Οι ΗΠΑ έκαναν άσκηση με το στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 σε Ελλάδα και Βουλγαρία – Δείτε βίντεο

0
130

Πραγματοποιήθηκε χθες η επιχείρηση  «Onyx Hook» – Μαχητικά F-16 και βομβαρδιστικά Β-52 πέταξαν πάνω από Θράκη, Βόρειες Σποράδες, Στερεά και Πελοπόννησο

Πτήση – μήνυμα στη Μόσχα από δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά της Bomber Task Force τύπου Β – 52. Τα δύο βομβαρδιστικά κατά την πτήση τους στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Onyx Hook», πραγματοποίησαν, χθες, Δευτέρα 7 Μαρτίου, συνεκπαίδευση αναχαίτισης και συνοδείας από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο FIR Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η συνεκπαίδευση διεξήχθη έπειτα από αίτημα της USEUCOM (US European Command). Τα ελληνικά F-16 ανέλαβαν ρόλο αναχαίτισης και συνοδείας των Β-52 εντός του FIR Αθηνών μετά την είσοδό τους από το FIR Σόφιας, με διαδρομή πάνω από τη Θράκη, τις Βόρειες Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Η δραστηριότητα, προστίθεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), καταδεικνύει τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς Ελλάδας – ΗΠΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ