Η τελευταία νύχτα της μικρής Ίριδας: Τι αντίκρισε η θεία που βρήκε νεκρό το μωρό (βίντεο)

0
2266

Πώς περιγράφονται οι τελευταίες τραγικές στιγμές του μωρού μόλις έξι μηνών που πέθανε στην Πάτρα το 2021

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που «έχασε» τρία παιδιά σε μόλις τρία χρόνια.

Μετά την απόφαση για εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας, ανοιχτό παραμένει τώρα το ενδεχόμενο να ζητηθεί η εκταφή και των άλλων δύο παιδιών.

Ο φάκελος βρίσκεται πλέον στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ενώ αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι – γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές, αλλά και οι γονείς των παιδιών.

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες που επικαλείται το Mega «ρίχνουν φως» στα όσα συνέβησαν το βράδυ πριν πεθάνει το ένα από τα παιδιά της οικογένειας.

Οι ιατρικές εκτιμήσεις για τον θάνατο του μωρού

Υπενθυμίζεται πως, όπως ανέφερε το pelop.gr, αιτία θανάτου της μικρής Ιριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών – σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές γνωματεύσεις – ήταν η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών.

Στη συνέχεια, ωστόσο, και μετά από ιστοπαθολογικές εξετάσεις, προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής παθολογικά αίτια, και συγκεκριμένα αγενεσία φλεβόκομβου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το παιδί δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερα από 15 έτη.

«Το παιδί ήταν ευδιάθετο»

Την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, καθώς ο πατέρας απουσίαζε.

Το απόγευμα – περί τις 17:30 – το μωρό ξύπνησε και η μητέρα του το τάισε κρέμα. Ήταν ευδιάθετο και κάθισε με τη θεία του.

Το βράδυ μητέρα και θεία το έκαναν μαζί μπάνιο, της έδωσαν γάλα και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο.

Στις 2.30 τα ξημερώματα το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε.

Τι αντίκρισε η θεία

Την επόμενη ημέρα, στις 11.30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα.

Η θεία πλησίασε την κούνια και βρήκε το 6 μηνών παιδί ξεσκέπαστο: Tα χείλια του ήταν μελανιασμένα και τα μάτια του μισάνοιχτα.

Αμέσως, έβαλε τα χέρια της στο στήθος του μωρού και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε.

Μάλιστα το παιδί φέρεται να κρατούσε ένα πανάκι – κάθε φορά στον ύπνο – το οποίο βρέθηκε μέσα στα αίματα.

Παρά τις προσπάθειες να επαναφέρουν το παιδί, αυτό κατέστη αδύνατο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ