«Στην Κω γίνεται συνεχής και παράνομη κακοποίηση αγελάδων, σε μεγάλη κλίμακα»

22
5130

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα ασχολήθηκε ξανά με το ζήτημα των «αδέσποτων» αγελάδων στην Κω. Ζητήσαμε από τους αρμόδιους της πόλης (τον Δήμαρχο κ. Νικηταρά Θεοδόσιο, της κτηνιατρικές υπηρεσίες, τους αντιδημάρχους) να ασχοληθούν με αυτό το σημαντικό πρόβλημα, που συνιστά πλέον παθητική, αλλά συστημική κακοποίηση ζώων και μόνιμο παράγοντα δυσφήμισης της Κω στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Η απάθεια των τοπικών παραγόντων πραγματικά εντυπωσιάζει!

Πρόσφατα γίναμε αποδέκτες της επιστολής της Mariëlla Sprado, που επέλεξε να ζήσει και να εργασθεί στο όμορφο νησί της Δωδεκανήσου, και που θεωρεί σωστά εντελώς απαράδεκτο το ζήτημα των «αδέσποτων» αγελάδων.

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή της και καλούμε, και με αυτόν τον τρόπο, τους αρμόδιους, τον Δήμαρχο Κω, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Υπουργό Εσωτερικών, την Ελληνική Αστυνομία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να πράξουν τα δέοντα και να τιμωρήσουν τους κακοποιητές των δυστυχισμένων ζώων και όσους τους καλύπτουν με την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους!

«Ζώντας στο ελληνικό νησί της Κω, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς αγελάδες να στέκονται δεμένες στον ήλιο χωρίς σκιά, κατάλληλη τροφή ή νερό. Βρίσκονται παντού!

Σε αρχαιολογικούς χώρους, ανάμεσα σε δρόμους και πεζοδρόμια, στην παραλία και στο κέντρο της πόλης. Όλοι αυτοί οι χώροι είναι άσχετοι με την κτηνοτροφία, δεν διαθέτουν  καμία υποδομή και δεν ανήκουν στους ανθρώπους που βάζουν τις αγελάδες εκεί. Τώρα τον χειμώνα, τα φτωχά πλάσματα απλώς στέκονται μέσα στο κρύο και την υγρασία, σε άθλια κατάσταση, χωρίς κανένα καταφύγιο και κατάλληλη τροφή.

Οι περισσότερες από τις αγελάδες είναι σκελετωμένες που σημαίνει πως δεν εκτρέφονται για το κρέας ή το γάλα τους. Αναρωτιέται έτσι κανείς γιατί οι άνθρωποι έχουν αυτά τα ζώα και αδιαφορούν τόσο για αυτά;

Κάποιοι λένε ότι εφόσον ένα ζώο φάρμας έχει σήμανση στο αυτί, οι ιδιοκτήτες του επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναρωτιέμαι εάν αυτό είναι σωστό.

Γνωρίζω πως σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία  η συνεχής έκθεση σε καιρικές συνθήκες (ζέστη, κρύο, βροχή κ.λπ) σε οποιονδήποτε υπαίθριο χώρο (μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές, χωράφια κ.λπ), χωρίς στέγαση που παρέχει στεγνό, δροσερό και άνετο περιβάλλον, το δέσιμο με αλυσίδες, η παροχή ακατάλληλου (ή καθόλου) τροφής και νερού, συνιστούν όλα παθητική κακοποίηση ζώου.

Πράγμα που σημαίνει ότι στην Κω γίνεται συνεχής γίνεται συνεχής και παράνομη κακοποίηση ζώων, σε μεγάλη κλίμακα. Επίσης, είναι παράνομο να δένονται ζώα χωρίς επίβλεψη, σε χώρους που δεν ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους. Το ελάχιστο είναι να βρίσκονται σε ένα μέρος που διαθέτει τις ελάχιστες υποδομές κάθε νόμιμης κτηνοτροφικής μονάδας.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την κατάσταση των αγελάδων στην Κω διατηρούν μια σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/CowsOfKos και συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας στο https://www.thepetitionsite.com/nlnl/872/262/409/stopthesufferingofthecowsofkos»

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξήλωμα τα Ραμολιμεντα βάλτε νέους που δεν θα παίρνουν το φακελάκι για να έχει ο κάθε αμόρφωτος επιδότηση από το κράτος και μερσέντες 100.000 ευρο.

  2. Προς τις ζωοφιλικες… άν δεν έχετε τα ονόματα των ιδιοκτητών των αγελαδων μην δημοσιεύετε… φωτογραφιες για να έχουμε να λέμε… Ο εισαγγελέας δεν μπορεί ούτε να βρει ονόματα ούτε να ασκήσει δίωξη… Ούτε και η αστυνομία επίσης… Γιατί λόγω φορτου εργασίας – γρφειοκρατιας… μεχρι να κινηθούν οι διαδικασίες για να σχηματιστει δικογραφία, τα ζώα θα έχουν μετακινηθει… και τρέχα γύρευε…

  3. Εγώ έχω την περίπτωση στον Φάρο, με ονόματα...αλλά θα λογοκριθεί

    Πηγαίνετε μια βόλτα στην παραλία στην Καμπή, όλο το κρύο απ τον βορρά τα καημένα όλη νύχτα,την στιγμή που απ το κρύο παγώνουν τα ξημερώματα τα νερά..γιατί γι αυτό έγραψαν πολλοί,αλλά δεν είναι το θέμα γραφειοκρατικό…

  4. Για να φθάσουμε τους σωστούς στάβλισμους σε Ολλανδία και Ελβετία έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Το κακό είναι ότι ιδιοκτήτες αγελάδων που τις περιφέρουν εδώ και εκεί με εργάτες αλλοδαπούς θέλησαν να αναμιχθούν και στα κοινά….. Αλίμονο μας ποιοι μας κυβερνούν .

  5. Ας ψηφίσουν νόμο αύριο οποίος δεν σταβλιζει τα ζώα δεν έχει επιδότηση. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν και Υπάρχουν και αλεξίπτωτοτιστες παντού και πάντα γινόταν αυτό.

  6. Τα στοιχεία όλα γραπτώς σε φάκελο και αποστολή στην Εισαγγελία έστω και ανώνυμα… (Ακτή Μιαούλη 2 Διοικητηριο δεύτερος οροφος)

  7. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΗ,ΑΣ ΠΑΤΕ ΤΩΡΑ ,Ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 5 ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ (Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ) ,ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΡΕΜΕΙ ΜΙΑ ΜΠΕΖ ΧΡΩΜΑ,ΤΟ ΖΩΟ ΥΠΟΦΕΡΕΙ…ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ?ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕΝΕΙ Ο ‘ΦΙΛΟΖΩΟΣ’.
    ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.

  8. Και αρνιά υπάρχουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω ποιον που να κάνω καταγγελία, όποιος ξέρει παρακαλώ να μου γραψει

  9. Εδω φυλακιζουν τους κυνηγημενους και ταλαιπωρημενους προσφυγες.!!!
    Οι αγελαδες μας μαραναν!!!

  10. Κόσμος πεθαίνει κάθε μέρα, άνθρωποι πειάνε κοι οι φιλοζωικές τον χαβά τους. Τα παίρνετε πολύ χοντρά γι αυτό ασχολείστε. Κανείς δεν θέλει την κακοποίηση των ζώων…κανείς. Όμως δεν αντέχω την υπερβολή η οποία πηγάζει από το παραδάκι και μόνο..Το θεωρώ υποκριτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. εαν κάποιος απο τον Δήμο διαβάζει αυτά που γράφονται τοτε να επέμβει άμεσα! Βλεπουμε οτι πέρα απο την ηθική πλευρά της υπόθεσης έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς!!!

  12. Εγω λεω να τρώμε μόνο ευρωπαϊκά κρέατα αυτά που είναι στους ίδιους σταυρούς και τρέφονται με ορμονιτσες ..Σαν δεν ντρεπεστε λεω εγω

  13. Αιώνες τώρα οι αγελάδες ήταν στα σαλόνια και έτρωγαν με μαχαιροπουρουνα…..και ξαφνικά η καλή μας αγελάδα τρώει χόρτα στην λιακάδα…..ε Μ ΚΟ ;

  14. Αν ήταν χοντρές οι αγελάδες θα λέγατε πως ειναι υπερβαρες και υποφερουν. Αν τις ειχαν κλεισμενες θα λεγατε πως δεν προαυλίζονται και παλι υποφερουν. Εντάξει , καποιοι τα παίρνουν απο τις ΜΚΟ για να κανουν την προπαγάνδα αλλά εσεις οι υπόλοιποι τι δικαιολογία έχετε.
    υγ. Ποσο είναι το φυσιολογικό βάρος μιας αγελάδας?
    υγ2 Να κάνετε καταγγελίες και για τα αγριοκάτσικα που βρίσκονται στη φύση και κινδυνεύουν αν πασα στιγμη να στραμουλήξουν κανα πόδι.

  15. Βρ ιερές προμαζεματα, αποβρασματα της Αγγλίας κλπ, κουβαληθηκατε εδώ και θέλετε να μας κανετε σαν τα μουτρα σας,

  16. Ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφερόμαστε στα ζώα, δείχνει την νοοτροπία που έχουμε για την ζωή εν γένει. Επιτέλους, ας σκεφτούμε λίγο περισσότερο τον διπλανό μας (ζώο ή άνθρωπο). Δεν είναι κακό!

  17. δεν υπαρχουν αγελάδες και βόδια αδέσποτα!!! Τα βαφτίσαμε ΙΣΧΥΡΟΥΣ και τα βάλαμε στο συμβούλιο!!! Τώρα τρώνε αυτοί και θα πεινάμε εμείς!!!

  18. 23/01/2022 ώρα 01:30 θερμοκρασία -1 ΔΕΝ μπορώ να κοιμηθώ από τις φωνές- κραυγές των αγελάδων στην γειτονιά… ίσως αν αύριο το πρωί βρεθούν νεκρές από την παγωνιά , ίσως λέω να βάλει μυαλό ο ιδιοκτήτης τους … κρίμα στα ζώα να έχουν τέτοια αφεντικά…

  19. Προς τους φιλόζωους κατοίκους καταγγέλλω τις κόντρες και τα παιχνίδια με αμάξια στον προαύλιο χώρο του Ασκληπιείου.

    Το έχουν γράψει και άλλοι.Έχουν δείξει σε φόρουμ σκοτωμένα γατιά που τα ταίζουν με οικονομική αιμοραγία κάποιοι.Πάρτε τις κάμερες της Αρχεολογίας,δείτε τις ροδιές απ τα σπηνιαρίσματα,ντροπή..αυτές τις δέκα μέρες ψόφησαν απ το κρύο και βροχή πολλά άρρωστα..δεν είναι πολιτισμός αυτός,δεν είναι ένδειξη υγειής κατηγορίας ατόμων.Δεν γφταίνε τα ζωντανά για τις αγαμίες και την μαστούρα που τραβάνε.Απευθύνω έκκληση στη Ασφάλεια που το παίζει αδάφθορη να κάνει περισσότερους ελέγχους για μαστουρωμένους επικίνδινους οδηγούς ανεξαρτήτως φυλής.Αισχος.Μεσαίωνας στο Νησί από κάποιους αλήτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ