Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Δημοσίευσε βίντεο με Έλληνες ομογενείς που κατηγορούν Ουκρανούς

1
476

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα δημοσίευσε βίντεο με Έλληνες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά, στο οποίο κατηγορούν τους Ουκρανούς και αναφέρουν πως οι Ρώσοι πρόσφεραν βοήθεια αμέσως μόλις έφτασαν στο σημείο.

Ευθείες βολές στα ΜΜΕ της Δύσης, αλλά και σε αυτά της Ελλάδας, από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.

Σε βίντεο που ανάρτησε παρουσιάζει Έλληνες ομογενείς από την περιοχή της Μαριούπολης, συγκεκριμένα το χωριό Σαρτανά, οι οποίοι φέρονται να λένε πως κανένας δεν σκοτώνει κανέναν, από τη στιγμή που οι δυνάμεις της Μόσχας μπήκαν στην περιοχή.

Αντίθετα, οι κατηγορίες των ομογενών κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς, οι οποίοι όπως αναφέρουν τους εξανάγκαζαν να μιλούν μόνο ουκρανικά και τους τρομοκρατούσαν.

Αναλυτικά όσα έγραψε η πρεσβεία της Ρωσίας:

Οι Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι βρίσκονται στο υπόγειο ενός σχολείου στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη, απευθύνονται στην Ελλάδα.

-Ανταποκριτής: Τα ΜΜΕ της Δύσης, της ΕΕ, και τα ελληνικά, λένε ότι οι Ρώσοι σκοτώνουν τους Ουκρανούς, τρομοκρατούν τον κόσμο, κλπ. Εσείς ως Έλληνες του Σαρτανά μπορείτε να πείτε κάτι στους ομοεθνείς σας στην Ελλάδα;

-Έλληνες: Κανένας δεν σκοτώνει κανέναν εδώ. Οι Ρώσοι δεν σκοτώνουν κανένα. Κανένας δεν πυροβολεί αμάχους εδώ. Μόλις ήρθαν εδώ οι Ρώσοι, αμέσως μας έφεραν βοήθεια. Αμέσως. Μετά τους πυροβολισμούς, αμέσως.

Τώρα κανένας δεν μας ρωτάει αν είσαι Ουκρανός ή Έλληνας, για την καταγωγή σου, ποια γλώσσα μιλάς. Οι Ρώσοι δεν κάνουν διακρίσεις. Ενώ οι Ουκρανοί έκαναν, μας εξανάγκαζαν να μιλάμε μόνο ουκρανικά, αν και εγώ δεν τα ξέρω καθόλου.

Δείτε το βίντεο εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. είναι να λάβουν το Νόμπελ Ειρήνης ο Πούτιν, ο Ερντογάν και εκ των υστέρων ο Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο Ραούφ Ντενκτάς (αναπληρωματικοι ο Ζελενσκι με τον Σαμψών της Χούντας των Αθηνών).. Στον ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΟΣΜΟ που ζούμε, όποιος έχει απομείνει από εμάς ΜΗ παρανοϊκός, σίγουρα βιώνει μια ολοζώντανη «ταινία » τρόμου.. Ευλογημένος ο…θεάνθρωπος Μητσοτάκης…, εεε ο Εθνάρχης εννοούσα..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ