Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που ακούγεται ο «περίεργος» ήχος τη νύχτα

2
1663

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο ήχος ακούγεται έντονα στη διασταύρωση των οδών Ακροπόλεως και Κηφισίας, στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμη πιο έντονος γίνεται όσο πλησιάζει κανείς προς το υδραγωγείο

H Θεσσαλονίκη ζει σκηνές θρίλερ το τελευταίο διάστημα καθώς κάθε νύχτα για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ένας «περίεργος» ήχος τρομάζει τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης.

Το ThessToday.gr πραγματοποίησε αυτοψία τα ξημερώματα στο σημείο και κατέγραψε τον εκκωφαντικό ήχο αλλά και τις ανησυχίες των κατοίκων.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι προκειμένου να εντοπίσουν για μια ακόμη νύχτα από που προέρχεται ο ήχος και να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα που, όπως λένε, αρχίζει να γίνεται εφιάλτης και να χάνουν τον ύπνο τους. Μία παρά τέταρτο ξεκίνησε και πάλι ο εκκωφαντικός ήχος με το έδαφος να τραντάζεται.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο ήχος ακούγεται έντονα στη διασταύρωση των οδών Ακροπόλεως και Κηφισίας ενώ ακόμη πιο έντονος γίνεται όσο πλησιάζει κανείς προς το υδραγωγείο.

«Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι μπορεί να είναι και ένα μήνυμα από τη φύση. Ακόμη κι αν είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης, πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει. Είδαμε στα πρόσωπα των αρμόδιων φορέων που έκαναν αυτοψία τις προηγούμενες ημέρες, να έχουν καταγράψει το γεγονός αλλά και να φαίνονται τρομοκρατημένοι που ακούν αυτόν τον ήχο. Κανένας, ωστόσο, από αυτούς δεν μπόρεσε να δώσει μια σίγουρη εξήγηση. Όλοι οι πολίτες δε μπορούν να κοιμηθούν. Πρέπει να βρούμε τι συμβαίνει», τονίζει σε δηλώσεις του ο Στράτος Φουρλάκης, κάτοικος της περιοχής και μέλος της ομάδας «Φίλοι του Δάσους».

Η αυτοψία του γεωλόγου

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου επισκέφθηκε το σημείο το βράδυ της Παρασκευής, 14 Ιανουαρίου και απέκλεισε το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο. Όπως διαπίστωσε ο ίδιος, ο ήχος ακούγεται έντονα από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως μέχρι και Κηφισίας με Παπαφλέσσα.

«Ήταν πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ήχος ακουγόταν από διάφορα σημεία επί της οδού. Στο σημείο που βρισκόμασταν αντιληφθήκαμε ότι τρανταζόταν το έδαφος. Συγκεκριμένα, έβαλα το αυτί μου στο έδαφος, αφουγκράστηκα και γινόταν ένα χάος από κάτω. Χτυπούσε πολύ δυνατά. Αυτό συνέβαινε σε όλο το μήκος του δρόμου από την Κηφισίας με Ακροπόλεως μέχρι Κηφισίας με Παπαφλέσσα. Υπάρχουν πολλά σκάμματα εκεί και όπου να περπατούσες παράλληλα στο πεζοδρόμιο ακουγόταν έντονα. Η αντήχηση, μάλιστα, ακουγόταν μέχρι το αντλιοστάσιο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό των αγωγών του φυσικού αερίου και του νερού που πρέπει να ελεγχθεί από τους αρμόδιους φορείς», ανέφερε στο ThessToday.gr ενώ τόνισε ότι αποκλείστηκε το γεωλογικό φαινόμενο.

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία ThessToday στα Μετέωρα Πολίχνης για τον περίεργο ήχο

Οι φόβοι των κατοίκων

Οι κάτοικοι των Μετεώρων Βαγγέλης Κοκαχείλης, Αναστασία Λαμπαδά και Κυριάκος Παπαϊωάννου μέσω των μαρτυριών τους στο ThessToday.gr εξέφρασαν τις ανησυχίες τους καθώς για πέμπτη εβδομάδα δεν μπορούν να κοιμηθούν. «Νιώθουμε τον παλμό του ήχου στα πόδια μας. Είναι ένα ανατριχιαστικό συναίσθημα και σίγουρα φοβόμαστε για το τι μπορεί να συμβεί. Θέλουμε λύση στο πρόβλημά μας. Ο μεγαλύτερος φόβος όλων είναι να μην προέρχεται από το φυσικό αέριο. Η δικιά μας αυτοψία μας οδηγεί μέσα στο υδραγωγείο όπου ο ήχος εκεί είναι έντονος και υπάρχει τρανταγμός στο έδαφος. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να έρθουν βράδυ στο σημείο για να καταλάβουν τι συμβαίνει αφού μετά τις 1:30 τα μεσάνυχτα ξεκινάει το ”πάρτι” του ήχου», υποστηρίζουν.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου-Μελά, Ιωσήφ Άκης Αράπογλου επισήμανε στο ThessToday.gr ότι θα καλέσουμε τους φορείς του αερίου και της ΕΥΑΘ καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οφείλεται στα δίκτυά τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες συνεργείο της ΕΥΑΘ μετέβη στο σημείο και από τους πρώτους ελέγχους προέκυψε ότι δεν σχετίζεται ο ήχος με το δίκτυό τους ή τη λειτουργία του υδραγωγείου.

«Όποιος έχει σκαλίσει τη γη πρέπει να ελέγξει την περιοχή. Μπορεί να έχει προκληθεί ζημιά από εργασίες που γίνονταν στο σημείο», επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκος Παπαδόπουλος.

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έξω απ’το υδραγωγείο:
    Τρία πουλάκια κάθονταν
    επάνω σε κλαράκι
    κι όλα μαζί φωνάζαν ρυθμικά
    ………..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ