Τουρκικά ΜΜΕ: Απορούν πώς τα νησιά είναι ελληνικά και «βλέπουν» μελλοντική στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας

1
1721

Προκλητικές δηλώσεις και αναλύσεις Τούρκων δημοσιογράφων και αναλυτών, στην ίδια γραμμή που έχει χαράξει μεθοδικά η Άγκυρα – Παρουσιάζουν το «άσπρο» ως «μαύρο»

Φιλοπολεμικό κλίμα κατά της Ελλάδας, δημιουργούν μεθοδικά φιλοκυβενητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, προτάσσοντας το θέμα της «αποστρατικοποίησης» των νησιών του Αιγαίου. Δημοσιογράφοι και αναλυτές στα τηλέ-παράθυρα, μιλούν ευθέως ακόμη και για στρατιωτική εισβολή στα νησιά, επειδή προφανώς τους … «πνίγει» το δίκαιο.

Μιλώντας στο CNN Turk o στρατηγικός αναλυτής Αμπντουλλάχ Τσιφτσί περιγράφει το… πότε θα είναι η καλύτερη χρονική συγκυρία προκειμένου να εισβάλλει η Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

«Η λόγω της Κίνας αποσύνθεση εντός της ΕΕ με κάποιο τρόπο θα μεγαλώσει και τα συμφέροντα θα ξεχωρίσουν. Εντός της ΕΕ υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την Πολωνία και την Ουγγαρία Το ΝΑΤΟ ενδεχομένως θα αρχίσει να αμφισβητείται. Τότε πιστεύω πως η Τουρκία θα είναι σε θέση να κάνει την επέμβαση που επιθυμεί στα νησιά. Και όχι τώρα. Τώρα η Τουρκία δίνει τον αγώνα στο διπλωματικό πεδίο, αλλά πιστεύω πως στο μέλλον θα έχει αυτή την δυνατότητα» λέει προκλητικά ο Τσιφτσί, με την δημοσιογράφο να φαίνεται να συμφωνεί με τις απόψεις του (στο βίντεο: 7:58-8:24).

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα όσα ακούστηκαν σε εκπομπή του δικτύου ULKE, όπου ο δημοσιογράφος συζητάει με τον αναλυτή Γιουσούφ Αλάμπαρντα για τις υποτιθέμενες «παραβιάσεις» της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Μπροστά σε έναν χάρτη του Αιγαίου Πελάγους, όπου έχουν ομαδοποιήσει και αλλάξει τις ονομασίες των νησιών σε: «Μπροστά στα στενά”», «νησιά Σαρουχάν» και «νησιά Μεντεσέ», ο Αλάμπαρντα κατηγόρησε την Ελλάδα για στρατικοποίηση νησιών και νησίδων. «Μετά από την «ειρηνευτική» στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα αρχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά» δήλωσε, εννοώντας την τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο, με τον δημοσιογράφο Τουργκάι Γκιουλέρ να βλέπει τον χάρτη και να εξανίσταται λέγοντας: «Μα αυτά τα νησιά είναι δυνατόν να αφέθηκαν στους Έλληνες;».

Μόνο δάκρυ δεν κύλησε στο μάγουλο του Τούρκου δημοσιογράφου…

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ