ΕΝΦΙΑ: Μείωση έως 4% προανήγγειλε ο Σταϊκούρας – Σε δεύτερη φάση θα φτάσει στο 8%

0
523

Μικρή ελάφρυνση αναμένεται να δουν οι φορολογούμενοι μέσα στο 2022 καθώς ο νέος ΕΝΦΙΑ αναμένεται να είναι μειωμένος κατά 3% με 4%, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, την ώρα που η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης έκανε λόγο για μείωση ύψους 8% στον φόρο

Η συνολική ελάφρυνση που θα αφορά στον ΕΝΦΙΑ θα φτάνει στα 60 εκατ. ευρώ για τους φορολογούμενους. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η πρώτη δόση να πληρωθεί στα τέλη Μαρτίου και η τελευταία δόση τον Δεκέμβριο του 2022.

Σημειώνεται ότι η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης έκανε λόγο για μείωση ύψους 8% στον φόρο. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Παρασκευή ότι η υπόλοιπη μείωση μέχρι να φτάσει συνολικά στο 8%, θα υλοποιηθεί μεν αλλά δε δεύτερο χρόνο δε.

Στο συρτάρι νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Τσεκούρα στο OPEN, στο συρτάρι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών και το αν τελικά θα εφαρμοστούν, θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μέσα στους επόμενους μήνες.

Από το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζεται μείωση στο ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που πρέπει να δώσουν πίσω στο κράτος οι επιχειρήσεις. Η απόφαση για αυτό το μέτρο αναμένεται να παρθεί στο τέλος Ιανουαρίου.

Παράλληλα στο συρτάρι βρίσκεται μείωση ενοικίων της τάξης του 10% – 20% στις πληττόμενες επιχειρήσεις αλλά και για εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

ethnos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ