Εισβολή των πυροσβεστών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης! Έσπασαν την τζαμαρία – Θα κατασκηνώσουν εκεί! (ΒΙΝΤΕΟ από τα επεισόδια)

0
867

Οργισμένοι γιατί είχαν γίνει από το πρωί μπαλάκι ανάμεσα στους αρμόδιους οι πυροσβέστες έσπασαν την τζαμαρία του υπουργείου και εισέβαλλαν σε αυτό – Κόκκινο πανί ήταν τα ΜΑΤ που κατέφθασαν στο υπουργείο
– Συναντήθηκαν με την Όλγα Γεροβασίλη αλλά τους είπε ότι πρέπει να συμφωνήσουν Τόσκας και Χουλιαράκης
– Οι πυροσβέστες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην φύγουν απο εκεί μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα
– Νωρίτερα πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου οι αρμόδιοι δήλωσαν άγνοια για την υπόθεσή τους
– Οι 4.000 πυροσβέστες ζητούν τη μονιμοποίησή τους

Αποφασισμένοι να μείνουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την μονιμοποίησή τους είναι οι χιλιάδες πυροσβέστες 5ετίας. Οι πυροσβέστες συνάντησαν την κα Γεροβασίλη η οποία τους είπε ότι είναι σύμφωνη να δοθεί λύση στο πρόβλημα αλλά πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη και των υπουργών Νίκου Τόσκα και Γιώργου Χουλιαράκη. Οι πυροσβέστες αποφάσισαν αντιπροσωπείες τους να μεταβούν στα άλλα δυο υπουργεία αλλά τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φύγουν από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θα κατασκηνώσουμε εδώ, λένε χαρακτηριστικά.

Πως έγινε η εισβολή

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι πυροσβέστες είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ κατευθύνεται στην είσοδο του υπουργείου. Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν εξοργίστηκαν και εισέβαλαν σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες 5ετίας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχαν συνάντηση ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου τους είπαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την υπόθεσή τους. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη).

«Δεν υλοποιείται ο νόμος που προβλέπει τη μονιμοποίηση μας», λένε χαρακτηριστικα. Οι πυροσβέστες ζητούν την αμεση νομιμοποίηση τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους. «Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου τίποτα παραπανω», επισημαίνουν. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως δεν προχωράει τη μονιμοποιησή τους, γεγονός που σημαίνει πως δεν τηρείται ο νόμος. «Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Αυτό ειμαι απαράδεκτο για εμάς. Ειμαστε αξιοπρεπείς. Η πυροσβεστική είναι στο έλεος του κινδύνου», τονίζουν. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αυτή την ώρα στο αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος στην οδό Μουρούζη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ