεπάρκεια δεν ήταν το αίτιο θανάτου της Μαλένας.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι δηλώσεις που έκανε στο Live News ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής που θα επανελέγξει το ζήτημα της ηπατικής ανεπάρκειας.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής εξέφρασε τη σιγουριά του, ότι στο τέλος θα βρεθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και η αλήθεια θα λάμψει…

Από το πρωί κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στην Πάτρα για να συνεχίσει την έρευνα. Οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν τελευταίοι.

Εκτός από τους γιατρούς του Καραμανδανείου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, αναμένεται να καταθέσουν ιατροδικαστές ακόμα και οι υπεύθυνοι του γραφείου κηδειών που απευθύνθηκαν οι γονείς μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας…

Οι εξελίξεις τρέχουν, η διερεύνηση βρίσκεται όπως όλα δείχνουν στο τελικό της στάδιο και πλέον οι επόμενες μέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο πατέρας δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κανείς από τους τρεις θανάτους

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο πατέρας δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κανείς από τους τρεις θανάτους

Ερωτηματικά προκαλεί ένα νέο στοιχείο σε ότι αφορά στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, αλλά αυτή την φορά έχει να κάνει με τον πατέρα των κοριτσιών.

Το εν λόγο περιστατικό έχει να κάνει με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πέθανε τελευταίο.

Όπως είπε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοποννήσου», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, «με πήραν να κατεβάσω την ανάρτηση του παιδιού. Ο πατέρας δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κανείς από τους τρεις θανάτους. Έκανε αίτημα να κατέβει η είδηση».

Καταγγέλλει ότι τον απείλησαν

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας μιλώντας στον Alpha μετέφερε όσα του είπε τόσο η Ρούλα, όσο και ο Μάνος, σε επικοινωνία που είχαν και μάλιστα, με απειλητικό τόνο. «Όταν όλο αυτό τελειώσει, τότε θα τα πούμε» φέρεται ότι είπαν στον αρχισυντάκτη, όπως τόνισε ο ίδιος.

Ανάρτηση «φωτιά» από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, έκανε μια ανάρτηση που θα συζητηθεί για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ο κ. Λέων, κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο Facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής συνδέει με αυτόν τον τρόπο τα ευρήματα σε έκθεση περί «εκφύλισης ηπατικών κυττάρων» με τη βιβλιογραφία.

«Διαβάζω σε έκθεση: «Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων»», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Η αμφισβήτηση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Μαλένας

Το Newsbomb.gr είχε επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και πρόεδρο της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας ώστε να μας εξηγήσει ποια στοιχεία οδήγησαν στην αμφισβήτηση της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της Μαλένας όπου υπάρχει η σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά.

«Σοβαρό ενδεχόμενο η ασφυξία για τον θάνατο των παιδιών»

Σε ένα ακόμα ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, o Γρηγόρης Λέων, είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί, με βάση τα στοιχεία που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα ότι για τον θάνατο των δύο παιδιών (σ.σ. Ίριδα, Μαλένα) «ένα από τα ενδεχόμενα είναι η ασφυξία».

«Υπάρχουν κάποια κοινά ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, υπάρχουν βλάβες περιστοματικά στη μία περίπτωση και στη ράχη της ρινός στην άλλη περίπτωση» σημείωσε ο ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι «στον πρώτο θάνατο υπάρχει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», η οποία για τους ιατροδικαστές είναι χαρακτηριστικό και των ασφυκτικών θανάτων, ενώ «στο δεύτερο θάνατο έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι το όργανο που κυρίως πλήττεται όταν έχουμε έλλειψη οξυγόνου, με τις αλλοιώσεις που βρέθηκαν να χαρακτηρίζονται ως «αλλοιώσεις επί ανοξυγοναιμίας», δηλαδή αλλοιώσεις που έγιναν σε έδαφος έλλειψης οξυγόνου».

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε περίπτωση, η οποία μπορεί να προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου» σημείωσε ο κ. Λέων, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή εξωτερική παρέμβαση που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών.

Ανάρτηση «βόμβα» από ιατροδικαστή για το θρίλερ στην Πάτρα

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο όπως κατά διαστήματα και το θερμόμετρο της έντασης. Το κουβάρι του απόλυτου θρίλερ με τα νεκρά αδερφάκια από την Πάτρα ξετυλίγεται και τις αποκαλύψεις φωτιά του LIVE NEWS διαδέχονται εκτιμήσεις και αναρτήσεις που βάζουν σε σκέψεις.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχε μιλήσει για στοιχεία που αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ασφυξίας πίσω από τους θανάτους της Μαλένας κι της μικρής Ίριδας, έκανε το πρωί επόμενο βήμα.

Με μια ανάρτηση στο Facebook κοινοποιεί ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής για να συνδέσει τα ευρήματα περί εκφύλισης ηπατικών κυττάρων των δύο παιδιών με τη βιβλιογραφία.

«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες» σημείωσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας το 2019, αναφέρονται αλλοιώσεις που οδηγούν τον ιατροδικαστή στο συμπέρασμα πως είναι πολύ πιθανό να έχουν προέλθει από ασφυξία.

Αν και εφόσον οι υποψίες περί ασφυξίας επιβεβαιωθούν θα πρέπει όπως λέει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας να διερευνηθεί το πώς αυτή προήλθε και κυρίως αν κρύβεται κάποιο ανθρώπινο χέρι.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τις τελευταίες δηλώσεις της 33χρονης μητέρας στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Αυτή τη φορά δεν μιλάει για τα δραματικά γεγονότα και την πορεία της έρευνας, αλλά για τις τελευταίες καταγγελίες από την οικογένεια της πρώην συντρόφου του άντρα της.

«Πριν δύο ημέρες, κατέβαινα τον δρόμο του σπιτιού μου για να παραλάβω ένα δέμα και περνώντας μπροστά από ένα καφενείο, καθόταν η μητέρα της κοπέλας. Την άκουσα να λέει “αυτή είναι”. Μας πλησίασαν προσπαθώντας να μας προκαλέσουν. “Αυτή είναι η καταραμένη”, είπε για μένα απευθυνόμενη στη φίλη της. Εγώ δεν αντέδρασα, ούτε η αδελφή μου και μπήκαμε στο σπίτι μας» τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Είχαν προηγηθεί άλλα τρία επεισόδια, με τους ψυχραιμότερους σε όλες τις περιπτώσεις να παίζουν ρόλο πυροσβέστη. Όπως είχε συμβεί σε κηδεία…

Η 33χρονη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών πάντως δίνει τη δική της εκδοχή… «Ήμασταν σε κηδεία τρίτου προσώπου, δεν είχε καλά καλά σαραντίσει η Τζωρτζίνα. Η μάνα της κοπέλας πέρασε από μπροστά μας και είπε απευθυνόμενη προς τον σύζυγό μου, είπε: “Οπως πέθανε το δικό μου, να πεθάνουν και τα δικά σου”. Εάν ήταν τόσο σοβαρό το επεισόδιο, όπως η ίδια λέει, γιατί δεν κάλεσε την αστυνομία;» ανέφερε.

Πλέον η 33χρονη περιμένει τα νεότερα από τις έρευνες και αξιολογεί μαζί με τον Απόστολο Λύτρα που την εκπροσωπεί όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας…

πηγή: newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ