Ίλιον: Φτωχή ηλικιωμένη έκλεψε προιόντα από σούπερ μάρκετ – Δεν απέσυρε τη μήνυση η αλυσίδα-Με παρέμβαση Γεωργιάδη σταματά η δίωξη (video)

12
657

Οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν συγκινήθηκαν από το δράμα της και ζήτησαν από το νομικό τμήμα του σούπερ μάρκετ να αποσύρουν τη μήνυση – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από ντροπή

Συγκλονίζει η ιστορία μιας 70χρονης η οποία λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκε να κλέψει από σούπερ μάρκετ προϊόντα αξίας 40 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί και η εταιρεία να κάνει μήνυση εναντίον της.

Όπως αναφέρει το Open, η γιαγιά έβαλε στη τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ. Όταν έγινε αντιληπτή από το κατάστημα, ο υπεύθυνος κάλεσε την αστυνομία παρά τις παροτρύνσεις των άλλων πελατών, οι οποίοι μάλιστα θέλησαν να πληρώσουν το ποσό.

Τελικά, η αστυνομία προσήγαγε την 70χρονη, με την ίδια να αναφέρει στους αστυνομικούς ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά». Όπως είπε, έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και ζήτησαν από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ να αποσύρει τη μήνυση, με το νομικό τμήμα όμως να είναι ανένδοτο λέγοντας ότι «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από ντροπή»

Μια από τις γειτόνισσες της ηλικιωμένης, μιλώντας στο Open, είπε πως «η γιαγιά πήρε 3 χάπια μαζί, προσπαθεί να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει ντροπή και φοβάται μη φτάσει στα αυτιά των παιδιών αυτός ο διασυρμός». Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα κάνω ότι μπορώ για να καθαρίσω την υπόθεση καθώς και ότι «δεν θα περάσω ποτέ από τη συγκεκριμένη αλυσίδα του σούπερ μάρκετ».

Παρέμβαση για το περιστατικό αναμένεται να κάνει και ο δήμος Ιλίου, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου θα κάνουν προσπάθεια να ζητήσουν από την αλυσίδα να αποσύρει τη μήνυση.

Με παρέμβαση Γεωργιάδη σταματά η δίωξη της ηλικιωμένης στο Ίλιον που έκλεψε σε σούπερ μάρκετ

Με παρέμβαση Γεωργιάδη σταματά η δίωξη της ηλικιωμένης στο Ίλιον που έκλεψε σε σούπερ μάρκετ
INTIME

Σταματά η δίωξη σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας στο Ίλιον που προσπάθησε να πάρει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ και η εταιρία επέμενε στη μήνυση σε βάρος της.

Το περιστατικό, που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr που επικοινώνησε, για το θέμα έγινε παρέμβαση από το υπουργείο Ανάπτυξης και τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι πελάτες του σούπερ μάρκετ παρακάλεσαν τους υπευθύνους να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, όμως ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Αστυνομικοί που προσήγαγαν την 70χρονη ζήτησαν από το σούπερ μάρκετ να μην προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες σε βάρος της όταν άκουσαν την ιστορία της.

Ωστόσο, οι υπέυθυνοι του σούπερ μάρκετ ήταν ανένδοτοι. Τελικά με παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη σταματά η δίωξη εις βάρος της ηλικιωμένης.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από την ντροπή της

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο OPEN και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα πού μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Lidl Ελλάς: Ανακοίνωση για την ηλικιωμένη που προσπάθησε να κλέψει τρόφιμα

lidl_ad_l-philosophy_3_

«Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε», επισημαίνει η Lidl Ελλάς σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό

Τη λύπη της για το περιστατικό με τη 70χρονη και τη μήνυση που υποβλήθηκε από τους υπεύθυνους του καταστήματος στο Ίλιον εκφράζει η εταιρεία Lidl Ελλάς.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια με την ηλικιωμένη. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ηλικιωμένη, επηρεασμένη από δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, επιχείρησε να κλέψει κάποια τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάλαβαν την κίνηση της γυναίκας και, παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση». Τα προϊόντα, σύμφωνα με το OPEN κόστιζαν σχεδόν 40 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Lidl Hellas:

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοντική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μας λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γίνεται για μια βδομάδα να μην περάσει ΚΑΝΕΙΣ την πόρτα αυτών των γερμανο-καταστημάτων; Αλήτες!
    Υπάρχουν και τα πιο ανθρώπινα, μεγάλα καταστήματα που σέβονται ουσιαστικά τους υπαλλήλους και τους πελάτες τους. Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε.

  2. Είναι ενα ατυχές γεγονός. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Σε όλη την Ελλάδα είναι πάντα γεμάτα τα lidl.

  3. Δεν ήταν ακριβώς φτωχή, κλεπτομανής ήταν και μάλιστα οι υπάλληλοι την είχαν πιάσει αρκετές φορές και για αυτό επέμεναν να διωχθεί

  4. Η συντρόφισσα ‘φτωχη συνταξιουχος’ έχει πιαστεί για 15 κλοπές σε μαγαζια στην περιοχή, 4 φορές στο συγκεκριμένο κατάστημα. Κακώς ανακατεύτηκε ο Άδωνις

  5. «Καλημέρα. Εργάζομαι στο καταστήμα του Ίλιον εδώ και 15 χρόνια. Η ‘κυρία’ που έκλεψε είχε ξηλώσει τη φοδρα από το πανωφόρι της και είχε βάλει μέσα προϊόντα αξίας 53€.Στην αρχή έλεγε»‘αφήστε με να βγω εξω, με περιμένουν τα παιδια μου’, κάτι το όποιο δεν ήταν αλήθεια.» Καλύτερα ζητά βοήθεια,δν ειναι ντροπή,το κλέψιμο ειναι ομως😉

  6. κανονικά δεν επρεπε κανείς να ψωνίζει απο το Lidl. τα Ελληνικά σουπερ μάρκετ εχουν και αυτοί εξίσου καλές τιμές και καλύτερα προιόντα.

  7. Σεσημασμένη κλεπτομανής συνταξιούχος συνελήφθη για πολλοστή φορά στα Lidl

  8. Διαβαζοντας τα σχολια μπορεις να δεις οτι τα τσιρακια του Lidl βγηκαν να καθαρισουν για τα αφεντικα τους

  9. Σ ένα πολυκατάστημα αλυσίδας στο νησί,κάθε φορά που παραγγέλνω

    μερικές φέτες τυρί ή αλλαντικό,πριν κόψει η υπάλληλος με το που το βγάλει απ το ψυγείο,πρέπει να το ζυγίσει και να τσεκάρει ότι το το βάρος είναι το ίδιο ακριβώς μ αυτό που έγραψε η προηγούμενη χρήστης και μετά το κόψιμο των φετών ,ξανά ζύγισμα και βάζει νέα μικρή ετικέτα.(αυτά μέσω πανδημίας!!!!!!).
    Έτσι είναι όλη την ημέρα ,φοβούνται και τον ίσκιο τους,ακόμα και τους υπαλλήλους μην ‘υπεξαιρέσουν’ καμιά φέτα μίλνερ.
    Αν ξεχάσει κάποια πάνω στην δουλειά με τις ουρές και βάλει στο ψυγείο το ‘μπαστούνι’ ή το ‘κεφάλι’ μετά την χρήση αζύγιστο χωρίς ταμπελάκι και το δει ο ‘μπαμπούλας’ ,έχει ανάκριση…
    Μου θύμισε τους μαυραγορίτες της κατοχής με τα αντικλεπτικά ‘κόλπα ‘ από αλεύρι.
    Ίσως αν έμεναν τα κέρδη στην Ελλάδα να έψαχνε η δικαιοσύνη με το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό πως κλέβει η αλυσίδα τον καταναλωτή…Όμως στις μπανανίες δεν υπάρχει έλεγχος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ