Εμβολιασμοί-παιδιά: Πάνω από 100 βρέθηκαν με σύνδρομο MIS-C

2
2578

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπ. Υγείας, είπε πως η επιτροπή αυτή την περίοδο, αξιολογεί στοιχεία.

Για τους εμβολιασμούς παιδιών, υπάρχουν προβληματισμοί, καθώς η ανοσοαπάντηση στα παιδιά 5-12 ετών δεν φαίνεται να ήταν ικανοποιητική και αναμένεται τροποποίηση δοσολογίας και χορήγηση τρίτης δοσης.

Αν υπάρξουν βελτιωμένα αποτελέσματα, θα σκεφτούν επέκταση σε παιδιά κάτω των 5 ετών.

Μελέτη στο Ισραήλ υπογραμμίζει πως ο εμβολιασμός γονέων μειώνει τη διασπορά στα νοικοκυριά και προστατεύει τα μικρά παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα.

Σε ερώτηση για τον 12χρονο που νοσηλεύεται στο Παίδων, η κ. Θεοδωρίδου απάντησε πως πάνω από 100 παιδιά έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ή πάσχουν με σύνδρομο MIS-C. Με τη θεραπευτική αντιμετώπιση, δεν είχαμε θανατηφόρα έκβαση, απ’ όσα γνωρίζουμε.

Αυτό το γεγονός, πάντως, δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός στα παιδιά, ώστε να αποφύγουν αυτό το σύνδρομο.

Τι είναι το σύνδρομο MIS-C

Πρόκειται για ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από πολυοργανική συμμετοχή, με εκδηλώσεις από το αναπνευστικό, το γαστρεντερικό ή το καρδιαγγειακό σύστημα, αιματολογικές ή βλεννογονοδερματικές αλλοιώσεις.

Συγκεκριμένα, οι μικροί ασθενείς εμφανίζουν πυρετό, πόνο στην κοιλιά, εμετούς, διάρροια, εξανθήματα, κόπωση κ.α. Το σύνδρομο αυτό αποτελεί όψιμη εκδήλωση της νόσησης από Covid-19, καθώς εκδηλώνεται 2-4 εβδομάδες μετά την οξεία λοίμωξη.

πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν υπήρχαν μάσκες,δεν είναι απαραίτητες οι μάσκες μας έλεγαν οι γαλάζιοι τηλελοιμοξιολογοι.Πήρε ο κολλητός του Ανέμελου την εργολαβία κατασκευής μασκών,οι μάσκες έγιναν απαραίτητες.Δεν εμβολιάζονται οι 60 και άνω;; Ο κορωνοιος πλήττει και σκοτώνει τους 60 και άνω.Δεν εμβολιάζονται οι νέοι;; Η μεταλλαξη κτυπά…κυρίως τους νέους.Δεν εμβολιάζονται τα παιδιά;; Κινδυνεύουν αν νοσήσουν από τον ιό,ιδού 100 περιπτώσεις (σύντομα θα…πουν 800!).. Δεν πιάνουν τα εμβόλια την Όμικρον;; Στην Ελλάδα αν κάνεις τρεις δόσεις ούτε που σε καταδέχεται..
    Κηρύττουν το τέλος της Πανδημίας όλο και περισσότερες χώρες εγκαταλείποντας τα μετρα;; Στην Ελλάδα η Omicron σκοτώνει,είναι και η Δέλτα που μας αγάπησε και δε λέει να εκτοπιστεί κλπ. κλπ… 54 δις $ έσοδα η Pfizer μόνον από το εμβόλιο και το χάπι της..! Μη πάει ο νους σας σε λαδώματα πολιτικών, γιατρών κλπ. Αυτά τα έκανε μόνο η Novartis,αλλά προς θεού,ΟΧΙ στην Ελλάδα. Οπότε γρηγορα να εμβολιαστούν τα παιδιά,να παρουν σειρά και τα νήπια.. Και δαγκωτό Μητσοτάκη και για τις επόμενες 4 τετραετίες (βλ. για τις 4 επόμενες Πανδημίες)!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ