Πέθανε η πρόεδρος των Boxer Φειδάς, Μίνα Νταή Φειδά

0
818

Η κα Φειδά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς της, πέθανε σε ηλικία 85 ετών, την Πέμπτη 24/02.

Η ανακοίνωση

Με μεγάλη μας θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και Προέδρου της εταιρείας Δ.Ι.ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε., Μίνας Νταή-Φειδά, που απεβίωσε χθες, σε ηλικία .

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 26/2/22, ώρα 13:00, στην εκκλησία Αγ. Παντελεήμονα, εντός του Νέου Κοιμητηρίου Αχαρνών (Μενιδίου), Αναπαύσεως 1, Αχαρνές.

Την ημέρα αυτή, η εταιρεία μας, όπως και το πρατήριο της εταιρείας, στην Λ.Καραμανλή 101, θα παραμείνουν κλειστά.

Υποσχόμαστε, ως 4η και διάδοχη 5η γενιά, ότι θα συνεχίσουμε με δύναμη, συνέπεια και υψηλούς στόχους, το έργο, που μας εμπιστεύθηκε και ανέθεσε. Έργο, που η ίδια, τόσα χρόνια, υπηρέτησε με αμέριστη αφοσίωση και δυναμισμό.

Παράκληση της οικογένειας, αντί Στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο «Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child».

Από την οικογένεια και το προσωπικό της εταιρείας Δ.Ι.ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε.

Βιογραφικό

Η Μίνα Φειδά-Νταή γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στο Παγκράτι, στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με τη λογοτεχνία.

Ο παππούς της Γιάννης Φειδάς, ήταν ο ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης στις αρχές του αιώνα. Ανήσυχη φύση και άνθρωπος ενεργητικός, ο πρωτεργάτης της ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε. εισήγαγε τις πρώτες μηχανές από την Αμερική στην Καλαμάτα. Αλλά επειδή είχε προηγηθεί της εποχής του, πούλησε τις μηχανές για παλιοσίδερα και συνέχισε πάλι με το κλασικό χειροποίητο παπούτσι. Η τρυφερή σχέση εγγονής-παππού, μύησε την βιογραφούμενη από πολύ νωρίς στο χώρο του παπουτσιού και όχι μόνο. Ο παππούς της την έμαθε να αγαπά τη φύση, τα μικρά και μεγάλα θαύματά της, τα καλοκαίρια που κατέβαινε στη Μεσσηνία.

Η Μίνα Φειδά-Νταή ασχολήθηκε και η ίδια με τον σχεδιασμό παπουτσιών. Μεταπολεμικά, το εμπορικό δαιμόνιο και η δυναμικότητα της μητέρας της, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα του πατέρα της, «έσπειραν» την πρώτη βιοτεχνία στη συνοικία του Ψυρρή. Οι ανεξίτηλες επιδράσεις και οι βαθιές επιρροές από το οικογενειακό περιβάλλον, όπλισαν την Μίνα Φειδά-Νταή με προσόντα και δύναμη, ώστε να πορευτεί επιτυχημένα και δημιουργικά στη ζωή της.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες -Κοινωνιολογία- και από παιδί της άρεσε η λογοτεχνία, η ποίηση, το θέατρο. Το βιβλίο της «Σε πρώτο πρόσωπο» έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές. Για τέσσερα χρόνια ήταν εκλεγμένο μέλος του Βιομηχανικού Τμήματος του Ελληνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Ο Γιάννης Νταής, ο άντρας της, άνθρωπος οικονομικός και δυναμικός, πήρε μαζί της τη σκυτάλη της επιχείρησης. Η βιοτεχνία του Ψυρρή γίνεται βιομηχανία, με το πρώτο εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια και το δεύτερο στους πρόποδες της Πάρνηθας. Τώρα, ύστερα από έναν επιτυχημένο, καθόλου εύκολο δρόμο, της εταιρείας ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε, με τα επώνυμα προϊόντα της BOXER, η Μίνα Φειδά-Νταή προχωρά σε μια μεγάλη επένδυση για τη μετεξέλιξη της βιομηχανίας σε «Οίκο του Καλού Παπουτσιού», όπως επιγραμματικά λέει ο γιος της Παναγιώτης – τέταρτη γενιά της οικογένειας- όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό, μετά από την πετυχημένη πορεία της ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε. στη Ρωσία, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ανατολική Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Το 1990 ο Γιάννης Νταής πεθαίνει και μετά την οδύνη του χαμού του, συνεχίζεται η ανοδική πορεία με το γιο της βιογραφούμενης, Παναγιώτη, και την Ομάδα της ΦΕΙΔΑΣ. Ο γιος της Δημήτρης πήρε το Διδακτορικό του στη Γερμανία και τώρα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεωρητικών Μαθηματικών, μετά από ευδόκιμη προϋπηρεσία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ο μεγάλος σεισμός της Αθήνας, το 1999, γκρέμισε τα 2/3 του εργοστασίου της ΦΕΙΔΑΣ Α.Ε. Μέσα σε δύο χρόνια, η ομάδα με την καθοδήγηση της Μίνας κατάφερε όχι μόνο να επανακάμψει, αλλά και να γίνει η μεγαλύτερη παραγωγική εταιρεία του κλάδου. Τότε αποφάσισε να φτιάξει το τρίτο εργοστάσιο στην βιομηχανική ζώνη των Αχαρνών με παραγωγική δυνατότητα 7.500 ζευγών ημερησίως, σε ένα χώρο 12.500 τ.μ., με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Έκανε τα εγκαίνια τα 2010, εν μέσω κρίσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ