Αθήνα- «Ελπίς»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί | Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Ολόκληρες περιοχές έκλεισαν 24 ώρες χωρίς ρεύμα

3
656

Απροσπέλαστο παραμένει ακόμη μεγάλο μέρος περιφερειακών δρόμων στην Αττική. Δείτε πώς  και πού μπορείτε να πάτε σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Επιδεινώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο στο λεκανοπέδιο, καθώς στα ήδη αρκετά – και απροσπέλαστα από χθες – σημεία του δικτύου, προστίθενται ολοένα και περισσότερα με την πάροδο του χρόνου, μετά και την πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που άφησε πίσω η χιονοκαταιγίδα «Ελπίς», με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εξακολουθεί μέχρι αυτήν την ώρα η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

α) Διακοπή της κυκλοφορίας:

1) Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

2) Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.

3) Επί της οδού Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη).
4) Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.
5) Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.

6) Επί της Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.
7) Επί της ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.
8) Επί της Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
9) Επί της οδού Τατοϊου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά Κτήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
10) Επί της οδού Τατοϊου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
11) Επί της Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.
12) Επί της Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μέγαρα.
13) Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδου προς την Περιφερειακή Υμηττού.
14) Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη) , και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα.
15) Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από τη Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Πίνδου.
16) Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
17) Επί της Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
18) Επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
19) Επί της Επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χ/θ 7 στα Μέγαρα.
20) Επί της Επαρχιακής Οδού Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων

β) Κίνηση των οχημάτων μόνο σε όσα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες:

1) Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας άπαντα οχήματα.
2) Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, από ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon έως τα όρια Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Ολόκληρες περιοχές έκλεισαν 24 ώρες χωρίς ρεύμα

dedie_zimies_xr

Από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν είχαν ρεύμα είπε ο κ. Σκρέκας – Δείτε σε ποιες περιοχές της Αττικής υπάρχουν ακόμη προβλήματα ηλεκτροδότησης – Νέα ενημέρωση το απόγευμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίς», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε σημερινή του ενημέρωση.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, έως έως το βράδυ η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει αποκατασταθεί, καθώς δίνεται μάχη να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να ηλεκροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε, από τις 2.500 γραμμές μέσης τάσης του δικτύου υπήρξαν βλάβες σε 79 γραμμές που περιορίστηκαν σε 45 τις πρώτες πρωινές ωρες. Ακόμη 8 αποκαταστάθηκαν μέχρι το μεσημέρι ενώ συνεχίζονται οι εργασίες σε άλλες 37, ωστόσο σε κάποιες από αυτές το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται από τη δύσκολη πρόσβαση.

Ενημέρωση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα

«Σε όλα τα βόρεια προάστια, όπως στον Δήμο Διονύσου και την Κηφισιά όπου είχε εντοπιστεί ο κύριος όγκος των διακοπών στη περσινή «Μήδεια» φέτος παρουσιάστηκαν πολύ λίγα προβλήματα που αποκαταστάθηκαν τις πρωινές ώρες. Η αιτία των λιγοστών περιστατικών σε αυτές τις περιοχές ήταν οι εκτεταμένες βαθιές κλαδεύσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως», ανέφερε ο υπουργός.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος επισήμανε ότι πάνω από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την Πολιτική Προστασία έχουν κινητοποιηθεί στις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα, με προτεραιότητα τις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Υπάρχει μάλιστα και ελικόπτερο που επιθεωρεί τις γραμμές μέσης τάσης στην Ανατολική Αττική για να βρει τα σημεία με βλάβες στις δύσβατες περιοχές.

Αναφορικά με τις βλάβες ανά περιοχή, επισήμανε ότι έχουν αποκατασταθεί σχεδόν όλες στα νησιά εκτός από μεμονωμένους οικισμούς στο Ηράκλειο και τα Χανιά, τμήμα ενός χωριού στη Νάξο και μια τουριστική περιοχή στη Σέριφο.

Στην Αττική, προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν σε επίπεδο γειτονιάς οι περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός και Χαλάνδρι.

Μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα, σε Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Κατω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα, λόγω δυσκολιών των συνεργείων στην πρόσβαση των περιοχών αυτών.

Συνολικά εκτιμάται ότι από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν είχαν ρεύμα, συμπλήρωσε ο κ. Μάνος.

Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: Υπερπροσπάθεια να αποκατασταθούν οι περισσότερες βλάβες ως το βράδυ

«Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε μέχρι το βράδυ το μεγαλύτερο ποσοστό των βλαβών που υπάρχουν στην Αττική» δήλωσε ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, έχει γίνει σημαντική πρόοδος αφού «γύρω στις 8.00 το πρωί είχαμε 1000 υποσταθμούς εκτός τάσης και τώρα έχουμε 400».

Έχει γίνει υπερπροσπάθεια, έχουμε καλύψει ένα μεγάλο κομμάτι ηλεκτροδότησης, σημείωσε ο κ. Μανιάτης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μετά τις 18.00-19.00 που νυχτώνει και κάνει περισσότερο κρύο, δεν είναι εύκολη η εργασία των τεχνικών, οι οποίοι είναι ήδη πολύ κουρασμένοι, αφού δεν έχουν σταματήσει από εχθές. «Θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο μας, εμείς όμως θα κάνουμε την προσπάθεια, δεν θα σταματήσουμε και θα συνεχίσουμε και τη νύχτα», πρόσθεσε.

Τα σημαντικότερα προβλήματα στην Αττική εντοπίζονται στις περιοχές Ψυχικό, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παπάγου. Πολλά συνεργεία βρίσκονται εκεί με στόχο να αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών ως το βράδυ. Πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο αφού σε αυτές τις περιοχές έχουν πέσει δέντρα, έχουν σπάσει κολόνες και έχουν κοπεί καλώδια, σημείωσε ο κ. Μανιάτης.

Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν όμως και στην Ανατολική Αττική. «Στη Νέα Μάκρη υπάρχει πρόβλημα από εχθές στις 5-6 το απόγευμα και αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε πρόσβαση να μεταφερθούμε εκεί», πρόσθεσε.

Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ»:

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της συνεχούς πληροφόρησης του κοινού, ενημερώνει ότι διεξάγονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας από την επέλαση της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι όλες του οι δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες ώρες του καιρικού φαινομένου δραστηριοποιούνται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με πάνω από 650 εργαζόμενους και πάνω από 180 οχήματα. Τα συνεργεία είναι σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία για την εξασφάλιση της πρόσβασης στα σημεία που πρέπει να επιθεωρηθούν και να διεξαχθούν εργασίες, με προτεραιότητα από τις πυκνοκατοικημένες προς τις αραιοκατοικημένες περιοχές.
Επιπρόσθετα, αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας, ελικόπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές Μέσης Τάσης σε δύσβατα σημεία της Ανατολικής Αττικής, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σημεία με βλάβες και να δοθούν οι κατάλληλες προτεραιότητες πρόσβασης.

Ειδικότερα για τις βλάβες ανά περιοχή:

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Οι συγκεκριμένες περιοχές που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν, όχι στο σύνολο αλλά σε επίπεδο γειτονιάς προβλήματα ηλεκτροδότησης, είναι η Αγία Παρασκευή, ο Παπάγος, ο Χολαργός, το Χαλάνδρι, ενώ οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο Π.Ψυχικό και στη Φιλοθέη και οι εν λόγω περιοχές έχουν ήδη αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται. Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λάυριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο, τμήματος ενός χωριού στη Νάξο και μιας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο.

Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωσταντίνου, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και περί τους 10 στην Αταλάντη. Σ την Εύβοια εντοπίζονται βλάβες σε 6 οικισμούς στo Βόρειο τμήμα του νησιού και περί τους 15 οικισμούς στο Νότιο. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ.

Συμπερασματικά, η εκτίμηση είναι ότι από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί, ενώ στόχος της ημέρας είναι ο ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου Μέσης Τάσης.

Θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις για την πορεία της αποκατάστασης των βλαβών και την επανηλεκτροδότηση των περιοχών, στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ, ακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών.

Τέλος, τονίζεται ότι όσο υπάρχει έστω και μία βλάβη ο ΔΕΔΔΗΕ δεν επαναπαύεται και θα συνεχίσει τις πυρετώδεις εργασίες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις περιοχές. Ο ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί τα συνεργεία και όλο το ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίοι για άλλη μια φορά συνεχίζουν να εργάζονται αδιάλειπτα και κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να δοθεί ρεύμα σε κάθε Έλληνα πολίτη.


Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είμαστε σε καλό δρόμο!!! Έρχονται οι ακρίδες, οι εξωγήινοι και θα το τελειώσει το κακό, ο... Αρμαγεδδών..!!

  Λίγοι μήνες έμειναν βρε κουτά!!

  Γιατί ξεφτίλας ο λαός,
  ξεχνάει από…μεράκι,
  τον ψήφισε αντί να πει
  ……..
  (η τελευταία φράση δική σας) 🤔

 2. Σε αυτό το μπαχαλο ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Κύπριος υπουργός. Παρέλαβε καμμένη γη. Δεν πρόλαβε να βάλει μία σειρά.Και κάτι λασπολογίες ότι έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ τον Σημίτη κτλ δεν ισχύουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.