Έκρηξη στη Συγγρού: «Πάτησα το κουμπί και έγινε έκρηξη» – Τι είπε ο 78χρονος στην αστυνομία

0
2989

Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από την μεγάλη έκρηξη στη Συγγρού το πρωί της Τετάρτης – Τι είπε στις Αρχές ο 78χρονος που νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα

Μια πρώτη εικόνα σχημάτισαν οι Αρχές για την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε κτήριο στη λεωφόρο Συγγρού, καθώς ο 78χρονος ένοικος από το διαμέρισμα του οποίου έγινε το περιστατικό, κατάφερε να μιλήσει στην αστυνομία.

Ο 78χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, πως προ ημερών είχε διαπιστώσει οσμή αερίου στο κτίριο, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τη συμβαίνει. Έτσι δεν έδωσε περαιτέρω σημασία. Συνεχίζοντας την εξιστόρισή του, ανέφερε πως σήμερα το πρωί όταν ξύπνησε, πάτησε τον διακόπτη για να ανοίξει το φως και έτσι σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν την ένταση της έκρηξης

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Χουλιάρα, «Οι σεισμογράφοι στο Θησείο κατέγραψαν την έκρηξη που έγινε στη λεωφόρο Συγγρού στις 6:43 το πρωί».

Παράλληλα, ο κ. Χουλιάρας ανήρτησε και γραφήματα που δείχνει τη στιγμή της έκρηξης:

Βομβαρδισμένο τοπίο η Συγγρού: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τη λεωφόρο Συγγρού, όπου λίγο μετά τις έξι το πρωί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εξαώροφο κτήριο, στον αριθμό 3.

Η Συγγρού παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ένας άνδρας βαριά τραυματίας μεταφέρθηκε στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο. Ο άτυχος άνδρας είναι είναι 78 ετών και φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως σε χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου, με την επέμβαση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το κτήριο στο οποίο έγινε η έκρηξη ήταν υπό ανακαίνιση, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές «αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα πάντα» για το πώς προήλθε η έκρηξη. Ζημιές έχει υποστεί τόσο το κτήριο της Περιφέρειας το οποίο βρίσκεται κοντά, όσο και διπλανά κτήρια.

newsbomb.gr: Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας- Βομβαρδισμένο το τοπίο

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά ενώ στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Το Newsbomb.gr και ο Νίκος Χριστοφάκης βρέθηκαν στο σημείο και σας μεταφέρουν συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της έκρηξης:

«Ήταν σαν να σκάει βόμβα» λένε αυτόπτες μάρτυρες

Τρόμο προκάλεσε στους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας η έκρηξη που σημειώθηκε στις 6 τα ξημερώματα σε κτήριο που βρίσκεται στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού στο ρεύμα προς Πειραιά.

«Έγινε ένα τεράστιο μπαμ, μετά έγιναν όλα σκοτεινά. Ήταν σαν βόμβα» είπε κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην ΕΡΤ. «Κατέβηκα κάτω και είδα ότι έσπασαν όλα από την έκρηξη» δήλωσε δεύτερος κάτοικος.

«Τραντάχτηκε το κτίριο που μένουμε από την έκρηξη. Βγήκα στο παράθυρο και είδα καπνούς από την πλευρά της Συγγρού. Όπως είδα στην τηλεόραση έχουν πάρει φωτιά και διπλανά κτίρια. Η Πυροσβεστική ήρθε πολύ γρήγορα. Τώρα φαίνεται πως έχει πέσει ο καπνός. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή» είπε στο MEGA άλλος κάτοικος της περιοχής.

Από διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου η έκρηξη στη Συγγρού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η έκρηξη έγινε στον ημιώροφο του 6ώροφου κτηρίου, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που έχει κατοικία και προκλήθηκε είτε από το διαρροή υγραερίου, είτε φυσικού αερίου.

Στο ισόγειο… υπήρχε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ όλοι οι άλλοι όροφοι από πάνω, είναι διαμερίσματα για ανακαίνιση που προορίζονταν για βραχυχρόνια μίσθωση.

Έκρηξη στη Συγγρού: Γκρεμίστηκαν τοίχοι από διαμερίσματα – Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη λεωφόρο Συγγρού, όπου λίγο μετά τις έξι το πρωί σημειώθηκε έκρηξη στο εξαώροφο κτήριο, είναι συγκλονιστικές.

«Δεν έχουν σπάσει μόνο οι τζαμαρίες και τα κουφώματα από τις διπλανές πολυκατοικίες. Έχουν γκρεμιστεί τοίχοι», δηλώνει κάτοικος της περιοχής η οποία αδυνατεί να μπει και στο σπίτι της.

newsbomb.gr: Συγκλονιστική μαρτυρία μετά την έκρηξη στη Συγγρού

Εμφανώς σοκαρισμένος και ένας οδηγός ταξί ο οποίος περνούσε ακριβώς τη στιγμή της έκρηξης από τη Συγγρού. «Κατάλαβα την έκρηξη, αλλά δεν ήξερα τι έγινε. Είχα μια κοπέλα μέσα η οποία είναι ευτυχώς καλά. Κατέβαινα τη Συγγρού και ήμουν στην αριστερή λωρίδα και η έκρηξη με πέταξε δεξιά», αναφέρει.

Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας: Μαρτυρία οδηγού ταξί – «Από την αριστερή λωρίδα με πέταξε στη δεξιά»

Το Newsbomb.gr βρισκόταν στο σημείο και σας μετέφερε τις πρώτες εικόνες:

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ